Cik daudz brīvības vajag jums?

Es pamazām sāku apjaust, ka man laikam vajag vairāk brīvības, nekā parastiem cilvēkiem. Man ir ļoti paveicies ar darbu, kur man pašam ir jāorganizē darba laiks, Faktiski mani neviens nekontrolē, tikai darbam ir jābūt padarītam. Nekad mani neviens nav kontrolējis, vienmēr pats lēmis par savu dzīvi, par savām finansēm un to tērēšanu, par saviem pienākumiem un saistībām. Neciešu, kad man kāds sāk norādīt, pavēlēt, noteikt un vēl piesola kontrolēt. Tas viss nav man. Nemaz nerunājot par to, kas pašlaik notiek valstī, ar visiem ierobežojumiem, noteikumiem (kā izrādās nepamatotiem un prettiesiskiem). Tas mani tracina un nesaprotu, kā cilvēki tik mierīgi to spēj izturēt un vēl pieņemt kā normālu.

MrAction  2 4 Ljoti labs jautajums. Man arii besii, kad mani kontrolee un censhas domineet. Tas samazina pashvertejumu un speju spriest pasham un izdariit lietas radoshi. Es vispar nesaprotu, kapec kadam butu kads jakontrolee? Tas, lai justos paraaks par citiem. Cilveks, kas juutas pietiekoshs nekad nekontroles citus. Cilveki, kas kontrole citus parasti nespej kontrolet savu dziivi. Kontrolfriiki. Katram cilvekam ir jajuutas briivi, lai atklatu savu pilnu potencialu.

puuuka  9 10 Sigvart.../Tas mani tracina un nesaprotu, kā cilvēki tik mierīgi to spēj izturēt un vēl pieņemt kā normālu./.....es arī nevaru to pieņemt,kas notiek mūsu Latvijā,un tāpēc eju uz mītiņiem,arī jaunajā Baltijas ceļā biju un arī šodien iešu uz Doma laukumu,un jo vairāk cilvēku izies ielās,jo vairāk mēs panāksim,reiz mēs sēdējām barikādēs,ar dakšām ,nažiem bruņojušies, pret tankiem....žēl,kad tagad pa lielam cilvēki māk tikai gudrus komentus ielikt,tai vietā,lai paši ietu un ko darītu:(

Vezirs  5 5 puuuka, visu cieņu par aktivitātēm. Tā turēt!

ube  4 8 Brīvi varat gānīties, arī ir brīvība. :)) Katrs ir tik brīvs, cik viņš jūtās brīvs. Ja nejūtās, moš čokā pasēdēt, lai novērtētu to kas ir. :))

PsilocybeAgapi  3 13 Atcerēsimies izteikt pateicību visai tai mazo rūķīšu armijai, kuri ir atteikušies no brīvības darīt darbu tikai tad, kad pašam iegribās, un nodrošina, lai mums pārējiem cauru diennakti elektrība, tekošs ūdens un internets katrā pažobelē. Tik daudzi rūpējas par to, lai pārējiem būtu vairāk brīvības. Milzīgs paldies!

Curio_sy  2 5 Tieši vakar noskatījos raidījumu par padomijā nenormāli populāro Laskovij Maij solistu Juriju Šatunovu. No bērnu nama nācis, slavas virsotnes sasniedzis. Un no tā aizgājis, viņam jautāja kāpēc? Viņš vēlējās brīvību. Tagad dzīvo Vācijā, bet no mūzikas nav aizgājis...

Bruuklene  1 5 Redzi, mēs ikdienā esam pieraduši pie lietām, apstākļiem, kas mums šķiet pašsaprotami, bet citiem..... tā ir neiedomājama ekstra. Protams, vēsturiski tas tā izveidojies, ka sievietēm tās brīvības ir salīdzinoši mazāk. Piemēram, dauzoties pa citām valstīm, esmu komunicējusi ar dažādu tautību un ticību pārstāvjiem. Tad lūk, kad pakistāņu sieviete (baidos samelot par ticību) man stāsta, cik viņai labs vīrs, jo ļaut iet pie friziera..... vai beibe no Senegālas saka, ka ļoti veca.apprecējās- tikai 16 gados- un vīra radi domā, ka viņai tieši šī iemesla joprojām nav bērnu..... mums šķiet.... wtf? Jo mēs dzīvojam citādi. Par laimi man. Jo es savu brīvību lemt par savu dzīvesveidu, darbu un arī tādiem sīkumiem kā izvēlēties frizieri, ļoti augstu vērtēju.

LaskovijMerzavec  7 7 Uz mitinju aiziet un korī pagaudot cik viss ir slikti - nav pašam darit!

Puuka… ej un pastradā. Veselibas ministrijā vakances pa pilnam!

Marita  6 11 Atkal kārtējā čīkstēšana. Nejūtu nekādu baigo kontroli.
Zemnieki var neprasīt visādus atbalsta maksājumus un neņemt kredītus, tad viņus neviens nekontrolēs. Antivakceri var nevakcinēties, tikai tad pieņemiet, ka visu nevarēsiet atļauties.
Kad rudenī atkal visu aizklapēs ciet, šamie būs pirmie, kas brēks par stulbo valsti.

Kavalieris  5 6 Cik jocīgi , garā vāji ir oho ļautiņi..... sapnis par brīvību? Ha. Tak ir visur pieņemti likumi, kas nosaka, kā jādzīvo un kas ir jādara, lai viss būtu likuma robežās. Jo ja tu nepildīsi likumu vari tikt sodīts?
Vai tiešām jebkurā pasaules vietā vari būt brīvs? Man liekas, ka nē..... pat uz Mēness būs nosacījumi ko un kā varēsi darīt. Jautājums mēsls.

Kavalieris  8 3 Šodien uz darbu gribēju braukt uz 150km/h ar domu , ka no rīta ilgāk pagulēšu un ceļā laiku atgūšu. Tak man viss brauciens tiek kontrolēts. Luksofori ierobežo pārviwtošanos brīvību, tādējādi mani kavējot. Tad ceļa malā radars. Atkal mani kavē un kontrolē. Tad CP ekipāža brauc aiz manis. Atkal man jāievēro kautkādi ceļu noteikumi, kas mani kavē un ierobežo. Rezultātā darbu nokavēju. Kur ir mana brīvība? Kam man mašīna, ja ar to nevaru braukt, kā vēlos?

donKihots    9 Zemniekiem važas uzlika lēnām un nemanāmi. Paši pieteicās, paši uzlika, pie tam vēl plūkdamies, kurš pirmais tiks. Bez atbalsta maksājumiem un projektu naudām viņi neko nebūtu attīstījuši un uzbūvējuši, taču tam visam līdzi nāk saistības. Neviens neko par velti nedod. No šīm važām viņi vaļā netiks pat nomirstot. Kādam tās mantojumā būs jāatdod, kādam saistības jāpārņem. Vai tie būs viņu bērni, kas, jau sen to sapratuši, ir uz ārzemēm aizlaidušies, vai kāds skandināvijas pensiju fonds, to pārpirks?

Brīvība ir sajūta, arī uzdrīkstēšanās, tajā skaitā izmantot visas savas tiesības, neierobežojot citu cilvēku tiesības. Diemžēl starp manām tiesībām un citu tiesībām, kuras viņi uzskatīs par svarīgākām, būs konflikts. Taču visvairāk brīvību ierobežo cilvēku uzskati, ka visiem jāpieņem viņu vienīgais "pareizais" viedoklis un dzīvesveida modelis - nebrīvie uzskati - ja mēs pārējie neesam brīvi, tad arī Tev nebūs būt brīvam.

Vecā anekdotē teikts, ka ellē pie latviešu grēcinieku katla sargi nav vajadzīgi - ja kāds kaut līdz katla malai aizsniegsies, tad pārējie to tūdaļ ievilks atpakaļ.

Jason  1 10 Brīvība var būt tikai tad, ja esi viens uz neapdzīvotas salas. Sabiedrībā tāda pastāvēt nevar.

Felija    3 Es jūtos brīva, jo man nav vēlēšanās pārkāpt likumus, sabiedrībā pieņemtās uzvedības normas. Vienīgi varbūt brīvību ierobežo man pieejamie materiālie līdzekļi.

Ljekainiitis  1 4 Dažam tiešām brīvība liekas bradāšana pa citu brīvībām vai izvēlēm.

Nickss  4 5 Dumpis saka, ka rudenī būs slikti, lielākā daļa brīvību mīlošie aplipināsies, daļa, saprotams "aizies". Nav pamata neticēt.

Bellatrixa  2 8 Kad par ne-brīvību pīkst vidusmēra un tīri labi apvēlies Eiropas iedzīvotājs, kurš nav ne tuvāk pabijis vietām, kur ir īsti ierobežojumi... varbūt ieteikt kūri - uz Ķīnu, piemēram.

AivarsN  9 4 Brīvība iespējama tikai tad, ja attiecīgās teritorijas iedzīvotāji ir brīvi un paši izvēlas pēc kādiem noteikumiem dzīvot. Diemžēl pagaidām vēl atrodamies pilnīgā okupācijā, kad nevis tauta, bet iesūtīti svešzemju aģenti, jeb kolonijas uzraugi nosaka, cik lielas nodevas jāmaksā okupācijas varai, ka visiem obligāti jāvakcinējas, lai samazinātu aborigēnu skaitu, bet izdzīvojušos, pilnīgai paklausībai, varētu vadīt caur čipu. Un tā vairs nav tikai sazvērestības teorija, bet reāls, okupantu labi saplānots projekts. Savādi tikai, kāpēc tik maz cilvēku vēl to sāk saprast? Pārāk pieraduši pie vergu statusa un baidās no brīvības? Ja kādam vergam izdevies tikt pie lielākas naudas, viņš jau naivi iedomājas, ka ir brīvs un noteicējs pār savu dzīvi. Un ja nu izcīnītā brīvība viņam ko atņems? Patiesībā jau visu atņems okupācijas vara un jau tuvākajos gados, jo pēc lielā restarta, privātīpašums nav paredzēts vispār. Vietējā uzņēmējdarbība tiks likvidēta vispār, neatkarīgi no apjoma un veiksmes. Čaklākos un paklausīgākos vergus prēmēs, bet nepaklausīgos atstās bez eksistences līdzekļiem, vai vispār atslēgs dzīvības funkcijas. Varbūt pietiek dzīvot ilūzijās un jāsāk rīkoties, kamēr nav par vēlu?

fargo  11 8 pret varas uzurpāciju ir jācīnas.
šo cīņu vienmēr izcīna nedaudzi, bet izmanto visi.
šajā laikā, tā ir pilnīga un 100% atteikšanās nēsāt uzpurni. nepakļauties arī citiem nepamatotiem brīvību ierobežojumiem.
tā ir personiskā izvēle. to drīkst darīt ikviens. tāpēc, savas brīvības dēļ dari to.

var pavērot austrālijā notiekošo. lemingu daudzum ne mazāks kā šobrīd oho. nu, ir nonācis līdz armijai uz ielām un aizliegumam brīviem pilsoņiem pamest mājas. nepakļaušanās nozīmē cietumu. cilvēki tiek apcietināti par nepareizu uzpurņa nēsašanu. cilvēkiem tiek aizliegts runāt uz ielas. cilvēkiem ir aizliegts apciemot ne tikai savus paziņas un draugus, bet pat savus radus.
tas viss nonāks arī te.

katram cilvēkam(nevis lemingam) ir jāsaprot, ka pienāks mirklis, kad izvēle būs starp brīvību un cietumu. un cilvēkam(nevis lemingam) pienāks laiks, kad šo izvēli būs jāzidara.

kad desmitiem un desmitiem miljonu lemingu ir piekrituši varai pēc tās pieprasījuma mainīt savu genomu, aiz šīs robežas vairs nav daudz, kas atlicis. viena no nedaudzām atlikušajām lietām ir izvēle nepakļauties.

ko darīsi tu?

Nickss  6 7 12:04 Varbūt pietiek dzīvot ilūzijās un jāsāk rīkoties, kamēr nav par vēlu?
-------
aivar, sāc rīkoties, iedzer tableti. es zinu, ka tev nav neviens kas uz to pamudina, varbūt oho komūnai par to būtu jārūpējas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu