Garšo vīns.....

Kā cīnīties ar atkarības no vīna? Man ļoti garšo vīns(sausais ). Es labprāt ik vakaru iedzeru kādu glāzi......mani pārņem ārprāts, vai nekļūšu(bet , varbūt, esmu) alkoholiķe.

coldlands  2 7 Ja ir vēlme iedzert, tad tas ir alkoholisms, un visa šī tukša muldēšana par alko kvalitāti ir fufelis.

AivarsN    4 Ir veikti pētījumi,ka saprātīgās devās lietots alkohols ievērojami pagarina mūžu. Savukārt alkoholisms to saīsina. Tātad absolūtie nedzērāji dzīvo vienmuļu,vidēja ilguma dzīvi. Tad kāpēc gan neiebaudīt pa glāzei vīna,vai kāda cita laba dzēriena,lai padarītu dzīvi garāku un krāsaināku?

Gunciitis      gruzijā dzīvo ilgdzivotājs 125 gadi ,glāze no rīta ,pusdienā ,vakarā dabīga vīna dari ko dari ,bezdievji kas ;sito klanc ,klanc psiholoģiski grauj ,lai iet kur iet ,,,,,,,

coldlands  1 6 Ko tik plumpetaji neizdomā, lai attaisnotu savu svako raksturu, gan mol zāles, gan nevienmuļa dzīve, ilgdzīvotāji, asinsrite.....
Normals cilvēks spēj justies labi arī bez alko lietošanas.
P.S. Es alko iedzeru, reti , bet iedzeru, tāpēc tā nav pretalkoholisma propoganda, vienkārši liekas stulba šī gvelsana par alko labumu.

JurisK  1 4 Standarta sarkanvīna glāzē saiet praktiski visa pudele. Neticami, bet fakts! Pāris glāzes - tas jau divas pudeles uz vienu nabaga sievišķīti - jā tas velk uz alkoholismu! Bet tā, par veselību runājot - cilvēkiem ap 50 un virs labāk palīdz stiprais alkohols dikti mērenās devās, ne vairak par 25 - 50gr. pirms miega. Runāt par kvalitatīvu vīnu var tikai labs vīnu pazinējs, pēc cenām vai nosaukumiem to nenoteikt. Lielākoties visi tie ir diezgan zemas kvalitātes, tāpēc bīstamāki par stipro alkoholu - šņabi, konjaku vai viskiju.

Tinte  1 4 Patiesībà ir visas iespējas kļūt par alkoholiķi. Neviens jau nezin kāda Tev ir alkohola panesamība.
Viena var visu mūžu dzert pa glāzei un nekas, bet cita dažos gados nodzeras.
Ir man viena paziņa, kura pirms dažiem gadiem iedzēra dažas reizes nedēļā. Kad radās problēmas ierasties darbā no rìtiem, pārgāja uz iedzeršanu piektdienās un sestdienās. Vēl pēc laiciņa radās jau problēmas ierasties darbā pirmdienās. Ne katru pirmdienu, bet samērā bieži bija it kā "veselības problēmas". Tad it kā kuņğis, tad aknas un vēl visādas atrunas. Un visi tic, jo pat nenojauš, ka iemesls ir alko.
Silts ieteikums. Met tos vinčikus malā. Nekâ laba tur nav.

av2    1 jaa, ir viens spaannu viins, kas man arii garsso. Bet nu..liidz atkariibai man taalu. Un saka jau, ka esot pat veseligi kaadu glaazi vakaraa :)
Kaa cinieties ar atkariibu no...viina? Dzer ssnabi !

MonaLiza    1 vīna glāzē lej 180 ml. standarta pudeles tilpums 750 ml. tas tā, ja dzer pēc labām pusdienām, nevis garāžā god. juri K.

Bazhix    1 MonaLiza,
Arī garāžā tiek lieta 1/3 - 1/4 no glāzes, kuru dzer visu vakaru, baudot aroniju notis smaržā un svaigu ābolu garšā :D Un pie kamīna dzer, neēdot pusdienas. Un skatoties televizoru gultā.. :) Labu vīnu (tieši smaržas un garšas dēļ. Kvalitāte visiem ir gana augsta, lai par to nebūtu jāuztraucas vispār) var dzert principā jebkur un nav vajadzīgi nekādi garšas pastiprinātāji teļa, jēra vai siera izskatā :)
Jurim vienkārši ir savādāk. Viņš ir jūrnieks un visbiežāk lietotais teiciens ir "kas Tu malu glāzei neredzi" :))

Un jā. Atbildot uz topika jautājumu - ikdienas vīna dzeršana var radīt atkarību :) Pamēģiniet kādam itālim vai francūkai vakarā neiedot vīnu. Tur spalvas pa gaisu būs :)

Drole    2 >>Bazhix

reiz liidz naavei apvainoju kaadu spaanju viesi, aizmirstot pasniegt vakarinju galdaa viina pudeli, kas bija nolikta dzeseeties :D

taapat var iemantot dienvidnieku nicinaajumu, maltiites laikaa pasniedzot nepareizo viinu pie konkreetaa eediena vai saakot strebt vairaak par standarta 3/4 glaazi, kur nu veel apdzeroties.

inito4ka      ...esmu vīna alkoholiķe jau gadus 10 laikam,ja ne vairāk :D

Neredzu nekādas problēmas.

abols23      Es domāju,ka par alkoholiķi var saukt tādu cilvēku,kuram alko reibumā iet širmis ciet,vai arī cilvēks dzer vairākas dienas un no tā degradējās morāli un fiziski.Tas,ka jūti atkarību no vīna ir tikai psiholoģiskas bailes,ka varētu kļūt alkoholiķe,pagaidām tas ir uztraukums,bet ne atkarība.
Labs vīns manā skatījumā ir mājās gatavots bez konservantiem (sulfītiem).

JurisK  1   Oberu kursos nav gadiijies maaciities, taapeec Monalizas teikto par 180gr. nevareeshu atspeekot gan. Parasti 4-ataa restoraanaa pie vakarinjaam izdzeram 2 pudeles, t.i. nepilni 400gr. uz gjiimi. Leeja pa 2 reizeem, tad jau jaa, sanaak apm. tie 180gr:) Glaazee tas ir mazaak par 1/4 tilpuma, taapeec mans pienjeemums, ka sarkanviina glaazee var saliet 750mll, es uzskatu, ir pareizs.

janis333  1 1 Tu jau esi alkoholiķe, žēl, izsaku līdzjūtību.

SARMUCIS      Pieradums rodas pēc 7 reizēm ja dara to katru dienu. 2023-07-04

Sondra999    2 Pēc nodzīvotiem gadiem kūrorta vietā dienvidu zemē varu pateikt, ka vīna dzeršana vakaros pievedīs pie zila deguna un alkohola atkarības..Ar mani tas nenotika ,jo stings raksturs.Bet visi kam ir nauda un bŗivs laiks 80% tā notiek.Sākas ar glāzēm un beidzas ar pudelēm.Cilvēks pats to nejūt.Jo pienāk laiks un organisms prasa´vairāk un vairāk.Esiet uzmanīgi mīļie cilvēki!Viss saprotams sadzīves stress,bet alkohols problēmu neatrisina..Neesmu nedzēraja ,bet te jābūt stingram raksturam 2023-09-23 13:27

puuce8    1 Tādos gadījumis ir saredzami alkoholisma riski. Ja jūtat, ka velk uz alkoholu, jāpiespiežās un jāatsakās no tā! 2023-09-24 18:47

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu