Sektas

Latvijā ir vairāk kā 100 sektas. Esat kādā iesaistījušies? Vai esat apmeklējuši kādu sektas pasākumu?
Pirms daudziem gadiem draudzenei līdzi aizgāju uz vienu sektas dievkalpojumu. Nejutu aicinājumu pievienoties. Ir iedots uz ielas ielūgums uz koncertu. Palasīju informāciju, ka kaut kāda ticīgā grupa uzstājas, neaizgāju.

neratni_stasti    3 Neesmu. Parasti visi mēģinājumi mani ieinteresēt beidzas turpat uz ielas. Teiksim, ja man jautā, kāda ir pasaulē lasītākā grāmata, sāku izjust tieksmi teikt vismaz - Korāns. Žēl, ka nezinu, cik daudz budistu ir uz pasaules un vai viņiem ir savi raksti, tad nu tos varētu arī uzdot par lasītāko grāmatu :D

puuuka  7 2 Mavs...Tev pīrādziņš:)

Letija  1 4 Atņemu Mavam pīrādziņu.
Nez, ja var attaisnot Ušakovu, tad tālāk vispār var nelasīt!

vaitiesam  1 4 Mavs, ar ko tu atšķiries no tudaliniem, tak tik ar to ka tavs nosaukums varētu būt šarikovs, vai urlins.
Kas kuram vēlamāks, vai ne mavs?!

puuuka  1 4 Letija...neņem nost Mavam pīrādziņu,es domāju viņš neattaisno Ušakovu....... reāli bāžot visur kur vien var Ušakovu tiek novērsts skats no daudz lielākiem darboņiem,tāpat kā savulaik bija ar Laventu...īstās zivis peld dziļos ūdeņos,bet mazās tiek atdotas konserviem:)

AivarsN    1 Ja tajā tūdaliņu sektā sastāvētu tikai 20% Latvijas iedzīvotāju,tad tā politmafija tur tik stabili nesēdētu un paraksti būtu savākti gan par Saeimas atlaišanu,gan likuma grozījumu atcelšanu,gan OIK, gan vienīgā mājokļa neaplikšanu ar nodokli un visām citām problēmām,kuras tautai apgrūtina dzīvi. Tiesa gan,pašas varas mafijas rindas arī ir iespaidīgas un vēl turpina tik augt, lai gan tauta skaitliski turpina sarukt. Un tā jau atkal ir viena liela sekta,kuru Māris Ruks labi aprakstījis grāmatā ,,25 gadi sektā". Pašlaik lasu viņa jauno grāmatu ,,Latvijas valsts noslēpums". Bauskas slimnīcas aizstāvjiem, sirmgalvjiem un bērniem,bruņotu specvienību varēja uzrīdīt tikai garīgi slimi sektanti. Tā ka,to sektantu mūsu valstī ir ļoti daudz. Tikai kurš tad ies atzīties?

saulite34  1   AivarsN,un,ko tava sekta dara,tev taču esot tik daudz sekotāju,pats nesen vēl lielījies ar kaut kādiem tur labajiem zēniem un ,kur ir tie tavi darbi,vairāk par raudāšanu internetā neko nevari izdarīt.

Trakmens    6 ja grib, arī oho.lv var nosaukt par sektu
gan jau ka kādam(ai) ir atkarība no tejienes :)

AivarsN    1 Saulīte,kas tev vēl nebija saprotams no mana komentāra? Kamēr lielākā tautas daļa būs sektantu varā, tikmēr normāliem cilvēkiem nekas cits neatliek,kā cik vien iespējams,norobežoties no tā ārprāta un veidot savu sabiedrību. Tas arī lieliski izdodas,biedru skaits aug. Bet par pārējo sabiedrības daļu,intereses nav un atbildīgi nejūtamies,pēc politiskās varas netiecamies.

saulite34  1   AivarsN,tev patiešām ar to domāšanu nav viss kārtībā,tu jau iepriekšējās vēlēšanās balsoji par partiju,kurai pat cerību nebija tikt pie politiskās varas un ,ko tu te katru dienu un visās tēmās gaudo par valdību,ja tava sekta netiecas pēc politiskās varas,un,ja tevi neinteresē pārējā sabiedrības daļa ,tad sēdi tajā savā sektā un tur stāsti tos savus murgus.

AivarsN    1 Man tieši viss ir kārtībā. Ar tiem,kuri vēl joprojām tic,ka šajā valstī kaut ko var ietekmēt ar vēlēšanām,gan ir stipri bēdīgi.
Tāpēc,vienīgā reālā iespēja,ir veidot atsevišķu sabiedrību,kura dzīvo pēc saviem, daudz cilvēcīgākiem likumiem,lai pārējiem būtu uzskatāms piemērs. Ir ļoti daudz cilvēku,kurus neapmierina šī parazītiskā sistēma,netaisnīgākā,kāda jeb kad izdomāta. Taču reti kuram ir reāls priekšstats,kādam tad vajadzētu būt sabiedrības modelim,kurš ilgtermiņā nodrošinātu ekonomisko un garīgo attīstību ne tikai valstij kopumā,bet arī katram tās iedzīvotājam atsevišķi. Parazīti cenšas iestāstīt,ka tā ir utopija,jo tad pienāktu viņu neierobežotās varas beigas. Tieši tāpēc jau tik rūpīgi tiek slēpta īstā vēsture,kad tāda sabiedrība vēl reāli eksistēja.

saulite34  1   AivarsN,tad par ko tu te ņemies caurām dienām un pa visām tēmām, tu taču pats esi tas ,kurš ir sašutis,ka netiek vākti paraksti un netiek rīkotas vēlēšanas,bet tu esi jau pieradis neatbildēt pats par savu rakstīto,esi atradis sektu,kas tevi darīs laimīgu,tad viņiem arī raksti un stāsti savus murgus.

AivarsN    1 Bet kāda jēga no zināšanām,ja tās nenodod tālāk un nepielieto praksē? Tā jau rīkojas tikai tie,kuri sagrābuši varu pasaulē.

saulite34  1   Ja tu savus murgus uzskati par zināšanām,tad netērē savu un citu cilvēku laiku.labāk sakop savu sūnu ciemu un laimes lāci nevajadzēs gaidīt.

LaVerna    7 Tuk-tuk! Negribas abus pēdējos diskutētājus iztraucēt privātā sacepienā :P lai gan telpa ta publiska tomēr, tamdēļ iespraukšos ar 2 komentiem:

AivarN, vai esat kādreiz dzirdējuši tādu ļoti senu un gudru atziņu, ka pat ļoti labās zināšanas nevar nodot citiem ar varu tās uzspiežot? jebšu "ar labiem nodomiem ceļš uz elli pašam bruģēts!".
Kāpēc gan neizveidot savu atsevišķu tēmu, kurā tās "dziļās, viedās un visiem tik nepieciešamās" zinības izpaust un izrunāt ar patiesiem interesentiem, tā vietā, lai katru dienu jaunās tēmās atkārtotu vienu un to pašu, vienu un to pašu, vienu un to pašu?? - Tas vairāk izskatās nevis pēc "labās vēsts" nesēja, bet gan visīstākā slēptākā provokatora, kas patiesībā vēlas panākt tieši pretējo! :P

saulite34, nesen man pašai kāds ļoti (patiešām) vieds cilvēks pateica to, ko šobrīd iesaku arī Jums:
Lai kā kāds tuvāk vai tālāk stāvošs censtos mūs uz kko izprovocēt (apvainoties, satraukties, baidīties, satracināties utt.), tomēr mēs "pavelkamies" uz to tikai tāpēc, ka paši sev to atļaujam. A priekš kam? - atbilde mūsos pašos, tāpat kā atrisinājums! :)

AivarsN    1 Nopietnas tēmas te ļoti ātri pazūd,pie tam,maz kam interesē. Šis tomēr ir izklaides portāls. Man nepieder visi televīzijas kanāli un prese, lai nabaga pensionāriem uzspiestu informāciju. Šeit ar komentāriem,es tikai varu kādu pamudināt uz pārdomām. Bet tos,kuri ir pārāk uzticīgi savai ideoloģijai,es pie labākās gribas,nekā ietekmēt tāpat nevaru,kur nu vēl ko uzspiest.

saulite34  2   LaVerna,te jau nav uz ko pavilkties,ja cilvēkam patīk ar savu stulbumu izcelties,tad tik lai raksta tos savus murgus.

AudraSeele  6 2 Tēma bija par sektantismu. Kāpēc jāapvaino cilvēks par viņa personisko viedokli?

av2  3 2 Kaapeec ......kaapeec vispaar buutu jaaiet uz, da jebkaadu, sektu?
Neesmu gaajis, un nenaak praataa iet. Lai kas ...kaadu briidi ir bijis dziivee, lai cik smagi , kaads sakars ar ..kautkaadas sektaam ? Nu vieniigi ja palicis garlaiciigi.Bet tas veel tik driiz man nespiid :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu