Cik daudz brīvības vajag jums?

Es pamazām sāku apjaust, ka man laikam vajag vairāk brīvības, nekā parastiem cilvēkiem. Man ir ļoti paveicies ar darbu, kur man pašam ir jāorganizē darba laiks, Faktiski mani neviens nekontrolē, tikai darbam ir jābūt padarītam. Nekad mani neviens nav kontrolējis, vienmēr pats lēmis par savu dzīvi, par savām finansēm un to tērēšanu, par saviem pienākumiem un saistībām. Neciešu, kad man kāds sāk norādīt, pavēlēt, noteikt un vēl piesola kontrolēt. Tas viss nav man. Nemaz nerunājot par to, kas pašlaik notiek valstī, ar visiem ierobežojumiem, noteikumiem (kā izrādās nepamatotiem un prettiesiskiem). Tas mani tracina un nesaprotu, kā cilvēki tik mierīgi to spēj izturēt un vēl pieņemt kā normālu.

Vaukskis  1   ..Tik daudz, lai ar pamatotu pārliecību itin kā kāds malaizietis latvietim varētu ārzemniekiem, piemēram, ugandiešiem, kuri- varu saderēt- vairākums neko par mūsu zemi nav dzirdējuši, stāstīt par to, ka Latvija draudzīgo Eiropas valstu saimē balstās uz brīvību- kā jau demokrātiskai, tiesiskai un socatbildīgai zemei pienākas būt un par to, kā paveicies tur mitināties!
P.S. Aicinu to neuztvert kā reklāmu potenciālajiem imigrantiem

Jason  5 10 fargo, tā nav "varas uzrupācija" tā ir kārtība, kura ir nepieciešama. Pirms Tu sāc bļaut par kārtības atcelšanu, atceries, ka kārtība ir ne tikai tas, ka Tev jānēsā maska, lai tu neapdraudētu citu līdzcilvēku veselību, bet arī tas, ka kādam kaimiņu Pēterim nav atļauts braukt dzērumā (ko viņš varbūt labprāt darītu), lai viņš Tevi nejauši nenobrauktu, un tas, ka kādam kaimiņu Vaģikam nav atļauts kraut Tev pa pieri ar beisbola nūju brīdī, kad viņu traucē, piemēram, Tava nepareizi noparkotā mašīna. Līdz ar ko, pirms Tu piesauc to brīvību, atceries, ka arī Pēteris ar Vaģiku grib būt brīvi. ;)

Skarlete    4 Vienam vajag vairāk Brīvības nekā "parastajam"...cits piketē un bļauj ka ir par maz...man reizēm ir par daudz Brīvības, pat nezinu ko ar to iesākt!:)

Bet nu protams ka jautājums ir plašs, daudzšķautnains un filozofisks...var izdalīt - vārdu Brīvība, izvēles Brīvība, pārvietošanās Brīvība, kustību, finansiāla utt. Un kā to izmērīt? Pēdējais laiks izteikt šo jēdzienu ciparu valodā un pārvērst procentos!:)

Julianna  4 8 Nickss.Vot man 57. gadi. Mammai 83. Kāpēc tieši pagājušo gadu mūs(planētu zeme) nakrila mednim tazom tāda dīvaina infekcija????? Kāpēc manos 50 gados un mammas 80 tā nebija? Labi, ir anglijas paveids. Atnācis no Anglijas. Bet Anglijā no kurienes atnācis? No Indijas? Bet Indijā no kurienes? No Marsa? Bija mums cūku mēris. atnācis no Āfrikas. Kā? Āfrikas cūkas brauca ļotenē pie mūsu cūkām ciemos? Es neiebraucu vienā. Kāpēc neviens nemeklē sākumu? 12 gadus biju civilajā aizsardzībā. Mācījos par indēm utt. Mūs mācīja par bakterioloģisko apdraudējumu, par tāda veida karu. Par virusuloģijas apdraudējumu runas nebija. To pašu plaušu karsoni var izraisīt kaudze saslimšanu. Ja baktērijas pastāvējušas un vīrusi vienmēr, tad kā šajos 30 gadus viņi pēkšņi palika n-- tās reizes niknāki par baktērijām? Man aizvien vairāk pārņem pārliecība, ka te ir bakterioloģiskais uzbrukums. Ne virusuloģiskais. Vai neuzpeld jautājums -- kad beidzot sāks kamolam meklēt diega sākumu. Kur fasē un sūta šīs paciņas? Tev nav pamata Ugam neticēt. bet no kura laika Uga ir tik stiprs orākuls, kurš zina, KĀ attīstīsies lietas? Vienīgi ja viņš pats nav līdzrežisors visam pasākumam. No 7 . novembra, kad satiksies vēl lielāki režisori, vēl žostkāk būs? Varbūt tā saucamais vīruss, kā mistiski uzpeldēja, tā pēc burvju mājiena, izgaisīs... Padomā pie šīs tēmas. Bellaaktrisa. Un kāpēc ne uz ziemeļkoreju? Dīvains domu gājiens.. Kušināt-- citur ir vēl sliktāk. Kāpēc neieteikt, kur ir labāk. Teiksim Norvēģijā...Nu un odziņa uz kūkas! Labu labā ziņa! Mieriņš šodien paziņoja -- nekāda loxdauna, visi strādāt, mācīties, tik nepotētiem dzīvi pagandēsim, nelaidīsim baldzetj, atpūsties, mākslu baudīt. Lūk tā iet, naudu sadeva un LR visu ņam ņam ātri sagremoja. Tagad pieprasa atdot, piparus uz astes uzkaisa. Arī piecgades plānu -- potēšanos -- neizpildīja, tā ka laipni lūgtum, nekāda haļava -- attālināti nesanāks. Arbeit, šnelll! Ar to arī visus sirsnīgi apsveicu!

fargo  8 9 12:53

gan maskas, gan gandrīz visi citi ierobežojumi, ir bezjēdzīgi ne tikai šī vīrusa izskaušanā, bet pat tā būtiskā ierobežošanā. auduma maskas ir pilnīgi bezjēdzīgas šai situācijā, lai mazinātu covid izplatību. bet tās ir kaitīgas ikviena cilvēka veselībai.
un tā, es nekādā veidā neapdraudu līdzpilsoņus.
tāpēc, līdzīgi citiem ierobežojumiem arī masku mandāti ir varas uzurpācija.
tāpēc, es aicinu ikvienu cilvēku izrādīt savu pilsonisko pozīciju un pretoties arī šiem absurdajiem noteikumiem.

tāpat, melu līmens par t.s. vakcīnām un to efektivitāti tikai eskalējas. tās ne tikai neaptur covid izplatību, bet veicina arvien lipīgāku tā paveidu rašanos, vienlaicīgi mazinot vakcinēto cilvēku dabisko imunitāti pret mutējušiem vīrusa paveidiem.

donKihots  1 2 Finansiālā brīvība cilvēkam Latvijā ir 7200 eiro plaša. Vairāk nevienam nedrīkst maksāt un arī viņš vairāk nedrīkst pieņemt bez kredītiestāžu starpniecības, kas spētu apliecināt šīs naudas legālu izcelsmi. Bankām ir neinteresanti krāmēties ar tik sīkām lietām, tāpēc zeļ visādi banku izstrādājumi - līzingkompānijas, kredītfirmas un tamlīdzīgas, kas piedāvā citus variantus, bet viņi pieprasa bankas norēķinu konta pārskatu. Loģiski, ja prasītu ieņēmumu daļu, taču viņi uzstājīgi pieprasa tieši izdevumu daļu. Viņus neinteresē krājkonta stāvoklis, depozīti, citi aktīvi, kas spētu visu nosegt. Kāpēc? Tas ir visu dzīvi izklāt viņiem pie kājām - visi pirkumi, visas izklaides, visi netikumi ... Atliek tikai piekrist, un tad sakas ir kaklā, vezums kļūs arvien smagāks un velc! Ardievu brīvība. Gribi, vari izpirkties, tikai procentus samaksā par visu periodu, bet vilinošie piedāvājumi nāks tik un tā.

SANPAULU  1 1 Man arī patīk brīvība. Man arī nepatīk, ka mani kāds kontrolē. Ko man tagad darīt? Ņemt automātu un iet ielās?

mieru_tikai_mieru    3 Njā, arī par šito tēmu mokoši domāju. Dziļi sirdī mēs visi esam brīvi un par ne-brīviem labprātīgi (parasti labprātīgi) pataisām sevi paši. Kas īsteni brīvu cilvēku vispār dzen strādāt? Nestrādā! Vai īsti brīvs ir tas, kam ir termiņi, pienākumi un atskaites? Bet nē, kā pirmdiena tā atkal iejūdzies darbā, un tam vairs nav nozīmes, kas organizē tavu darba laiku. Tāpat ir saistības ar darba devēju. Pavisam bez naudas izdzīvot nesanāk, tad nu nākas kādam pārdoties. Noteikumi un cenas var būt dažādas, bet pats fakts tik un tā paliek - savu laiku, enerģiju un izdomu nododu lietošanā apmaiņā pret ikmēneša ieskaitījumu kontā. Kāda tur brīvība :)

Skarlete  1 4 Cilvēks nav radīts lai neko nedarītu...tā pat var nojūgties...bet var izvēlēties darīt to kas patīk un tik daudz, lai nenodarītu sev pāri! Tad jau tā vairs nav "iejūgšanās", bet gan Brīvība!:)

rebeka  3 3 Es varu no daudz lietām atteikties.
Brīvību, ko darīt ar savu ķermeni, gan gribētu paturēt.

Nickss  4 5 Julianna, viens muļķis spēj vairāk jautāt, kā desmit gudrie atbildēt.

Momo  1 5 Ļoti daudzi egoismu jauc ar brīvību. Brīvā griba arī, starp citu, ir pienākums, nevis tiesība. Tiklīdz kāds sāk vicināties ar tiesībām uz brīvību, visdrīzākais, tas ir egoisms.

saulite34  2 3 Ja te kāds neļauj sevi izmantot,tad tūlīt uzrodas vesels bars pasaku stāstnieku ,kuri mēģina iestāstīt,ka esi egoists un neskrien pa mītiņiem glābt tautu no nebrīves.

rebeka    1 Ahā, beidzot piekrītu saulītei, sākuma tekstam: "Ja te kāds neļauj sevi izmantot,tad tūlīt uzrodas vesels bars pasaku stāstnieku ,kuri mēģina iestāstīt,ka esi egoists" :D
Vai kaut ko citu iestāstīt.

Epifanija    2 Lai mani neviens nekomandētu un ļautu savu dzīvi plānot pašai, tik vien!

rokons    3 17:48 man atsauca atmiņa ASV vietējās TV translētās debates par prostitūcijas legalizāciju. Piekritēju pamattēze - katrs cilvēks var darīt ar savu ķermeni ko vēlas. Prasību ar šādu motivāciju iesniedza tiesā un vinnēja!!

capitaine_tromperie      …latvieši ir izvēlējušies otro variantu…
Vai tad pamuļķi, tavi kremļa draugi ir dikti brivi?

Lapsa18  1 5 Cik bēdīga ir brīvība,kad visi naidojas.Es šodien netiku uz krustdēla dzimšanas dienu,jo viņš ir antivakseris un es potētā.Radi sanaidojušies savas lielās brīvības dēļ....
Esmu vientuļa un brīva,bet arī no tādas brīvības nav nekāda labuma.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu