Vīns

Vīns - jautājumi un diskusijas

Cidoniju vīns (11)
Vai kāds man var, lūdzu, izstāstīt, kas man ir jādara, lai dabūtu vīnu.. ?(google neko jēdzīgu neatradu) Man ir 2L burka ar sagrieztām cidonijām, līdz pusei ir sīrups.. ierūdzis..
Pašķaidi ierūgušo sīrupu ar novārītu un atdzesētu ūdeni. Vispār es mēģinātu arī cidoniju gabaliņus sablendēt. Grūti pateikt, cik likt cukuru, jo tev jau it kā sīrups tur ir...Raudzēt to ķēpu var parastā burkā, tikai jāsameklē attiecīgs korķis ar vīna raudzējamo stobriņu. Burkā jāpaliek tukšai vismaz vienai trešdaļai. Kad tas veidojums ir beidzis burbuļot (neatceros, varbūt pāris mēneši būs),tad taisi vaļā, ar caurspīdīgu caurulīti nosūc šķidrumu, biezumus nahren, pēc garšas pievieno vēl cukuru, ja vajag (vispār šinī stadijā liksies negaršīgs un drīzāk izlejams, bet nepadodies) un atpakaļ korķi ar raudzējamo stobriņu virsū, lai plurkšķ atkal. Kad vairs neplurkšķēs, tad būs tev cidoniju vīns. Un tās ir pasakas, ka tur nekas nesanāks, netici. Paskaties TV3 Bez tabu atkārtojumus, pirms pāris nedēļām bija intervija ar latvju vīndari,kas pat no nātrēm māk vīnu uztaisīt.
Man ar kādi 5 l sarūguša cidoniju sīrupa no pērna gada. Mož jau var promilles ķert, nezinu.:D
Diezvai no vienām cidonijām kas sanāks,parāk jau viņas skābas.
Var tak pievienot klāt pīlādzi,ābolus,vīnogas.
Vispār mājas vīni man nevisai,pārāk jau viņi asi.
es taisni vai brīnos, kā cilvēki ar to gūgles tanti runā, ka viņa neatbild... nu da labi.

http://winemaking.jackkeller.net/reques51.asp
Pieshauj soda, buus shampanietis!:) ··· Vīns: Cidoniju vīns lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Vīnskābe (4)
Kur var nopirkt vīnskābi?
Varētu būt,ka jāmeklē veikalos,kuros tirgo vīna raugu WWW.Bioefekts.lv
WWW.majasvins.lv
WWW.majasalus.lv

P.S. Kāpēc Tev googlē bans ?? :))
Interesants jautaajums! kloss noraadiitajaas vietaas nav! Kuru no viina skaabeem, to ir vairaakas. Galvenaa angliski saucaas - tartaric acid, nezinu, kaa latviski:( Ir dabiigi ieguutaa un maaksliigi izgatavotaa. Dabiigi ieguutaa viina sulas kraasaa kristaaliska, maaksliigaa balta, pareizaak bezkraasaini kristaalinji. Izmanto kulinaarijaa sameeraa plashi, apm. tam pasham, kur lieto etikji, cik sapratu. Kaapeec te sadrikjeeju - ieintereseejos un paskatiijos, kas tas ir:) ··· Vīns: Vīnskābe lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Kur nopirkt vīna raugu? (5)
Gribu drīzumā taisīt ābolu vīnu. Kur Rīgā ir nopērkams vīna raugs? Varbūt kādam ir pārdodama sulas spiede - tāda pamatīga, ar skrūvi? Un kaut kāds ābolu maļamais arī noderētu!:)
kas tas par viina raugu?? CIk zinu raugu liek, ja grib raudzeet kandzju. Viinam raugu nevajag, samalj aabolus, pieber cukuru un pielej uudeni un gaida
;)
Znač nezini, never, ir speciāls vīna raugs. Man te čomam ōme jau 40 gadus taisa mājas viņčikus... ultra laba lieta.

http://www.saimnieks.lv/index.php?obj=114&sub=4&detail=0&id=26
32

http://www.tef.lv/drinks/dictionary/article.php?id=2506651

(ja saitēs ir atstarpes, tad izņem)

Vīna raugu var nopirkt Rīgas centrāltirgus piena paviljonā, garšvielu kioskā. Rīgas rauga rūpnīcas kioskā.

Kad būs gatavs, dajoš noprobēt:)!
RIMI esmu pirkusi vīna raugu/vēl ir garšvielu veikals pie Teikas,tur noteikti to atradīsi.
Atceros ābolu vīnu,šašķebinā dūšu,jo laikam pa daudz to iedzeru,3.d sāpēja galva:)))
Neesi knauzeris, laukos var nopirkt gatavu ābolu sulu, svaigi spiestu un tas ir lēti, nebūs klapatas ar malšanu. Vīna raugu dabūsi ,, Aldarī" vai LB pameklē kādu paziņu no tā un raugs būs Tavs:) Bet vai āboli būs šogad nezinu gan, nevienu ābeli ziedam neredzēju:( ··· Vīns: Kur nopirkt vīna raugu? lasīt visu diskusiju (5 atbildes) –»
Karstvīna recepte (4)
Vai kāds lūdzu, varētu pateikt kā īsti pagatavo karstvīnu?
nopeerku atteiciigu viinu, kur taa arii virsuu rakstiits - karstviins, nedaudz krustnaglinjas, katrolis, gaaze vai elektriiba un sildaas. Es visu pudeli ieliku vaaroshaa uudenii...

Veikalaa izstaastija ka var lietot gandriiz jebkuru sarkanviinu pieberot garshvielas...
...pie garshvielaam klaat veel pielej/ makjeniiit/ apelsiinu sulu ....buuus labs/.....lielos daudzumos, ja lietosi!
a sildi liidz briidim it kaa tuuliit tuuliit vaariitos....buus labais:)
Uz 0,7 pudeli parasto skābo sarkanvīnu pieliek 2-3 ēdamkarotes cukura, apelsīna miziņas, kardemona graudiņus 5-8, kanēli - nelielu naža galu, 2-3 krustnagliņas. Ir arī veikalā dabūjamas paciņā jau gatavas karstvīna garšvielas. Vīnu uzsilda tikai līdz viršanai - kad aktīvi paceļas balti sīki burbulīši, bet šķidruma virsma vēl neviļņo, lai neizvāras alkahola grādi. Citi vēl pielej 50g laba konjaka klāt. Karstu lej glāzēs. ··· Vīns: Karstvīna recepte lasīt visu diskusiju (4 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu