Eiropas gastronomijas reģions 2017

Sava sarakstē apspriedu ar citiem šo festivāla nozīmīgumu vietējā iedzīvotājā līmeņi. Jā salūtu var neskatīties, tirgu Vecrīgā neiepirkties, tad ar degunu ciet ilgi neizdzīvos. Cik ētiski rīkot šādu pasākumu, ņemot vērā vietējo iedzīvotāju finansu iespējās? Uzreiz pasaku tiem, kas grib asprātīgi pazoboties. Izrādās ,tēma diezgan sāpīga tiem, kas dzīvo tuvumā centram. mani personīgi tas neskar, netērējiet lieki laiku , lai konkrēti mani apsmiet. Un tā, vai ētiski rīkot šādu festivālu?

puuuka (2017-01-15 07:27)  2 4 Latvijā viss ir ētiski,un starp citu nemaz jau tik mazas tās finanšu iespējas nav,vismaz paskatoties šeit oho dzīvojošo anketas:)

neko (2017-01-15 07:34)    12 Un cik ētiski ir nerīkot, ko tādu tikai tāpēc, ka kādam nav iespēju piedalīties?
Vai ir ētiski aizliegt citiem pat pasmaidīt tikai tāpēc, ka kādam ir slikts noskaņojums?

Saulvediss (2017-01-15 07:37)  2 8 Domāju jebkurš saprātīgs pasākums, kas piesaista tūristus ir tā vērts, jo vietējiem nodrošina iztiku un labāku dzīvi. Nu nav taču gumijas dedzimatava...
Ņemiet vērā, ka pie LV mikroskopiski un vājās ekonomikas tas atsver radītas neērtības..

kokote (2017-01-15 08:03)  1 11 Varbūt vajadzētu vismaz uz dzīves otru pusi iemācīties vienkārši priecāties par dzīvi, neatkarīgi no tā, cik tās mantas katram ir.
Nez kāpēc šķiet, ka tādus cilvēkus, kas nemitīgi žēlojas, ka citiem ir vairāk, dēvē par nenovīdīgiem.

Saulvediss (2017-01-15 08:20)  3 5 P.S. Tiem kas žēlojas par dzīvi pilsētā vajadzētu pabūt kāda mājsaimniecībā laukos...., tur smaržo pamatā ne ēdamas lietas....

concord (2017-01-15 09:26)    3 Jārīko jebkas,ja ir uzņēmība!To,vai rīkotais ir bijis vajadzīgs un noderīgs, jau parādīs apmeklējums un atsauksmes. Ja runa par izdzīvošanu ar "degunu ciet",tad teikšu ,ka izdzīvot var...tikai jāpiešaujas.:)

derevnja10 (2017-01-15 09:47)    5 Rīkot vajag. Kā citādi ārpasaulē uzzinās kas pie mums patiesībā notiek.

Drole (2017-01-15 09:51)  1 7 "Eiropas gastronomijas reģiona tituls ir izveidots, lai sekmētu vietējās ēdienu kultūras un tradīciju saglabāšanu, veicinātu gastronomisko jaunradi un piesaistītu reģioniem tūristus."

Kursh punkts teeminjas autori ir personiigi aizskaaris?

LaskovijMerzavec (2017-01-15 10:15)    3 Nesaprotu, kā gastronomijas festivāls varētu ietekmēt finanses?

Karmensita (2017-01-15 10:22)  3 4 neiebraucu

kur cepiens????

sandra111 (2017-01-15 10:55)  1 4 begli mekle edienu miskastes????
kadas glupibas vel gvelzisiet???? vini nem ko velas.

AivarsN (2017-01-15 10:57)  3 3 Ja jau tas domāts vietējās kultūras tradīciju popularizēšanai piesaistot tūristus,tad jau to vajadzēja rīkot brīvdabas muzejā,kur nacionālos ēdienus nobaudīt piedāvā mūsu zeltenes tautas tērpos. Ja vēl dalītu pa reģioniem,kur ēdienu receptes un tērpi atšķirīgi,ārzemju tūristi būtu starā,bet vietējos lieki netracinātu.

Geisha (2017-01-15 10:57)    6 Es jau gadiem cepjos par tiem idiotiem kuri iznīcināja Ķemeru sanatoriju. Krievi, žīdi, vācieši cik piķi būtu šeit atstājuši? Cik darba vietas? Cik amatnieki būtu pārdevusi savu ražoto preci? Idioti. Varētu dzīvot kā uz zelta dzīslas. Tāpēc, jo vairāk piesaistām visādus ārzemniekus, jo labāk. Lai tik ved savu piķi!

Bibine (2017-01-15 11:41)  1 3 Ja jau reiz vietējā kulta ēdienu popularizēšana, tad visu pirms: KAS IR "TIE" LATVIJAS KULTA ĒDIENI (Latvijas baltās cūkas žāvētais speķis + pelēkie zirņi, sklandrauši u.t.t....), pēc redzētiem foto man tas vairāk liek domāt pēc mūsdienīgās modes kulta ēdieniem. A cena par par ēdienu: normālas - 2 - 4,5 eur. Un maksāt par degustāciju, tas ir normāli un ir apsveicami. Tas pasākumā ievieš masu psihozes kārtību!
Bet par to, lai secinātu, kurai auditorijai tas īsti bija vērsts ir jāčeko reklāmas rullītis. Ja tikai vietējā avīzē - pašsaprotami vietējai publikai + sekundāri iebraucējiem (ārzemniekiem), ja tas ir sludināts starptautiskos mēdijos tad iebraucējiem + sekundāri vietējiem.

concord (2017-01-15 11:44)  1 5 Man , kā humora piekritējam,patīk jautājuma autores "vienkāršās" komentārs komentētājai " Drolei"...sadaļā par sēklojošā jautājuma parādīšanos... tas ir vienkārši labs teksts svētdienai....:)

NL_O (2017-01-15 11:52)    9 Retorisks jautājums:
Ja kāda tava draudzene paies garām kāda veikala skatlogam, kurā ieraudzīs kādu smuku kleitu, kas viņai nav pa kabatai - vai rosināsi jautājumu par veikala slēgšanu ētisku apsvērumu dēļ!?

viridiana (2017-01-15 11:52)    2 Tā tas vienmēr ir bijis, ka vieniem nav ko ēst, kamēr daži mirst no pārēšanās. Kkur lasīju, ka Ļeņingradas blokādes laikā, kad cilvēki uz ielām mira un šad tad kāds apēda viņu sirdis un aknas, daži esot izmanījušies aptaukoties.
Nav jau slikti kko tādu rīkot, tikai kādas mums tās tradīcijas un vai tās ir jāglabā. Zemnieciskās tradīcijas ir interesantas nedaudz, reti un mazās porcijās.

AivarsN (2017-01-15 12:17)      Pirmās brīvvalsts laikā izdotajā Mājturības leksikonā ir daudzi simti tradicionālo recepšu,no visiem Latvijas reģioniem. Nu nevajag noniecināt mūsu tautas ēšanas kultūru.

fargo (2017-01-15 12:21)    2 tas komentārs no apollo gan liekas dīvains.
asv 70 mlj cilvēku saņem pārtikas talonus. tie sedz pārtikas vajadzības. un tomēr, kas ir top produkti, kas ir iegātāti par tiem? cigeretes un gāzētie dzērieni.
eiropā bēgļi meklē pa miskastēm partiku? var jau būt. es zinu, ka tikko "bēgļi" sarīkoja grautiņu austirjā, jo bēgļu centrā bija par lēnu internets(austrija izdala smārtfonus bēgļiem par velti, t.sk. ifonus, ja kas. tāpēc, ka tā ir... pirmās nepieciešamības lieta).

neko vairāk, izņemot šo tēmu, par festivālu nezinu. bet kādā veidā tā rīkošana būtu neetiska, pagaidām izomāt nevaru.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu