latvaanji aarzemijaas

te noteikti ir daudzi, kas paarvaakushies uz dziivi aarpus LV. kaadas ir domas par atgrieshanos? kaapeec jaa/nee?

dodekaedrs_  1 3 Kāpēc tik nievājoša attieksme?
Zivs izvēlas dzīvot tur, kur dziļāks, bet cilvēks - kur labāk. Un katram tas “labāk” ir tā, kā dzīvē pagriežas.

edding  2 6 Cik te dažiem plaša domāšana. Kaut jautājums bija konkrēts- ja atgriezīsies, kāpēc, ja neatgreizīsies-kāpēc.
Nevaru izprast, kādēļ neieredz aizbraucējus. Jums viņi kaut kā traucē, jeb tikai plika skaudība, ka citiem par tādu pašu darbu maksā 5 x vairāk? Toties jūs guļat savā gultā, redzat savus bērnus, vīrus, vecākus. Viņiem tur tā nav. Tā ka fifti-fifti. Es negribētu, ka te būtu palikuši visi aizbraukušie un sēdētu uz pabalstiem vai minimālajām algām.

edding  2 2 2020-11-28 13:51
Vispār jau šo teicienu pirms daudziem gadiem te sāka lietot Tessa. Tiesa, bija maza nianse, seine vietā rakstīja saine.
Pavalgam jau reiz aizrādīju, bet neņem vērā.

Liliana  2 2 Robežu noņemšana starp bagātajām un nabadzīgajām valstīm finālā bagātās valstis bagātināja ar cilvēkresursiem un dabas resursiem, bet nabadzīgās valstis attapās izcirstas morāli un fiziski.
Tikai selektīva caurlaidība nodrošina organisma dzīvotspēju jau sākot ar šūnu līmeni. se-lekt-tī-va
Tas nozīmē, ka ir pēdējais zvans apzināties, kas ir tas pēdējais,ko mēs negribam atdot gejropai (=de).
btw, skatoties skolēnu intelektuālo spēli, redzu, ka krievu valodu kaut intuitīvā līmenī izprot retais teicamnieks. Tā arī ir šī brīža marionešu politika. Lai nevar vienoties bijušās postpadomju tautas savā starpā, kad ziedu pļavas vietā attopās barakā lielceļa malā aizdomīgas krāsas kompānijā. Varat trīsreiz minēt, kura no svešvalodām ir visai populāra un plaši piedāvāta apguvei, teiksim, vācijā.

VECA_PIEPE  2 5 Kā jau iepriekš teicu: šī tēma ir kārtējā lieliskā iespēja Ohujiņa PA proletariātam izklāt uz monitora savu nenovīdību, slinkumu, nespēju adekvāti domāt,... lai celtu savu p´akaļu no mīkstā datorbeņķa un piespiestu sevi rīkoties paša vien sevis un savas ģimenes labā.

Vieglāk ir nonstopā īdēt internetā, žēloties, gaudot un vainot savā nožēlojamībā valsti, valdību un āra zemēs strādājošos letiņus- viņi ir tie, kuri kumosu no mutes jums ir izrāvuši un viņi ir tie, kuri jūsu deguna priekšā sasistu sili ir nolikuši?

Vienīgais par ko es esmu pārliecināta, ka visi šitie, tikai skaļi pļerkštēt varētāji, ir vienkopus nolasījušies virtualis,...bet realis letiņiem nav laika dirnēt internetā, lai jēli ap´pirstu savu tautiešu rīcībspēju,...jo viņiem ir jāstrādā un jārūpējas par savas ģimenes labklājību.

Pārdon mī, PA proletariāts!

Arfa  1 2 offtopic, par svešvalodām
2 pelītes tup pagrabā, mielojas ar rāceņiem, pie durvīm pieskrien muris, un sāk ostīt, viena pelīte "Vau, vauū!", muris aizbēg. Un pamāca otru;re, lai izdzīvotu, vajag svešvalodas mācīties.
es ar brīvi runāju 5, bet šī burvība izgaist Spilves lidostā. un nav nodoma prasmi izmantot, lai muļķotu un aptīrītu tos, no kuru nodokļiem man sanāk milzu alga
btw, ir tāds ukraiņu šovs krievu valodā, Dizel show, kur apskata atraktīvā un kodolīgā veidā mūsdienu procesus ukrainā. Un-šito pārsteigumu-viņiem ar visu tautību žīdi klāt, lai izpirktu zemi, bet friči grib pārņemt dzelzceļu.

Arfa  2 1 bet šo šovu nevar noskatīties tie, kuri (vairs) neprot krievu valodu-convenient, isn´t it?

Kaskaade  5 5 Jā, kur nu ohujiņa proletariātam sacensties ar United Kingdom buržuā. Tas tik izredzētajiem lemts piedzimt mazpisānos ar grāfu titulu un no Bekingemas pils balkona ar pārākumu un nievām noraudzīties uz LV proletariātu.

Tik nav saprotams, no kurienes UK buržuā ir tik proletāriska domāšana- lai dzīvotu labi, jāstrādā dienu un nakti???

Bet kopumā daļai LV proletariāta iet visumā labi: nav hipotēkas līdz kapa malai jāatpelna, nav jādzīvo sociālajās mājās vai kopmītnes tipa dzīvokļos; var ēst žāvētas vistiņas, lucīšus un ceptus nēģus, galva nav jāklana līdz celim pa kabinetiem staigājot, nav jābūt zemāk par muslimu bēgļiem nolaistam, braukulēt pa draugiem radiem un tejāteriem un runāt savā dzimtajā valodā.
Tā arī neiebraucu, kurš un par ko konkrēti būtu jāapskauž?

Ljekainiitis  3 3 Piepīt - ja tas Tevi personīgi neaizķertu - klusētu i nepīkstētu ... A citādi jau kņudina jau tā piemērošanās - ubi bene ibi patria

saulite34  5 3 Neskauž man Vācijas dāmītes pārdošanās Vācijas kungiem,lai tikai tiktu pie gardāka kumosiņa un, kāds man var būt naids pret to onkuliņu no zviedru zemes,kuram brīvajā laikā vienīgā izklaide ir šeit katram iebakstīt acīs,kāds viņš ir, piepīte ar savu sāpošo kāju var droši čurāt gultā,man neskauž cilvēku mākslīgās problēmas.

VECA_PIEPE    2 uz to Ljekainiitis viedoklis #12:28

Godīgi sacīšu: jā, aizskar,...bet vairs ne personīgi, kā tas bija gandrīz jau 20gadus atpakaļ.

Par atgriešanos Latvijā:
Melošu, ja teikšu, ka tūkstošām reižu nav bijusi doma atgriezties Latvijā. Tāda doma ir mani tirdījusi visu šo gadu garumā, kas ik piektdienu no sapņiem liek atmosties realitātē- Latvijā mans padarītais darbs nekad netika, netiek un arī vēl savu 10gadi priekšdienās netiks novertēts,...kā tas tiek novērtēts "pūstošajā" kapitālismā. Es cienu sevi, es cienu sevis ieguldīto savā profesijā un man ir svarīgi nopelnīt sev cilvēcīgu pensiju, lai sev nodrošinātu NORMĀLA DZĪVES LĪMEŅA vecumdienas.
Atgriežoties Latvijā, uz kakla savam dēlam man nebūs jāsēž- ir man Latvijā gan savs kakts, kur savas vecās miesas piemest, gan man ir pašai savi iekrātie rubuļi arī nebaltākām dienām,...ne tikai sevis uzturēšanai, bet arī bērnus un mazbērnus ar tiem pietiks palutināt.
Aiziešu pensijā, varēšu atļauties dzīvot Latvijā un pie meitas Skotijā ciemoties, lai savas reizes četras (mazākais) aizlidotu samīļot mazmeitiņu.
Vienīgais, kas mani satrauc, ir manu bēru dienas svinības- mirīt man vajadzēs Skotijā,...jo šitās dzīres jau esmu sev apmaksājusi godam. :D

Olivija  2 4 Es aizdomājos par to, ko šai portālā meklē tie pasaulē dzīvojošie.
Varbūt labāk skatīties savā mītnes zemē kādu iedzimto, lai vieglāk integrēties.

kvarts  1 5 Nesaprotu, ko tie aizbraukušie visu laiku skatās atpakaļ un palikušajiem cenšas iestāstīt ka tur vairāk pelnot dzīvo itkā labāk. Visos laikos jau ir tādi cilvēki kas pie bargāka kunga labāk strādā, bet būt pašiem sev par kungu ir pārāk grūti....

coldlands  2   18:18 muļķības, es tieši negribu, lai kāds būtu ieinteresēts atbraukt. Sevišķi tadi dunduki ka tu.

Ljekainiitis  1 3 Kvart - nav jau tas tik sarežģīti. Par ko šovasar Anglijā uztraucās - par to, ka nebūs neviens, kas viņiem dārzeņu ražu novāks. Austrumeiropa - ciet.
Tas ir - 90 % aizbraucēji dara tos darbus, kurus vietējie nemaz negrib darīt. Par prastu, par grūtu, par maz maxā.
Un tad jau kautkā tā sava pašapziņa ir jāceļ. It sevišķi, ja mājās ir darīts kas tāds, kam bija vajadzīga daudz augstāka kvalifikācija.

Liliana  2 2 Ir piedzīvota situācija, ka tikai latviešu , krievu draugi uztraucās-kā tu tā –ārzemēs strādā darbu zem savas kvalifikācijas, bet paši ārzemnieki neņem pat par mācekli, stažieri. Tur vajag būt nevis līmenī, bet augstākā līmenī par iedzimtajiem rietumeiropiešiem, lai dabūtu inteliģentu darbu, lai kapitālisti vēlētos pirkt tieši tavu darba spēku.
Mazkvalificētos darbuus gan pakaļ met, tāpat kā vecos vīrus

Anaslex    6 Atvainojos par offtopiku. Mani tiešām ieinteresēja jautājums . Vai tie latvāņi aug ārzemēs tik pat labi kā pie mums? Un kā tur ar tiem cīnīnās?🤭

Latvāņi (Heracleum) ir čemurziežu dzimtas ģints, kurā ir aptuveni 70 sugu. Tie ir augi ar trīskārt plūksnainām lapām, saliktām čemuru ziedkopām.

Bellatrixa    3 Liela daļa vnk mauc, īpaši neaizdomājoties, ko tas latvānis izsaka, ka tik pirmie daži burti sakrīt, bet nekas jauks un pozitīvs tas nav. Ja vien nepieķeras tai šā auga īpašībai, ka tas ir grūti iznīdējams. Tas tā, vienīgais, ko es varu iedomāties pozitīvu. Nemaz nerunāšu par tiem, kas to apzināti lieto, lai izteiktu savu nicinājumu. Strādīgus apzinīgus un mērķtiecīgus cilvēkus novērtēs jebkur. Manā paziņu lokā vairāki ir atbraukuši atpakaļ pēc ilgiem gadiem un neslikti viņiem iet. Kāds ir arī palicis. Tā nu ir pilnīgi viņu darīšana, akurāt ne tiem nosodāma, kas savu pakaļējo galu pacelt nevar, bet nosodīt mute liela.

Lapsa18    5 Ikdiena ir visur.Arī manā paziņu lokā sieviete 60 gados regulāri brauc uz Vāciju kopt vecus,slimus cilvēkus,lai nostrādàtu 5 gadus līdz pensijai.Neprot īsti pat vācu valodu.Stāsta,ka ir dienas,kad arī paraud.Mani brāļa dēli ar ģimenēm dzīvo Londonā.Viens tur izmàcījās par arhitektu,otrs veido savu biznesu.Abi smagi strādā.Viņi palīdz vecàkiem Latvijà,bieži saka,ka apbrīno māsīcu un brālēnu izturību izdzīvot Latvijà.Mēs regulāri ciemojamies pie viņiem,viņi Latvijà.Viņi nedzīvo mūžīgos svētkos.Ikdiena visur ir ikdiena.

Geisha    3 Cilveki gan Latvijā dzīvo labi, gan arī ārzemēs. Nesaprotu par ko īsti iet kašķis. Es Latvijā dzīvoju labi. Aizbraucu uz Vāciju. Kuram palicējam ar savu lēmumu esmu noņēmusi maizes donu, kurai brūtgānu nocēlusi? Tad par ko īsti cepaties? Man pietika drosmes aizbraukt, jūs palikāt. Es atgriezīšos, kāds neatgriezīsies. Un tad?
Nav jau tā ka Oiropa mūs atplestām rokām gaidītu un visi labumi birtu kā manna no debesīm. Pacīnīties vajag, sākuma varbūt arī ne tik prestižu darbu padarīt. Un nav jau arī tā ka visas te metas par jebkādu cenu vācieša gultā. Es esmu iepazinusies ar vāciešiem. Un? Nu nav viņi man interesanti. Garlaicīgi. Skopi, bez humora izjūtas. Domāju ka par angļiem to pašu var teikt.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu