Vīns

Vīns - jautājumi un diskusijas

Garšo vīns..... (38)
Kā cīnīties ar atkarības no vīna? Man ļoti garšo vīns(sausais ). Es labprāt ik vakaru iedzeru kādu glāzi......mani pārņem ārprāts, vai nekļūšu(bet , varbūt, esmu) alkoholiķe.
nu visss ok-kad rokas triicees un nevareesi te uzrakstiit-nu tad gan jaasatraucaas Ja ir vēlme iedzert, tad tas ir alkoholisms, un visa šī tukša muldēšana par alko kvalitāti ir fufelis. kā vispār var gūt baudu no alkohola, tas man nav saprotams? Ko tik plumpetaji neizdomā, lai attaisnotu savu svako raksturu, gan mol zāles, gan nevienmuļa dzīve, ilgdzīvotāji, asinsrite.....
Normals cilvēks spēj justies labi arī bez alko lietošanas.
P.S. Es alko iedzeru, reti , bet iedzeru, tāpēc tā nav pretalkoholisma propoganda, vienkārši liekas stulba šī gvelsana par alko labumu.
Gandrīz katru vakaru iekapāju. Nodzērusies neesmu. Garšo.😂 ··· Vīns: Garšo vīns..... lasīt visu diskusiju (38 atbildes) –»
Mārtiņdiena vai tomēr Helovīni? (34)
Kādas jūsu domas viedokļi par šīm dienām? Esmu pret helovīniem un citām ārzemju drazām. Jā, jā. Kāds teiks vecmodīga. Bet kā īsta latviete helovīniem saku nē. Mums savi veļu un ķekatnieku rituāli, svētki. Vai ar ...
Mūsdienās vairs nesanāks ne īsti Mārtiņi, ne īsti Helovīni. Nav vairs tas dzīvesveids, palicis tikai mārketings. Senos laikos un arī ne tik senos Mārtiņos dzīve radikāli izmainījās. Beidzās vieni darbi, sākās citi, beidzās vieni ēdieni un pārgāja uz citiem, beidzās viena dienas kārtība un sākās cita. Tagad tas ir tikai datums kalendārā. ne es, ne mani bērni,ne arī krustbērni nesvin,ne vienus ,ne otrus svētkus.Un ,ja vecāki zinātu,kas ir helovīns un mācētu bērniem to izskaidrot,tad diez vai arī bērni paši gribētu tos svinēt.Helovīns ir nāves svētki..un diez vai kāds svin ,ja viņu mīļos pieveic nāve:( Helovīnus ģimenē nesvinam, bet helovīnos atdzimst ideja par ciemos iešanu, un man Ļoti patīk, ka bērni atnāk, klauvē pie durvīm un prasa končas!! Te ir iespēja papļāpāt ar “sīčiem”!, un es redzu, ka lielākajai daļai no šo bērnu končas nav ikdienā uz galda, un cik patiesi viņi priecājas! Tieši šis bērnu Patiesais Prieks mani uzrunā un Apbur!
Un ja ir šādi svētki, kur es bērniem varu dāvāt prieku, tad man tie patīk!
Pārējā neiedziļinos!
Lielos vilcienos abi svētki ir par vienu un to pašu, mazliet dažādībā izpildījumā un uzslāņojumos. Veļu laiks mums un mazliet koķetērijas ar viņsauli rietumos, ķekatas ar nāvi, salmu veci, lāci, dzērvi, maskas un baisi mošķīši. Saldumus vai izjokosim- ja nedosi pīrādziņus, aplauzīsim ābeļzarus. Tik tā vāvuļošana, ka viss, kas nav senlatviešu, viss ir briesmīgi. Reāli Mārtiņdiena jau arī pielāgota Lutera dzimšanas dienai vai kam tur no kristiešu svinamajām dienām. Un lielākā daļa nemaz nesvin neko.
Pati esmu gājusi gan ķekatās, gan terasi rotājusi ķirbjiem, sataisījusi biedēšanai bērniem, kas nāk konfektes diedelēt. Un patīk uzcept ko veselīgu, bet garšīgu. Šogad bija asiņaini pirksti, pagājušo gadu biskvīts kā zeme ar ēdamiem tārpiņiem no sulas. Forši!
Kāpēc piepūlēt smadzeņu rievu, ja mēs no katra jaunieviesuma varam izlobīt to patīkamāko. :) jā varam kunkstēt, ka viss slikti, visi apkārt stulbi.
Diemžēl Latvieši ir skumji, nopietni, mazliet depresīvi ne tikai veļu laikā. Savus tuvos mēs atceramies tik un tā, un Tā nav publiska lieta. Mārketings - jā, bet tikai dzīvojot naturālajā saimniecībā nav mārketinga. Un ja es dzīvoju dzīvoklī - kādas saknes?, kurš senais latvietis dzīvoja dzīvokļos? Internets?-senajiem latviešiem arī tā nebija, bet vai tāpēc tas ir kas slikts? Atšķirība ir tikai lietošanas veidā.
Ejot pa ielām, pavērojiet latviešus ikdienā - cik daudzi no tiem ir labā noskaņojumā un smaida, piemēram, braucot no rīta uz darbu sabiedriskajā transportā. Tas nav par šo tēmu, bet man garām aizbrauc autobusi ar “skumīgiem” cilvēkiem . Aicinu saskatīt apkārt labo.
No Kaķīša dzirnavām: Kāpēc vairot sāpes, labāk lai vairojas prieks
··· Vīns: Mārtiņdiena vai tomēr ... lasīt visu diskusiju (34 atbildes) –»
Vīns, vīns, vīns? (10)
Gaumes jautājums, bet varbūt ieteiksiet labu un baudāmu vīnu?
Baltais - Sollazzo. Umbria.
Sarkanais - kaads portugaalis noteikti.
Medovine. kādi Jums garšo? Balti, rozā, sarkani?
saldi, pussaldi, pussausi, sausi?
No baltajiem pussausajiem skatieties CHARDONNAY, PINOT GRIGIO
no sarkanajiem SHIRAZ, CHIANTI(kaut gan tas ir diezgan smags...bet pēc gaumes) MERLOT utt.
Nevajag obligāti Francijas, labi ir no Austrālijas, Čīles, Kalifornijas utt
ooo...vīns. tas jau no nolūka atkarīgs. pirmā iepazīšanās, kad jārada iespaids. vakars pirms kaislīgas nakts. vēlme tupi aizmirsties. katrai situācijai savs vīns:)
viennozīmīgi-sauss.
tik maigā vecumā, kad vēl velk uz saldo pusi- varētu sākt ar vāciešiem, austriešiem.
Burgundy Pinot noir - sarkanvīns.
Chablis - baltvīns.
··· Vīns: Vīns, vīns, vīns? lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Ābolu vīns (10)
Tik daudz dažādu viedokļu par sulas,ūdens un cukura proporcijām ābolu vīnam,arī par pašu vīna gatavošanu...Kāda ir jūsu pieredze?(Antonovka u.c. rudens āboli,visi paskābi)
Vīnu gatavo no 100% sulas. Piejaucot ūdeni, tas vairs nav vīns, bet kaut kāds izstrādājums... 20 litrīgai balons (patiesībā kādi 23). 2/4 ābolu sula, 1/4 pīlādžu vai aroniju sula, 1/4 avota ūdens un sākumam kādi 2kg cukura. Lai foršāk sāk rūgt, varētu vīna raugu sajaukt ar ābolu sulas substrātu atsevišķā glāzē, jau iepriekš un sagaidīt lai sāk darboties( dienu, vai divas iepriekš). Hidroslēdzi galā un kad piestāj aktīvi rūgt, pārlej un atkal pievieno cukuru, tikai ne tik daudz kā pirmajā reizē, jo cukurs ir arī dabīgais konservants un process var apturēties:) ir receptūra, ka liek 50gr. cukura uz 1kg. saldiem āboliem, ij 100gr. cukura uz 1kg skābiem āboliem.
izspiež sulu, var pievienot atdzīvinātu raugu, a var arī nepievienot, lej stikla tarā, noslēdz ar kaut vai gumijas cimdu, ja ir 3l burka, iedur mazus caurumiņus, lai nav tā, ka gaisam galīgi nav kur likties, kas uzražojas rūgšanas procesā un notur 4 nedēļas. i gotovs ir, kad laikam paliek dzidrs. ja turot ilgāk, tad jau sāk ražoties etiķis.
man pagaidām sula uzlikta etiķa ražošanas procesam.
Uzrakstīju, bet lasās stulbi - lasi: 2 vai4 daļās. Jurčik - nēzinu, kas sanāks, bet galvenais, ko vajag = etiķis :))

vienk itādu vīna receptūru lasīju kaut kādos vīna ražošanas saitos. praksē no A-Z līdz galam vēl nav uzražots nekas.
··· Vīns: Ābolu vīns lasīt visu diskusiju (10 atbildes) –»
Vīns (42)
Sakarojās man šodien vīnu baudīt :) Iesakiet gādu gardu, vieglu baltvīnu, vai rozā. Priekšroka sausajiem :)
Vislabākais no vīniem ir degvīns... vīni ir atskirīgi un vīnus ir jaiemacas dzert, jāsaprot, ar ko iet kopa, kas uzlabo garšu ēdienam, kas vīnam
parasti sāk iepazīsanos ar sarkanajiem āfrikas, dienvidamerikas vīniem un tad "nāk" uz seno vīnu tradīciju zemem. Kad esi pagarsojis un iepazinis labo, tad .....
vīns ir filozofija
----------------
Šis, kā reiz, iet kopā ar "Iesakiet gādu gardu, vieglu baltvīnu, vai rozā" :D
Bet tā runā, ka ja pēc vīna garšas nespēj noteikt govs krāsu, ar kuras mēsliem ir mēsloti vīnogulāji, tad Tu neesi īsts vīnzinis :D
Nū, te Tev sabirs reklāmas, jo ohojietes vienmēr dzer tikai LABUS vīnus. Baigās speciālistes, saproties. Tikai gan jau neatšķir divu eiro vinčiku no piecdesmit vai 200 eiro vērtīga, uz galvošanu.
Man šķiet, ka nekādas atšķirības nav, galvenais sarast, kas labāk garšo, skābulis, sarkanvīns, saldais, pussaldais utt. Pārējais ir pupu mizas.
Svētdienās Baznīcā vīnu dod par brīvu...nav ar nekāds saldais!
Pabīdi to velmi uz svētdienu.
p.s. Pēdējais vīns, ko dzēru, bija gadatirgū nopirkts Latvijā ražots sauss rabarberu vīns (šķiet, ka darītava bija pie Ogres). Filozofija tajā nekāda, bet auksts bija garšīgs.. :) ··· Vīns: Vīns lasīt visu diskusiju (42 atbildes) –»
Vai ir iespējams noņemt vīnam rūgtumu? (17)
Nopirkās rūgts baltvīns. Žēl izmest tikko atvērtu pudeli. Varbūt viņam var kaut ko pieliet lai to neitralizētu? Vai kaut kā nokāst?
aizkorķē, un izmanto ēdiena gatavošanai... Ja koka korķis un tas ož pēc etiķaina pelējuma vai pēc veciem sieriņiem, tad vīns ir korķēts. Varņemt vīnu ar čeks un doties uz veikalu cīnīties par taisnību. Ja korķis ir no plastmasas, silikona vai skrūvējans, tad visticamāk to Vldjiks ir miksējis garāžā un notirgojis kā labu mantu. 2 varintā derēs multiaugļu sula + rums + džins + sprite + citrusaugļi + šampānieša pudele + kāda saldēta zemene + ledus + pamatīgs trauks kur to visu sajaukt + laba kompānija. Daudzi garšīgi ēdieni ir pagatavojami liekot klāt sauso baltvīnu... Esmu salējusi divus vīnus kopā - sauso un saldo, sašķaidot pēc patikas. Jesus, taču izlej to, un nopērc citu! ··· Vīns: Vai ir iespējams noņemt ... lasīt visu diskusiju (17 atbildes) –»
Vīnzinības (19)
Kāds vīns ir vislētākais no tiem, kurus vēl ir vērts pirkt? Tam jābūt zem 7 eiro 0.7 l, pieejamam Latvijā. Vai kāds var ieteikt labu marku? Vajag dāmu pasēdēšanai pie kūkas.
Tessa, kindzmarauli ir ganda daudz un dažādi vīni (jo kā zini, Gruzijā vīnu nosaukumi ir no ielejas, kur aug vīnogas :)), tajā skaitā gana saldi, lai būtu piemēroti pie kūkām :)
Un arī rozā ir saldi (no tiem, kurus uzreiz atceros, ir Estrella un GranCastilio, pie kam, ja pirmais ir 3eur, tad otrais jau ir tuvu autores pieminētajiem 7eur :)). Tā kā nevajag tik kategoriskai būt - sevišķi par lietām, par kurām nav nekādas nojausmas :)

P.S. Un gruzīnu vīrieši sarkanos vīnus praktiski nedzer. Bet te pie mums ir pilni plaukti - un nemaz ne tik lēti :)
jā, viņas paņems pa kūkai un tad nodarbosies ar sexsu.

gruzīnu vīni. nav sanācis iegrābties. bet no manis arī nav nekāds ´vīnzinis´. un pat nepatīk vīni, bet gruzīnu patīk.
Pie kūkām vajadzīgi desertvīni ! adventure, nē, Tavs uzskats par rozā vīniem ir maldīgs, tie nav bērnišķīgi saldi... :) Vīns un kuka ,,neder bettt vīns un sexss gan der ··· Vīns: Vīnzinības lasīt visu diskusiju (19 atbildes) –»
Satur sulfītus - ko tas nozīmē (15)
Biezi uz etiķetes vīniem vai sidriem var redzēt uzraxtu - satur sulfītus. Un ko tas nozīmē? Es, protams, saprotu, ka tas nozīmē, ka tur ir sulfīti ;) bet ko tas nozīmē organismam?
Konservants vīnam. Ir cilvēki, kam no tiem var būt reakcija. Kam ir, tie zina. Un uzmanās. Paskaties uz savām šampūna pudelēm, palasi sastāvu.. Sulfīti, sulfīti, sulfīti :D Var jau vispirms googlei pajautāt...
http://www.terroir.lv/?p=632
Kaut kur lasīju,ka tieši sulfīti ir tie,kas izraisa galvassāpes pēc vīna lietošanas. pareizi saproti - uzraksts «satur sulfītus» nozīmē, ka satur sulfītus. nav super - truper indīgi, bet vajadzīgi jaunavīgajā organismā nepavisam nav. Sēra paskābes sāls. Na Sulfīts attīstītājā visbiežāk lietotā pretoksidēšanās viela, vēl Kālija Metabisulfīts, Askorbīnskābe. ne tik indīgs, kā Nātrija Sulfīds. nejaukt arī ar Na Sulfātu Na2So4 - rūgto angļu sāli - tas izraisa pļutku.
kas raksturīgi - konservants vai prezervants, bet vīnogās un ar to pašu vīnā ir dabiskā veidā un šķiet, ka specially vēl to negrūž klāt. a vot dārzeņus var noskalot vājā Na Sulfīta šķīdumā, lai ilgāk stāv nemaitājušies. nav note dikti skalot tekošā ūdenī - iemet ūdenī un aizmirsti uz 10 minūtēm.
··· Vīns: Satur sulfītus - ko tas ... lasīt visu diskusiju (15 atbildes) –»
Vai iznāks vīns no uzrūguša kompota? (12)
Šodien atklāju, kāds posts noticis pagrabā- kādas 4 trīslitru burkas ar ābolu kompotu uzpūtušas vākus, un nebūs vairs lietojamas. Kādreiz ome raudzēja vīnus no nelikvīdām zaptēm; vai varu mēģināt tādā veidā izlietot ...
kompots būs par švaku, vajadzētu kādus trīs litrus štengras zaptes arī klāt un cukuru un tad ar vīna raugu! iznāks... un ja izdzīs caur trubām...(organiskš ķīmijas pamati...I kurss....) Mēģini, tik atceries, ka rūgšanas laikā gaiss nedrīkst piekļūt. uzraudzē brašku, pēc tam izdzīsi. būs baigi labais! Vīns gan nesanāks....varbūt etiķis? ··· Vīns: Vai iznāks vīns no uzrūguša ... lasīt visu diskusiju (12 atbildes) –»
Labs vīns (16)
Iasakiet labu sauso vīnu ! Esmu vīna piekritēja. Ir vīni, ko esmu atzinusi par labiem, bet varbūr jums ir sava pieredze.
Te rakstītais atgādināja kādu TV pārraidi, kad deva degustēt 1 un to pašu vīnu 4 glāzēs un kā "spečuki" komentēja..........
Lai kaut elementāri vērtētu vīnus, jāmācās gadiem.
Ne pa tēmu , nekad neesmu sapratusi - kā vīns var būt sauss ?
Man visi tikai slapji gadijušies ..
no piesaatinaatajiem shiraz, un jaaskataas lai ir 13.5-14.5 graadi jo tad viinogas bijusas saldas. Mūsu pašu vietējie mājas vīni ir vislabākie. kaadreiz kaads daargs nav lietojams,bet leetaa gala gluzhi labs...man tiik Austraalijas un Chiiles viini... ··· Vīns: Labs vīns lasīt visu diskusiju (16 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu