Naudas daudzums

Vai nu viņas ir daudz, vai pietiekoši , vai par maz . Kā ar jums...… ko nozīmē daudz, ko pietiekoši un ko maz ?

nazis  3 4 Nauda patīk visiem, taču tikai neliela grupa “izredzēto” 5% pārvalda 90% pasaules naudas.

Medus arī pamatā garšo viesiem, tomēr tikai neliela daļa cilvēku darbojas biškopībā. Tie ir cilvēki, kas pārzina bišu dzīves likumus. Bites ir interesants kukainis – viņu nevar pakļaut, viņam nevar pavēlēt, viņš ir pašpietiekams, un biškopība nav bišu kopšana. Tā ir kopība, kopā būšana, partnerība, un šo partnerību bites bagātīgi atalgo. Ja kāds iedomājas būt par bišu kungu, bišu pavēlnieku, tad nekas nebūs, tas var beigties arī traģiski.

Ar naudu ir tāpat kā ar bitēm. Tāpat ir cilvēki, kas pārzina un pārvalda naudas kustības likumus. Tā ir partnerība ar naudu, tie cilvēki drīzāk kalpo naudai. Lielākā daļa grib būt naudas kungi, pavēlēt naudai, piespiest to kalpot sev, savu iegribu piepildīšanai. Tas nestrādā. Pēc neilga laika nauda atgriezīsies pie tiem, kas par to prot rūpēties. Tāpēc nevajag pārmest tiem 5%, ka viņi ir apguvuši naudas pārvaldības prasmes.

elsa  1 4 Svešos makos nelienu un gaidu, ka nelīdīs arī manējā. Es strādāju. Daudz.

lienite101  1 8 Laimīgs tas, kuram pietiek. Pietiek ar to, kas ir.

Mirdzina  4 4 Es ļoti labi zinātu, ko darīt ar lielu naudu. Ja kāds sapņo par vinnētu miljonu, tad es varu teikt, ka zinātu ko darīt arī ar 50 miljoniem. 1miljons vispār nav nekas.
No otras puses, es arī māku ļoti labi izdzīvot ar to, kas ir , tērēt iepriecinošiem akcentiem un bez pārdzīvojumiem un gaušanās piebremzēt nebūtiskiem.

Karmensita  1 3 Raganai taisnība- nauda jālaiž peļņā... tikai mērķim jābūt

vilx  1 1 Vai tad mērķu trūkst? Var braukt uz Itāliju- kā reiz lētākas biļetes, nu ja peļņa mazāka tad iedzert alu republikā.

ketija64  1 8 Pietiek ,ja var stradāt un neslimot. Ja saslimst ,tad gan cilvēkiem ir slikti.

klaidone  1 9 Es arī savā bērnībā pasapņoju par to,kā būtu,ja vinnētu miljonu. Domāju,ka tad uzbūvētu peldbaseinu,lai visi varētu ziemā peldēt.Naivās fantāzijas!
---------
Pirms kāda laika lasīju pētījumu par tiem cilvēkiem, kuri miljonu patiesi vinnējuši. Tur nav laimīgo turpinājumu. Gandrīz visi viņi beidz savu dzīvi pāragri nedabīgā veidā.Jeb sakropļo savu veselību neatgriezeniski.
-----
Ir dzirdēta arī tāda doma, ka ja kalpone tika saimnieces godā,tad briesmīgāku izdzinēju un skopuli nevar iedomāties.
-------
Piekrītu tam,ko nazis saka.Nauda spēj pārvērst par vergu un tāpēc ir cilvēki,kuri kalpo naudai. Un ne vienmēr tie ir pasaules bagātākie. Kāpēc tad mēs oho diskusijās bez gala lasām šos stāstus, kā kādu apkrāpa,visu atņēma un par bomzi pataisīja?...Ne jau miljona dēļ.
---------
Kau visiem Lv iedzīvotājiem viņas būtu tik daudz,lai varētu par dzīvokli samaksāt,bērnus izskolot,pie ārsta aiziet un vēl paliktu pāri, ko nebaltai dienai atlikt un kādu prieciņu piedzīvot!
Tad nebūtu tik daudz drūmu seju,tāda depresija un tik daudz aizkaitināto. Ja nepietiek pat visvajadzīgākajām lietām, tad naktīs nenāk miegs.

riebekle  3 10 Nezinu, vai man ir daudz naudas, vai maz. Vienmēr pietiek, jo ar to, kas ir, protu un varu iztikt. Savus izdevumus un izklaides, un daļu rēķinu nomaksāju, ja paliek pāri, mazliet iekrāju. Ciest nevaru dzīšanos pēc naudas. Viegli ir jādzīvo, nu tā, lai pašam patīk.

Chris1986  5 8 nauda ir "brīvības devējs" tikai mazattīstiītiem ļaudīm, kuriem pašiem ar sevi ir garlaicīgi un prieku vajag atkal un atkal piepirkt no malas. Lasiet grāmatiņas, attīstieties, tad jums nevajadzēs visu laiku dzīties pēc naudas kā prieka avota

neko  2 11 12:17 Palasot grāmatas var izlasīt fabulu par lapsu, kura apgalvoja ka vīnogas ir skābas. Ja tā lapsa runātu mūsdienu valodā viņai neteiktu "vīnogas skābas", viņa teiktu, ka "tikai mazattīstīti ļaudis ēd vīnogas":)
Tā gadās - valoda un izteiksmes formas gadsimtu gaitā manās, tikai jēga saglabājas nemainīga..

Chris1986  1 8 nu ja, neko, alkoholiķis arī nekad nesapratīs cilvēkus, kam barčikā var stāvēt šnabis, un to momentā neizdzert :D Tāpatās, kad kādās viesībās sanāk runa par manu veģetārismu, arī ļaudis spriež pēc sevīm un saka - bet tu tak noteikti pa nakti, kad neviens neredz, zodzies pie leduskapja pēc kāda gabaliņa žavētas desas .. :D

klaidone  3 5 Suns - veģetārietis... (joks? vai te jāsmejas?)

Iveta13  3 7 Piekrīti Klaidonei, vismaz bilde varēja būt cita...par tēmu-nauda laimīgu nedara, bet tikai nomierina!

Julianna  1 5 Nazis. Ļoti pareizi pieminēji bites. Darba bites ir tās, kuras piepilda tranu(vergturu) punčus un makus un realizē viņu sapņus.. Vari jau jūsmot par miljardieriem, vari. Bet īstenībā, kā viņi dabū to kapitālu? Nosprādzinot kompānijas, izlaupot veselas valstis, uztaisot kariņus... farmācija, palaiž vīrusus un tā varētu turpināt. Nē, nu ja to pieņem par normu, tad jā. Tad viņi ir krutie zēni, bet visi pārējie, lai ziedo savus štrunta mūžus. Nesen Rimi man piesējās kaut kāds džekiņš, tipa davai labāku pensiju līmeni vai fondu. Es pateicu, ka man nav pensiju fonda, nav konta bankā. Un nestrādāju darbā. Viņš paskatījās un izdvesa -- es ar tā gribētu! Tātad mana teorija katit. Es dzīvoju Savu dzīvi, un rakstu Savus likumus.

riebekle    7 Nu ne jau naudā ir dzīve. Bija laiks, kad nebija ne tik cik melns aiz naga, vien tas, kas mugurā un kaut kādi veci krāmi. Tagad gan māja sava, gan mašīna ir, kaut savulaik tas likās nemūžam neaizsniedzams sapnis. Bet tas trūkums iemāca labas lietas - vienmēr iztikt ar to, kas ir un, kas pats galvenais - priecāties par to, kas ir. Naudu var saraust, mantu arī, bet tas jau nedarīs nevienu par labāku nekā viņš ir. Bez tam, man ir pārliecība, ka mums tiek dots tik, cik vajag. Ja dzenies un dzenies pēc tās naudas, un tās nav un nav, tad varbūt jāpārstāj pēc viņas dzīties un kaut kas vispirms jāiemācās - dzīvot pieticīgāk, gribēt mazāk. :)

mikse    2 Daudz ir tad, ja zini, ka dzīves laikā to notērēt nevarēsi. Ja ir vēl vairāk, tad pat vieglāk, var nodarboties ar labdarību. Maz ir tad, ja knapi var nomaksāt komunālos.

jsp13    3 Labs vakars!
Par naudu?
Jo vaiaraak Tev vinjas ir jo lilaakas prasiibas,bet ja neesi gatavs tam tad ir sviestaa...
Domaa ko teeree,un kapeec,jo kaadreiz viss tas beidzas,vismaz sheit...

Babka_Zhenja  1 5 Maz naud ir tad, kad polšam sanāk, bet pietrūkst zacenei. Daudz ir tad, kad var govi nopirkt.

Chris1986  1 4 kkā zemapziņas strāvojumā te var just, ka tieši sievietes (prakstiski visas, kas te rakstīja) ir tendētas un naudu un bagātību. Vīrietim daudz nauda ir vajadzīgs, lai dabūtu pēc iespējas labāku sievieti (tik dēļ jums, daiļās dāmas, dēļ jums), kas viņu automātiski paceļ vīriešu hierarhijā. A tā viņam par naudu pofig - var arī bomžot un dzīvot patversmē, ja sieviete nebaksta. Nauda ir svarīga sievietēm. Laikam, tam saknes aug no alu laikiem, kad viņām bija kkā jāizbaro bērns

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu