latvaanji aarzemijaas

te noteikti ir daudzi, kas paarvaakushies uz dziivi aarpus LV. kaadas ir domas par atgrieshanos? kaapeec jaa/nee?

Ljekainiitis  6 16 Cik nu pamanu , tad VISLIELĀKIE ņerkstētāji, ka Latvijā viss ir slikti ir tieši ārpus tās dzīvojošie. Uz to rēķina jau arī tāds KPVLV varā iegāja.
Jā , ir daudz kļūdu gan valdībām, gan pašiem. Tie 100, tās valdības jau ir esence, koncentrāts no visas sabiedrības. Tā kā - var jau spoguli lamāt, bet paša seja no tā nemainīsies.
TUR - es vienmēr būšu svešais. Kaut arī tev smaidīs, bet līdz galam nekad nepieņems.

Geisha  3 17 Es aizbraucu uz Vāciju lai nopelnītu pensiju. Te man ir janostrādā vismaz 5 gadi un tad Vācija man pie Lv pensijas piemaksās 25 eiro par katru nostrādato gadu. Atgriezīsos noteikti.
Doma ir atgriezties nevis uz Rīgu, bet uz latgali. Arī mana bērnības draudzene atgriezīsies no Islandes uz Krāslavu. Iespējams ka dzīvosim Krāslavā, kur viņas brālēni sagādās mums gan zivtiņu, gan medījumu, gan pirtiņu. Kaņdžu tecināsim pašas. Gan jau arī kādu dārzeni izaudzēsim, maizīti izcepsim, sēnītes salasīsim un baudīsim dzīvi. Priekā!
Saulīt34, ar dzīvi Vācijā esmu apmierināta un arī socialā sistēma šeit ir ļoti laba. Bet dzimtene ir dzimtene. Labi ir tur kur neesam mēs.

VECA_PIEPE  8 6 uz to Saulite34 viedoklis #10:01

"...jūs esiet tieši tādi paši dzīves neapmierināti cilvēciņi ,kuriem viss ir slikti."(c)

Nevarēšu Tevi iepriecināt,...jo man nav par ko sūdzēties- esmu ar savu dzīvi apmierināta.
Es saprotu to, ka jūties stipri vīlusies, šādu manu atklāsmi izlasījusi,...nu atvaino mani, ja vari-
es negribēju Tevi sarūgtināt. :D

Konkrēti par tēmu:
šī uzsauktā tēma kārtējo reizi dod lielisku iespēju Ohujiņā mītošajiem, Latvijā dzīvojošajiem, letiņu virtuāļiem izrādīt liekulisko attieksmi patriotismā: "kaut es nabags, bet pastalās!",
lai tā aizsegā neatklātu savu nenovīdību, slinkumu, nespēju rīkoties un nespēju atrisināt personīga satura problēmas, kas ento gadu garumā ir kavēklis tam, lai nodrošinātu un uzlabotu savu tuvinieku- ģimenes apstakļus sadzīvē.

Pārdon mī!

Pavalgs  5 3 Atgriezties !!!!!!!


Protams ka dzimtebe sauc :-)))))) kā manai tantei... 40 gadus godīgi nostrādāja par ārsti, ij .. pensija 350 eu :-)))) dzīvo kā gribi . Tēvzemes mīlestība saucas.

p.s. Kā pasen kādāintervijā Ventspils Aivars teicās.... tautieši ytakš nava kara, vai politiskie bēgļi.. tie visi iraid EKONOMISKIE bēgli.

Jedem das Seine katram sava Tēvzemes izpratne.....

coldlands  2 4 Tak atslābstiet, tas saulītes naids bij domāts man.
Ljekainiti, te Tu stipri maldies, kāds pats tadi apkārtējie tev rinķi, ja skaties uz otru naidīgi, tad arī otrs uz tevīm tā skatīsies, vai nu nesapratne, ja nemācesi runāt vietējā valoda, necienīsi viņu likumus un tradīcijas, tad arī atbilde būs līdzīga.

DanaL  3 4 Saprotu coldlands. Kad ielidoju Rīgas lidostā, apņemos nekad vairs projām nebraukt. Kā iesēžos 22.autobusā un saklausos pirmos ķīviņus, tā skaidrs, ka braukšu atkal projām. Cilvēki katrs atsevišķi ir normāli, bet sabiedrībā kopumā kaut kāds baigs negatīvisms. Kāds laiciņš te jāpadzīvo, lai te viss atkal sāk likties normāli.
Tie, kas te dzivo visu laiku, un ārpasauli neredz, tiem vieglāk, - nav ar ko salīdzināt.

Kaskaade  8 12 ...nevarēšu iepriecināt jauno laiku daugavas vanagus, dzimtenē dzīvoju stipri labāk par jums.
Un arī par attieksmi pret cilvēkiem tais ārvalstīs- pamēģiniet tur pakomunicēt, kā komunicējat šeit oho, - jums ātru vien ierādīs un atgādinās jūsu vietu. Jūs tur esat un vnm paliksiet zemākās kastas cilvēki- imigranti, pat lai cik ļoti jums smaidītu acīs...i_mi_gran_ti.

Ljekainiitis  1 7 Ļoti iespējams - TUR daudzi ekonomiski dzīvo labāk. (kaut ir arī dzirdēts par tādiem, kas atbrauc brīvdienās uz Latviju, noponto un lai tiktu uz savu šampinjonfermu atpakaļ, ņem ātro kredītu).
Bet - vismaz man tas neatsver iespēju no rīta no pastkastes izņemt svaigu latviešu avīzi, iespēju piektdienas vakarā izvēlēties klubu, kurā spēlē man tuva latviešu grupa, saskandināt alus kausu ar citem klausītājiem pēc latviska tosta, citā vakarā - izvēlēties kuru teātra izrādi skatīties.
Būšana te un slavas dziesmas par turieni - tas jau liecina par kādas iekšējās kompensācijas meklēšanu.

Kaskaade  6 18 Nu es vēl saprastu un cienītu, ja imigranti teiktu: "dzīvoju, kur ir darbs, kad iekrāšu, braukšu mājup" vai "stradāju un krāju mājai/dzīvoklim/bezbēdīgām vecumdienām" vai "biju jauns/a, gribējās avantūru, aizbraucu, atradu darbu, satiku meiteni/puisi, sadzima bērni, iekartojām dzīvi tur, kur nu mēs vairs skriesim". Un sjo, cilvēki atklāti stāsta savu dzīvi bez naida pret dzimteni un tautiešiem. Uvažuha. Katrs grozās kā spēj un izdodas.

Bet nēeee. Vajag tak savas 5 kapeikas iepirst. Skat, blozga gorgona friču dirsu mazgatāja topiku sāka ar latvaanjiem. Citas bārbalas turpināja ar krānu samērīšanos- es un jūs tur, citai autobuss riebās, vēl kādam ciniskam rupeklim laipnības dzimtenē pietrūka.
Klau, vai nav tā, ka akā no kuras dzerts nemēdz vemt iekšā, vēl jau karoti nolikuši neesat, vai tik kadreiz nenaksies braukt atpakaļ, kur viss tā nodirsts un aplikts čupu čupām.
Ja viss slikti, nocirti visu ar vienu rāvienu un neatskatoties pagatnē sāki jaunu dzīvi no baltas lapas. A nēee, sirds kāro mazohismu un masturbāciju, visu laiku atcereties, ciest un baudīt un katru dienu iet tur un pie tiem, kas vainīgi viņu ciešanās.

neratni_stasti  3 9 personīgā pieredze 12:10
Par to "Jedem das Seine" lietojumu - man tikai viens jautājums: vai murgi naktī nerādās, teiksim gāzes kameras un cilvēku līķi štābeļiem? Pēc tam, kad nacisti šito saukli kabināja virs noteiktu institūciju vārtiem, izteikumam ir ļoti nelāga smaka, vismaz lietotam vācu valodā. Tiešām aiz cieņas pret daudziem tūkstošiem nogalināto nevarētu izvēlēties kādu citu frāzi?

DanaL  1 6 Jā, tieši par to stāsts, - tiklīdz tu citādi uzskaties vai citādo domā, tā uzreiz di☆šana, mazohisms, masturbācija. Latvijas zīmogs.

Skarlete  3 1 Jau tā vien ka aizbrauc labāku dzīvi meklēt ir NABADZĪBA...tāpat kā darbaholisms šeit pat ir nabadzība!:))

Tessa  5 12 ja arii ir nabadziiba, kadam kura dalja, ko kads dara un ka pelna godiigi naudu? lielaka dalja aizbraukušo uztur savus pensionetos vecakus un nodrošina arii pieaugušiem berniem maciibas un cieniigu dziivi. tie, kuri zina, kas ir nabadziiba, trukums, kuri ir parkapuši tam pari un vada godiigu dziivi, kaut vai prom, jums konkreti neko nav parada, lai niciigi par viņiem izteikties.

coldlands  1 7 12:42 saskandinot alus kausu var arī šeit, ka arī klausīties mūziku, cept gaļu, iet sēnes, peldēties, tikties ar tantam, iet uz tejateri...
Es nekritu depresija, ja nevaru uzsaukt tostu latviski, lai gan es to varu izdarīt vairākas valodās. Es nefanoju par latviešu grupām, un ja gadījumā uznāk vēlme, paklausīties ko latviešu valoda, tad internets ir pilns.
Es tik nesaprotu par ko negācijas, es kādam maizes kumosu atņemu, jūs mani uzturat, es uzrakstīju, ka jūs esat vergi, kas strāda par kapeikām, nolamāju Latviju?

Epifanija  2 4 Kādēļ atgriezties tur kur neesi mīlēts, tiekties vajag uz to kur spēj sevi realizēt un radīt pasaulē labo, Latvijā tas nav iespējams

AivarsN  7 7 Šis ir karš, tikai tādā slēptā, neuzkrītošā veidā. Tieši tāpat kā karā, viena daļa cīnās par savu zemi, kura senču sviedriem un asinīm slacīta. Nav zaudējuši cerību to atkal darīt brīvu un pārtikušu. Taču vieglāk jau ir dzīvot pēc kosmopolītu, jeb žurku principa, dodoties uz turieni, kur apcirknis pilnāks un dzīvošana ērtāka. Kad kādi citi būs atkal visu iztīrījuši un sakārtojuši, varēs atkal atgriezties. Bet kurš gan īstens savas zemes un mājas saimnieks priecāsies par žurku atgriežšanos?

JurisK    4 Es reizēm taisni brīnos - kāpēc Latvijā kāpj nekustamā īpašuma cenas un kā izdzīvo glauno piepilsētu ciematu attīstītāji! Varu piekrist tik vienam - sen jau ārzemes nav vieta, kur iekrāt naudu, lai zaļi dzīvotu Latvijā, ja nu vienīgi penziju sapelnīt. Esi aizbraucis, daudz maz sakarīgi iekārtojies, iedzīvojis - lai Latvija tev paliek kā sapnis par bērnību un jaunību.

av2    13 Jaaa, ir divas vietas pasaulee, kur man atgriezzoties nobirst asara. Kad nolaizzos Latvijas lidostaa, un visi runaa latviski , un un kad no taalienes, naktii, redzu paar lidmassinas spaarnu...Nnujorkas gaismas.Maajas sajuutas ir divas tagad. Tie kas dziivo prom no Latvijas jau ilgi, sapratiis mani sseit.

Kaskaade  2 11 Haha, vergi ir visi, kas nav vergturi, tb, arī tie, kas mīt un worko arzemēs. Nu bagātniek, samaksā īri, telefonu, netu, nopērc paiku, šmigu un kas tev paliek pāri?????? Tikpat kā nekas, tikai lai nodzīvotu līdz nākošajai aldziņas izmaksas dienai. Tākā nevajag te vāvuļot, ka dzīve tur šokolādē. Kautgan, tie kuri izceļojuši no drūmākās iedzimtās nabadzības, 1500eiro ir aizkosmiska nauda un galva no bagātibas noreibusi stīva.
Parādi kurās ārzemēs tu par 300eiro vari īret veselu dzīvokli? Parādi, kur šmigu vari nopirkt par 5čuku vai cīgas par trīnīti? Nu un sabiedrisko transportu parādiet kur no bolderājas līdz juglai var aizbraukt pa 1,15? Gudri tirst nav malku cirst. Skrien kur gribi, visur izdevumi ir proporcionāli ienākumiem, ja vien neesi mega ūber pieprasīts spečuks kādā advencētā nozarē.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu