latvaanji aarzemijaas

te noteikti ir daudzi, kas paarvaakushies uz dziivi aarpus LV. kaadas ir domas par atgrieshanos? kaapeec jaa/nee?

joens  1 4 Hmm, Kaskāde=Filze? Kādi tik cilvēki te oHo neapgrozās.

Pēc brāļu Lēmaņu izraisītās krīzes, no LV cilvēki bija spiesti izbraukt (alga samazināta vai vispār bezdarbs, bet kredīti jāmaksā), tāpēc no šiem mīlestību uz valsti velti cerēt. Es arī biju ceļa jūtīs, bet manā profesijā tāpat visur bija krīze, kaut vēl dažus mēnešus pirms tam bija telefonintervijas. Bet šampinjonu ferma nebija alternatīva, kaut kā izķepurojos arī te.

Cik nu komunicēju ar aizbraukušajiem un citu zemju aborigēniem, pat lielveikala kasierei pēc visu obligāto maksājumu veikšanas un sevis uzturēšanas, kāds žūksnītis katru mēnesi paliek pāri, kur nu vēl cilvēkiem ar pieprasītākām un labāk atalgotām prasmēm un profesijām. Pat ļaudis, kas vienkārši brauc "komandējumos" (strādāt n mēnešus būvēs utml.), pēc atgriešanās pērk te dzīvokļus, mājas.

laukroze  3 4 mans viedoklis- jā ,smaida attīstītās valstīs biežāk iespējams, jā, riteņbraucējiem zaļā gaisma, nav redzēts, ka gājēji vazātos pa ritb. celiņu, auto pagaidīs un uzsmaidīs vadītājs, ja stāvēsi pie "zebras"..utt..
mans jaut., kāpēc aizbraukušie tautieši tup aizvien oho, lai neaizmirst val., vai ar nostalģija???vai ar tur svešatnē nekad nebūsi savējais, lai ar nez cik labi runātu svešā mēlē.. lai cik būtu svešās zemes, dzimtene un tēvzeme viena, nekad tā nenotiks, ka 50gad. okupācijas LV iestāsies paradīze, tā vnk. nevar būt...šie gadi izpostīja daudz domāšanu un patreiz baudām sekas...dārgie ārzemju tautieši, kaut vai paskatieties uz AVāciju, cik tur daudz naudas iegrūsts, i togo VDR domāšana daudzos palikusies....

Kaskaade  3 9 Kādas nah krīzes? Kad katrai kasierei un padsobņikam ar 6klašu izglītību pakaļ meta kreditus penthausu iegādei????? Tie kuri nedomāja ar galvu, tiem arī giljotīna uzkrita uz kakla. Tākā nevajag te blablablaaa. Neviens ar varu hipotekāro kredītu cilpā nevienu negrūda, paši strīpām skrēja uz to banku kautuvi. Katrs nīkulis tika ar sms kredītiem bagāts smalkai ceļošanai, modīgām mēbelēm, lieliem televizoriem, X5 un Q6. Apdirsās un paši vainīgi.
Hahaa, nu kurš tev kratīs to dvēseli līdz oderei un stastīs, ka arī tur naudas ir tikai tik, lai savilktu galus un kkā dzīvotu. Kādi vēl dzīvokļi no ārzemēs sakrātās naudas??? Tad ir jādzīvo 20gadus treilerī, lai sakrātu. Jo sacīts, arī tur viss ir dārgs. Jo lielāka alga, jo lielākas dzīvošanas izmaksas, tas pats īres maksas lielums. Vienīgais kā var tikt pie mantas šeit, dzīvojot tur- mantojums.
Un atceries, svešā rokā pirksts vnm lielāks par savu vimpi izskatās, tā tautas gudrība teic.

Nemese  4 3 Robežas vaļā, te algas mazas, tur -lielākas, un difūzija var sākties.
Pēc tam Režisori atklāj savas kārtis un pārņem, teiksim pārtikas tirdzniecības nozari. Ar cenu dempingu un atkal -difūzijas princips.
Ko tas nozīmē?
Ka vajag sākt informēt par procesiem valstī(s) tautu-to saujiņu, kura te palikusi, latvieši un krievi. Un dot visiem iespēju izvēlēties savu likteni atbilstoši savām vērtībām.
Jā, noformulējiet vismaz vienu
Un dzīvojiet pēc tās.
Ja ārzemēs dzīves līmenis nesamērīgi labāks, nu, palieciet tur. Visi vienas acu krāsas ļaudis šā kā esot cēlušies no viena senča, un balti te dzīvo....nu, cik tur -2? gadu tūkstošus.
Bet pirms ļaudis izdara savu izvēli, viņiem jābūt informētiem par patiesību, par to, ka tiešām EU fīreri ir vareni režisori ar mūzsenām ambīcijām uz Dzintarkrastu, par to, ka ES pavadā ejot, mēs esam aizgājuši tālu ārā no ES robežām, par Latviju nerunājot.
Bet friči klāt ar parpalu, sorry, desu božu tīklu, dzelzceļu, pretenzijām uz zemes iegādi LV.
Un šie milzīgie meli, kuros tagad dzīvojam!
Šis nav bioloģisks, bet ideoloģiski-ekonomisks karš. Nedz vienas skaistas Baltijas valstiņas prezis, nedz bavārijas biljonāru mordas nespēj noslēpt smīnu par rudenī sabaidītajiem cāļiem, vai tiešām nav redzams.

hjuumans    8 ļoti griež ausī, ja cilvēks savu paša sauc nievājoši. priekš manis tas ir tas pats, ja cilvēks citu veču vidu par savu sievu izsakās nelabi, vai savu gimeni sauc nelabi.
krieviski sakot "eto ņiže česti".
pārejais tad kļūst praktiski nesvarīgi.

par tēmu. emigranti parasti neatgriežas. tā ir pasaules tendence. iekārtojās un paliek citur. daži atgriežas. šaubos, ka latvieši būtu kaut kā tik unikāli pasaules iedzīvotāji, ka pēkšņi lauztu sociālu likumu.

Nemese  2 7 bet jūs, emigranti, cerams, apzinaties ka zemeslode tāpēc neapstāsies un Latvijas zeme nepaliks tukša arīdzan... neviens pēc jums. atskaitot jūsu vecākus, te, Latvijā neraudās. viss ies savu gaitu, no pļavas celsies rīta migla, saules ripa kritīs jūrā, silā trallinās lakstīgala - tas viss ieceļotāju priekam. sevišķi ķīnīzeri kā traki, bet friči, skandināvi ar landlordu vērienu, ja pērk, uzreiz 100:)
bet jūs pēc kādas dekādes būsiet veiksmīgi asimilējušies Miera un Pārticības zemē (izlasiet "Kā es braucu Ziemeļmeitas lūkoties" - tā ir ekonomisko emigrantu obligātā literatūra). Neviens uz jums neskatīsies no augšas, kādas muļķības, nevajag antisociāli izpildīties vai saliekušamies puskūkumā iztapīgi pārvietoties )). Jūs būsiet pilntiesīgi latviešu izcelsmes vācieši, zviedri, amerikāņi, un jūsu bērni būs... bet jūsu mazbērni būs vairs tikai vācieši, zviedri, amerikāņi...

rokons    7 Emi - imi - grācija ir visur tur, kur valsts robežas tur vaļā un kontrolē tikai tik, lai dzīve valstī plauktu vai vismaz nevīstu,
Ir paliels paradokss : Īrijā ārsti emigrē uz Štatiem, bet valstī strādā iebraucēji, kam ir ES sertifikāti vai arī speciālo apmācības programmu beigušie indieši vai pakistāņi.
Iri var vairāk pelnīt Štatos, bet Īrijā var vairāk pelnīt iebraucēji no austrumu, dienvidaustrumu puses.
Kad pensija sapelnīta, var lemt kur labāk dzīvot. Kam nav vēlme nepārtraukti grillēties, Latvijas klimats ir labu labais. Un......lielisks saldūdens krājums, par ko citviet pasaulē tikai var sapņot.
Tātad atgriešanās saistāma ar vēlmēm - taisīt naudu, vai relaksētāk dzīvot dabas ziņā.
Par saskarsmes kultūras aprakstiem te gan drusku brīnos. Kamēr nebija maskas jānēsā, ar pārdevējām labprāt sasmaidījos, it sevišķi ar tādām jaunākām :D :D

VECA_PIEPE  3 6 uz to Tessa #14:24 un Coldlands #14:51 viedoklis

+++

Palasot šīs tēmas viedokļus, uznāca šausmīga gribēšana pajautāt PA proletariāta kopienai:

nez´, kuram no šīs kopienas locekļiem es esmu rubuli palikusi parādā un, kura zupas katlu esmu

nekaunīgā kārtā izstrēbusi, pirms sevi pieteicu verdzībā pie skotu zemes kapītālista?

Parāds takš nav brālis,...droši, ka laiks ir pienācis no Piepja parādu atprasīt! :DDD

allldis  3 3 2 3 Kas vainas Toronto vai Minhenē uzdejot Sudmaliņas, Hanss no Jūrmalas uzplaukšķinās ritmu
----------------------------
Njáá, superobjektívs tekstelis, jo visa túkstosu ivanu, dunku bará un vél Júrmalá, kádus divus Hansus varb. varés atrast, bet par diviem muldét, túkstosus sveso barbarus nokluséjot gan ir jámák, vai ne?!

allldis  3 7 Sens latínu teiciens vésta: "Kur ir Tévzeme, tur ir labi -saka godavírs un patriots" un "Kur ir labi, tur ir Tevzeme - saka divkajainá améba"!
Ar to viss izteikts, jo nav kars, nav zemestríces un citas milzu globálas nelaimes LV, lai cienítu tos, kas nevis pastrádát aizbrauca,.bet gan uz dzívi iekártojás svesu lauzu sarúpétás svesás labklájíbas vietás! Un...saprast jau var tos eksistenciálá primitívisma ķertos, bet... cienít gan tádus nevar!

DanaL  3 2 alldis, kurš gudrītis tevi "apstrādājis"?

Latīņu teiciens ubi bene, ibi patria nozīmē – kur labi, tur tēvzeme. Neblamējies, cilvēk, nejag savas "pērles" piedēvēt nabaga latīņiem.

marija19561956    15 Es cienu cilvekus ar sakarigu domasanu,kuriem nav interese kadu aizvainot ,bet godigi pasaka savu vertejumu. Es milu Latviju,velakais pec 2.gadiem atgriezisos majas,te ir mana gimene,radi ,draugi un protams manu milo kapu kopinas. Dzives apstakli piespieda doties uz Angliju pirms 11.gadiem, viena zina esmu pateiciga sai iespejai,man redzesloks paplasinajas. Stradat vajag jebkura valsti,tikai jautajums cik par to maksa?Esmu pensionare un tagad domaju kadu nodarbosanos izveleties,man vajag kustibas un justies vajadzigai.Latviesu lielaka kluda,mes negribam otru cienit,bet nomelnot esam profesori. Cienisim un milesim viens otru,tad ari dzivosim labak

jurks    2 Protams!!!!! Katrs no mums cenšas izdarīt izvēli par labu labklājīgākai nākotnei, uz to vērstas mūsu pūles un domas!!!! Bet, katram no mums ir savas robežas, kurās mums darboties un nepārkāpt!!!!! Vislabāk ir tur, kur mūs nav! Un viss labais ir ierobežots laikā- īslaicīgs, es, piemēram, cenšos īpaši neļauties labumam, jo pēctam, kad tas pāriet, tad ir baigi grūti pieņemt skarbo realitāti, kas, agri vai vēlu, pietuvojas ļoti tuvu! Viss ir baigi īslaicīgs!!!!!!

Estebans    2 A man tepat labi... nez... pēc pāris nedēļām ārzemes uz korki sāk vilkt.

CoCoSan  2 3 Šeit dārgais draugs neko slēgt nesanāks, te topiki ir kā džini izlaisti no krūkas- dzīvos savu dzīvi mierīgi bez tevis.
Ā, un žulti šļakstīt sāki pats ar pirmo vārdu, tā ka jā, brīvs, mēs te kkā bez tevis tālāk

jurks    3 Naidošanās ir lielīšanās ar muļķību!!!!!! Gan jau es arī, var būt, būtu, kaut kur, palmu ēnā, uz okeāna apskalotas pludmales, ar nosacījumu, ja apstākļi būtu tā sakrituši!!!!!! Bet ir tā, kā ir! Ārpus Latvijad robežām esmu bijis pirms gadiem 20. Un neviens no mums nevar zināt, kas kuram ir sagatavots turpmāk! Var būt tam, kurš vispatriotiskāk sajuties šobrīd, jau rīt būs ceļā uz kādu aizrobežu, labprātīvi vai piespiedkārtā!!!!!! Neko mēs nevaram zināt 100%!!!!!!!!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu