Vīriešu diena!

Šodien 23. februāris. Klīst runas, ka vīriešu diena esot. Vīrieši, ko jūs par to sakat? Vai tādu svinat?

Bazhix  17 16 Izvarotāju dienu svinam. Ir arī zagļu diena? :)

DanaL    4 Redz, viena no visstrīdīgākajām dienām. Dažiem svētki, jo dienējuši krievu armijā. Dažiem sēru diena, jo dienējuši krievu armijā...
Ko tad lai es saku, ja šī ir mana vectēva dzimšanas diena pēc vecā kalendāra, viņs bija aizsargu priekšnieks un par to 30 gadu vecumā Vjatlagā dabūja lodi pierē no krievu karavīra rokas?

Torpedo  3 10 Šī diena visus laikos ir bijis labs katalizators, kuras dāmas sveikt vai nesveikt 8. martā, kas arī savā būtībā ir padomju laiku svētki. Tā teikt - Dots devējam atdodas

vecmebele  2 5 Vīriešu diena! foto Reaali dinozauru teema muusdienaas. Bet nu labi, lai jau:

skarbaiskungs  1 3 Piekritīšu ābolam. Tas, ka afgāņos tu postenī pat elpot baidies, kad dušmaņi savu kārtējo narkokravu bīdīdami, bliež pa 4h bez apstājas, ir tīrais fufelis ar to čmorīšanos un ģedovšinu krievos. Iesūti man savu pers kodu, ieteikšu tevi Lāčplēša ordenim.

vai17  3 17 tie kas dabūja dienēt,tie atceras,varētu padomāt,ka bija izvēles nedienēt.

langstinsh  1 5 Varbūt kādam skābu kāpostu zupiņu...
100 tonnas izvārīju 25 mēnešos...

SamantaR    6 Mūsu dzimtas vīrieši armijā gāja ar prieku un panākumiem, jo nav šokā par celšanos no rītiem vai zeķu savākšanu aiz sevis. Bet-tas nemaina to, ka no latvieša viedokļa šie ir okupantu svētki.

Liepinja  1 7 Ha!!! Padomju laiku postulāts..... kad tik ir ko svinēt..... 23 februāris bij PSRS Armijas un Jūras kara flotes diena..... sakars ar vīriešu dienu tikai tāds, ka tajā laikā gandrīz ikviens vīrietis bij dienējis.....
Nu sveicām jau ar mēs tos vīriešus..... bet tagad tas būtu muļķīgi..... varam taču tos savus vīriešus apsveikt hebkurā dienā - nav jāgaida 23.februāris.....,.☺

Anita73  1 7 Ar identisku nozīmi kā 8.martā Sieviešu diena, Vispasaules Vīriešu diena ir 19.novembrī. 23.februāris tiešām ir tikai PSRS (tagad Krievijas) Armijas diena. Nekur citur šo dienu kā Vīriešu dienu neatzīmē.

Vaukskis  1 5 Es saku, ka nav nekādas vīriešu dienas ne šodien, ne 5. janvārī, ne 8. aprīlī, bet ir parasta darbadiena, kad Latvijā nav ko atzīmēt. Es tādu nesvinu, nekad neesmu svinējis un nosodu pie sevis tos, kuri aktualizē gadu no gada šo t.s. krievu pasaules jautājumu. Padomju varas laikā bija Inženieru, Agronomu, Komunālās saimniecības darbinieku un ne mazums citu profesiju pārstāvju dienas (atzīmējamas kopīgi gan vīriešiem, gan sievietēm), par kurām vēstīja dienu noplēšamā kalendāra lapiņas- kāpēc regulāri nepieminam tad arī tās ? Atšķirībā no neesošas impērijas armijas pārstāvjiem tās daudzās nodarbošanās vēl aizvien pastāv, taču atsevišķi publiski mūsu republikā neviens tās ij nedomā ne tikai godināt, bet pat pieminēt.. . Savādi gan; greizo spoguļu karaļvalsts !

medusbite3  4 9 Sarkanaas armijas diena kuri 40gadaa paarkaapa robezzas un nogalinaaja mieriigos LATVIJAS iedziivotaajus...

rokons  1 1 Ja kāds datums ar valdnieku lēmumu tiek pasludināts par kaut kādu dienu, loģisks jautājums - kāds tam iemesls. Vai kāds var pateikt, kās bija noticis tieši 23. februārī ņamņamņam gadā?

baluba  1 4 Vēsture nav pārrakstāma. Svētkus nesvinu, bet apsveicu visus onkuļus :) , kuri nevienu neizvaroja ......

vilks28  2 6 Palasot pasžieru tekstus ir tāda sajūta, ka kāds aicina 23 svinēt. Es arī nesvinu un mani paziņas arī nesvin, bet atmiņas neizgaist. Mēs tur negājām par ideoloģiju mūs tur iesauca un tā bija skarba skola. Par to arī iedzeram.

fargo  1 6 ja kas grib svinēt to sarkanās armijas dibināšanas dienu, tas viens. bet kad bāžas virsū pārējiem un vēl tās sievietes, kuras nespēj aptvert, ka tā NAV vīriešu diena... tad arī konflikti sanāk.
tā nav vīriešu diena. punkts. tā ir asiņainākā režīma cilvēces vēsturē bruņoto spēku dibināšanas diena. bet nākas lasīt, ka ir viena alga ko svinēt, ka tik būtu iemesls. uz to kaut ko iebilst ir grūti. uz "vienalga", es domāju.

raima  7 1 Fargo, Jūsuprāt asiņainākā režīmā cilvēces vēsturē.
Pēc man esošās informācijas ir arī asiņaināks, vardarbīgāks režīms, bet uzvarētājus netiesā. Skatieties plašāk, atcerieties jau sākumskolā apgūto informāciju.

fargo  1 4 raima, nevajag mīklās runāt. viens. otrs, vai jūs domāt padomju laika sākumskolu? nu, to, kuros bērniem bija jāzvēr uzticība ļeņinam un komunistiskajai partijai. jādod uzticības zvērests. tās sākumskolas informācijai? ja tā, varu ieteikt jums izmantot jūsu pašas ieteikumu un skatīties plašāk.

turkmens  2 6 Puišiem,kas dienējuši Padomju Armijā tā ir sava veida atceres dienā.Tas bija arī mūsu jaunības laiks.Citiem tas bija skarbs pārbaudījums,citiem gāja vieglāk.Viss kā dzīvē.Tiem,kas nav dienējuši vienalga kādā armijā to nekad nesaprast.

Aquarius    3 Zināms, ka šis datums ir padomju varas izdomāti svētki,kuri saucās par tēvzemes aizstāvja dienu. Ar to bija domāta Padomju savienībā un arī okupētā Latvijā. Nekādā sakarā ar vīriešiem.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu