Par šoferīšu piespriestajām dienaktīm..

Jautājums-vai te ir kāds atsēdējis par šoferīšu grēkiem Jelgavā? Manam dēlam par soda punktiem piesprieda 7.dienaktis tiesa,jo dēļ darba muļkis nebij aizgājis uz tiesu un tiesnese pēc pilnas programmas šim piesprieda ;)nu tagad pienācis laiks par savu muļķību atbildēt..Interesējas kā tad tur ir,ko var ņemt līdz,ko nevar,vai uzsmēķēt ļauj..

janisb    6 Par soda punktiem tikai atņem tiesības bet par braukšanu šmigā sēdina, un pareizi dara, tādus vajadzētu pie recidīvistiem stingraja režīmā sēdināt, lai nekad vairāk nerastos vēlme šmigā pie stūres sēsties...

janisb  1 3 Par maksimālo sodu ar melots (virs 1.5 promilēm sods sākas no 10d), pēc soda spriežotdžeks bijis 1,1..1,3 reibumā...

transportlīdzekļa vadītāja izelpā vai asinīs tiek konstatēta alkohola koncentrācija pārsniedz 1,0 promili, bet nepārsniedz 1,5 promiles, velosipēdu un mopēdu vadītājiem tiek uzlikts naudas sods 120 eiro apmērā, bet pārējiem transportlīdzekļu vadītājiem tiek piemērots administratīvais arests no 5 līdz 10 diennaktīm, naudas sods no 850 līdz 1200 eiro, kā arī tiek atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz 2 gadiem.

Tuftalogs  1 4 Izklausās, ka dēliņam ne tikai sutkas būs jāapmeklē, bet arī proktologs, pēc situācijas apgaismošanas...

Epifanija  3 4 ja pa muļķi dēvē, kas tad tur var izaugt...

Maribella15    7 Šeit kaut ko jautājot - vienmēr dabūs nejaukus, nonievājošus komentārus, lai cik nevainīgs būtu bijis jautājums. Ar to vienmēr jārēķinās. Šeit daži no tā sev baudu gūst - nonievājot jebko.

av2    1 par tik daudz soda punktiem vispaar buutu jaatseed kaadi paaris meenessi vismaz . Ja, ir pieraadiits, ka biji vainiigs. Kaadreiz jau policija ..sapsihojaas, un sarkasta vissu, kas vinniem ienaak praataa arii .Cilveeki vien ir.... Taapeec, vainai ir jaabuut pieraadiitai tiesaa .
Un, ja nevareeja aiziet uz tiessu, var tak pazvaniit , un pateikt, ka nevari ierasties. Kur probleema....Esmu atlicis tiesas ssitaa pat 3 reizes, tas gan asv. Un nekad neesmui piekritis, ka esmu vainiigs uzreiz , cellu policijas sarakstiitajam , bez tiesas sprieduma.

Tuftalogs  1 4 Pienenīt, īīzīī, neķer kreņķi un neuztver te neko personīgi, te saproties sēž vispārinātāji un ideālisti un 99,9% tuftas dzenātāju, tad nu neķer pie sirds un nepilini sirds drapes konjaka glāzē :)
No otras puses, dēliņš atpūtīsies nedēļu, trīs reizes dienā paēdīs, bez stressa un mierā. Iedod lai izlasa "Zaļo zemi" Upīša vai " Karu un mieru"...
Man, ja godīgi tas ir pārsteigums, ka par soda punktiem liek sutkās, painteresēšos pie speciālista rīt, kā tur īsti ir...

cirteejs  1 1 Kāds te kaut ko lej un karina mokoronus! Par soda punktiem arestu administratīvo arestu nepiespriež! https://www.csdd.lv/parkapumu-uzskaites-punkti/punktu-skaitisanas-kartiba

KOMPETE  2 3 Pienenīte, šis saits ir ar šādu konkrētu atspārdīšanas stilu!
Ja gribās soft attieksmi, dibini savu anonīmo ""nelaimīgo māšu klubu", stājies jau esošā organizācija""Gābiet trīsdesmitgadīgus bērnus"" vai griezies pēc padoma pie speciālista ( jurista.
Ar savu talmutu svešā baznīcā neviens nenāk.

pardon_my_french    1 Rīgā paziņa ir sēdējis. Bikšu siksna esot atņemta, garlaicīgi esot bijis un naktīs traki salis. Es ietu sēdēt trenuškās un ņemtu līdz segu un grāmatas. Vienkāršākais būtu piezvanīt uz to ieslodzījuma vietu un noskaidrot, ko drīkst un ko nē.

janisb  1 3 Te var izlasīt, kādi ierobežojumi iestājas par konkrētu soda punktu savākšanu, lieki piebilst ka administrīvais arests nefigurē.
https://www.csdd.lv/parkapumu-uzskaites-punkti/punktu-skaitisanas-kartiba
https://www.csdd.lv/parkapumu-uzskaites-punkti/atnemto-vadisanas-tiesibu-atjaunosana

tā kā makaronus ar stāstiem "es pati izlasīju" var karināt citā vietā.
Un nav ko te dzērāju attaisnot...

Tuftalogs    3 Precīzi. Es uzzvanīju čomam no CSDD un arī viņam bija lielum liels pārsteigums, ka par soda punktiem liek sutkās. Tikai un vienīgi par šmigu un narikus. Un pukts.
Tiešām nesmuki māmuliņ tautai makaronus karināt uz ausīm...

kuks10    2 Tikai mieru,ja nemaldos var atsēdēt pa dienām..tika sestdienas un svētdienas un pirmdienā pa taisno braukt uz darbu..Jelgavā tur sava republika..

janisb      Aizej uz https://manas.tiesas.lv/eTiesasMvc/nolemumi
Ieraksti lietas numuru un varēsi visu izlasīt, kur un ar cik promilēm tavs "varonis" paņemts un pēc kāda panta sods piespriests...

Tuftalogs    1 Khm, khm... te nu atkal ierunāsies pretīgā skeptiķa balss.
Pirmkārt, neierašanās uz tiesu nav necieņas izrādīšana, pat ja neattaisnoti tas ir darīts, pēc administratīvās lietas kā noprotu, izskatīšanas nav iespējams piemērot brīvību ierobežojošu lēmumu. Tas ir pilnīgs bullšits. Var piemērot naudas sodu, bet arī to izcili retos gadījumos, jo pārsvarā izskata lietu bez atbildētāja klātbūtnes un arī piemēro parasti maksimālo sodu.
Vēl maza nianse. Sakrājoties noteiktam soda punktu daudzumam, tiek piemērots automātisks vad. apliecības izmantošanas liegums un tiesas ar to nenodarbojas, bet gan CSDD datorizētā sistēma. Pat ja pasažieris ir pieķerts braucot ar bloķētām tiesībām, to izvērtē reģionālā CP nodaļas vadītājs, nevis tiesa. Tiesu darbi iestājās, ja vadītājs pats pārsūdz lēmumu, bet pat tādā gadījumā līdz šim vēl nevienam nav piemērots ar brīvības atņemšanu saistīts lēmums. Tas laikam būs kāds ūnikāls precedents tagad, jeb dēls ir tomēr ieskrējis tiesas sēžu zālē, parādījis pliku pakaļu un aizlaidies. Karoč, ja muldam, tad vismaz daram to ar glanci, nevis te pinamies pretrunu mudžeklī. Okai? :D

reached  1 3 Jautājums- ko drīkst ņemt līdzi.
Palasiet atbildes. Cik ir konkrēti atbildēts. Pārējie kā rīkļurāvēji beidzot tikuši pie iespējas pamācīt, nosodīt, izstudē visu KK, googli pieķer. Un ar kādu saldmi nopriecājas, ka kaut ko atraduši. Varu iedomāties, ja šiem ļautiņiem iedotu neierobežotu varu kaut uz nedēļu, viņi pus Latviju nosistu, noslānītu, notiesātu, cietumos sapūdētu.

ko_nu_vairs    2 Tāpēc daži uzdod jautājumus anonīmi, zina kas sagaida.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu