Vai nebutu jasak protesti pret veganiem un vegitariesiem;)?

pedeja laika liela dala planetas iedzivotaju sakusi protestet pret dzivnieku izmantosanu paartika. Bet vai nebutu jasak protestet ari pret veganiem un vegitariesiem? Vini tac aped dzivniekiem partiku!;):)

DanaL  1 5 Redzi, Letija, pavēroju to potenciālās vedekliņas ēdienkarti. Veģetārā pica, kartupeļi (visvairāk čipsu veidā), jogurts (nu vismaz!). Pagatavoju speciāli viņai pupiņu-biešu-ķiploku salātus, kas, starp citu, man pašai ļoti garšo, bet viņa tā uz tiem tā samērā remdeni (kaut tieši tie viņai visvairāk būtu vajadzīgi)...
Nu nav tur kaut kas riktīgi.
Bet citādi meitene jauka. Žēl man viņas.

altalilija    7 lai viņi rij,ko grib. vai nav vienalga?
tikai lai nepiesārņo vidi, lai staigā kājām. lai iet dzīvot uz laukiem naturālajās saimniecībās.lai patiešām staigā koka tupelēs

Drole    2 Ar picaam, kartupeljiem un beztauku jogurtiem ir brugjeets celjsh uz taukaino hepatozi.


https://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1563765/Starchy-foods-may-be-linked-to-fatty-liver.html

Cemodans      Cilvēks ir zemes auglis, cilvēki kuri sevi cenšas norobežot no asarām un mēsliem, paši savas iztēles augļi. Ja viņi negrib ēst miesu, tad lai ēd mēslus, ko viņi arī sev par prieku dara. 😀

janisb      Neviens neprotestē pret govīm un aitām...

Letija  3   DanaL, pievienojot kartupeļiem gaļas mērci jau arī cilvēks nebūs nodrošināts ar visiem nepieciešamajiem vitamīniem, gluži vienalga - vai viņš ir, vai nav veģetārietis.
Tie paši veselīga uztura pamatprincipi attiecas kā uz vieniem, tā otriem.
Šāda jauniešu izvēle ir ļoti simpātiska, un viņu kļūst aizvien vairāk. Tas iepriecina.
Gan jau viņi paši gribēs dažādot savu uzturu un apgūs jaunas receptes (iespēju tiešām daudz!).
Domāju, ka reti kuram veģetārietim ļoti "kož" acīs , ja citi pie galda izvēlas gaļu.
Un nav pamata domāt par kaut kādu uzspiešanu.
Jā, un vēl - no komentētāja plkst.20:16 uzzināju, ka veģetārieši RIJ, kamēr pārējie laikam ĒD.

coldlands    2 Kad draugi brauc ciemos, tad vienīgais ko lūdzu atvest tas ir hematogena sokoladites. Tik tagad, dēļ zaļo protestiem, viņas vairs nav tādas kādas bij agrāk.

riebekle  5 4 DanaL, vai tev garšo viss, kas citiem? Šaubos gan. Nedomāju, ka tu ustos priecīga, ja vedekla sāktu tavu ēdienkarti pārcilāt un pēc savas patikšanas un saprašanas mainīt. Katram gaume un vēlmes citas, vaajg cienīt otra izvēli, lai kāda tā arī nebūtu. Lai cilvēks pats nonāk pie tā, kas viņam vajadzīgs vai nav vajadzīgs. :)

DanaL  3 6 Jā, riebekle, atšķirībā no tevis, esmu draņķīga namamāte, gatavoju visiem vienu. Ar nelieliem izņēmumiem. Bet nešaubos, ka tu esi lieliska gan virtuvē, gan viesistabā. Un it visur citur arīdzan. Tu allaž liec to manīt.

korneelija1958    8 Var jau katrs izvēlēties kā to savu dzīvi nodzīvot un ēst.Man nekas nav pret savādāku izvēli kā manējā,bet trakākais ir tad gad vecāki ir vegāni un protams bērniem nav citas izvēles jo viņi ir vēl mazi.Augošam bērnam nedodot ne gaļu,biezpienu,pienu ,sieru,zivis,olas,maizi tos aizstājot ar ´´ūdens un eļļas zupām,sakņu un eļļas sautējumiem,rīsu pienu un sojas pienu.Veikalā pirktajiem augļiem un metāla bundžas zirnīšiem un kukurūzu,Vācijā žāvētām dillēm.Kāpēc ja grib tik veselīgi ēst paši savā dārziņā neaudzējam veselīgu pārtiku?Vai tas ir klausies manos vārdos neskaties manos darbos?

salvis73    5 Pirmatnējos laikos,draņķīgus medniekus sauca par vegāniem un veģetāriešiem.Ne sūda tur nav saistība ar veselību un dzīvnieku aizsardzību.

Ivars_on      Glupības

riebekle  1 2 DanaL, nav jāuztver tik sakāpināti tas, ka citi domā un dara savādāk nekā tu. Tu taču arī esi ar savu gaumi un pārliecību ēšanā? Esi! Un citiem arī ir sava pārliecība un gaume ēdiena izvēlē! Tad kur problēma cienīt vienam otra izvēli? :) Un ne ar vārdu nesaku, ka esmu par kādu labāka vai pārāka kādā jomā, vienkārši dzīve ir iemācījusi, ka ne vienmēr mana izvēle sakrīt ar kāda cita izvēli, un tas nav ne labi, ne slikti, bet tā vienkārši ir - mēs esam dažādi. :)

DanaL  1 4 Paklau, riebekle, varbūt vari pārslēgties uz citu, piem., savu bērnu audzināšanu? Ar ko tu esi labāka citu cienīšanas jomā, ja pati tagad ņemies ar manis kaunināšanu un mācīšanu dzīvot? Tas tā dikti divkosīgi. Dzīvo savu dzīvi, nebāz degunu manējā, lūdzama. Tā tu varētu ne vien vārdos, bet arī darbos nodemonstrēt, ka arī pati cieni citu izvēli, viedokli, utt. OK?

Drole    4 Kaada sava paarlieciiba un gaume eedienu izveelee var buut ziidainjiem, kas tiek baroti ar vegaanistu paartikas izstraadaajumiem, no kaa tiem kaa minimums izpuust zobi?

https://youtu.be/ZgYKOJScIUI?t=855

DanaL    1 Paldies, Drole, vismaz kādam ir konkrēti argumenti, nevis tikai no gaisa pagrābti skaisti vārdi.

riebekle  2 3 DanaL, mani bērni ir izauguši. :) Bet paldies, ka rūpējies par viņiem. ::
Starp citu, PA tāpēc arī ir PA, lai izteiktu savu viedokli un padalītos ar savu pieredzi. :) Atvainojos, ja netīšām gadījās aizskart personīgi. Nedomāju, ka kādam te ir tik sakāpināta uztvere. :) Turpmāk māšu ar galvu un smaidīšu. :)

vilks28    1 Zivis ir jāēd .

rokons  1 5 Kundzes! Lūdzu neķildojieties. Man nav ne zila, ne zaļa ne oranža domāšana, bet pieturos pie principa, ka garša izsaka organisma vajadzības.
Mūsdienu milzu ēdiena iespēju klāstā viegli nomaldīties, bet sliktāk ir tad, ja savā galvā ieņem, kaut kādu ideju par pasaules glābšanu, neēdot dzīvnieku vai ūdens radību miesu.
Nevar noliegt, ka patreizējie eiropieši ģenētiski ir ar diezgan izplatītām gremošanas sistēmas problēmām, piem. laktozes nepanesība, nepilnīga žults fermentēšanas spēja utt.
Ja cilvēks labi jūtas, ja ēd kaut ko atšķirīgu no vairuma ļaužu, tās ir viņa tiesības.Tomēr ieteikums - neuzbāzties ar savu rīcību citiem - tas abpusēji.
Otra lieta - mainot savu dzīvības uzturēšanas darbu ( ēšana ir viens no tiem ) no faktiskās bioloģiskās būtības - visēšanas, vajadzētu izmantot mūsdienu medicīnas sasniegumus , un regulāri pakontrolēt asins sastāvu pilnā apjomā, ieskaitot lielāko tiesu marķieru, kā arī kaulu struktūru ( jo sevišķi sievietēm).

vilks28  1 7 Man jau liekas ,ka tas ir tāpat kā ar zilajiem. Lai tak ēd un bāž ko grib un kur grib , tikai lai nelien ar to savu dziesmu grāmatu citu dārziņā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu