Dāvinājuma apstrīdēšana

Kas drīkst apstrīdēt īpašuma dāvinājumu? Un kā tas pareizi jādara?
Dāvinātājs ir dzīvs,bet pats atsaukt dāvinājumu nevēlas,taču ļauj to darīt mantiniekiem.

gribuBucju      Ja šamais dzīvs,tad mantiniekiem figa

izshautais_rieksts      Neatraidāmie mantinieki var dāvinātājam pie dzīves esot, citi mantinieki nevar.

jauks_preteklis      netraidāmie mantinieki škiet bija sieva vai vīrs

aluxx      steidzīgi japierok dāvinatājs, kamēr viņš dzīvs tie parējie pat par mantiniekiem nesaucas !
bet davinajumu drīkst apstrīdēt augsupejie un lejas līnija (bērni, un vecaki) sānu linijas ( laulatais, māsas, brāļi neko nevar)

jauks_preteklis      jānomušī dāvinātājs,tad jāpierāda,ka šamais bijis uz nāves gultas rīcībnespējīgs...piespiests parakstīt papīrus ar viltu vai vēl labāk paraksts viltots.... notārs uzpirkts utml. (Hameleonu rotaļas Latviešu gaumē)

riks      Sorry, kad jau vsjo, var klanīt uz to, ka ne pie pilnas saprašanas bijis dāvinot.

dolce_no_pasaran      elementaari! jaapasludina shamo par riiciibas nespeejiigu! jebshu tautas meelee- par traku!

iemaksaa lekaariem, lai tie shamo atziist par defektiivu ij iespunde durkaa! ij lieta dariita!

Rubiina      Atraitnis, bet starp Jums ir viņa bērni- Tavi vecāki.
Jebkurā gad. ņem papīrus un dodies pie jurista, lai papēta kas un kā.

izshautais_rieksts      Mazbērns ir neatraidāmais mantinieks.

kafelate      domaaju, ka daavinaajumam varaak neviens klaat nevar tikt...

Niknais33      Tiesība atsaukt dāvinājumu ir tikai pašam dāvinātājam un tā nepāriet uz viņa mantiniekiem, kā arī nav vēršama pret dāvanas saņēmēja mantiniekiem.

Dzhokonda      Dāvinātājs pie notāra var izrakstīt pilnvaru jebkurai trešajai personai rīkoties viņa vārdā, ja pats nevēlas piedalīties dāvinājuma atsaukšanas procesā. Tikai būtu vēlams pirms tam atrast likumīgu un pamatotu iemeslu.

piepe      Dāvināšana - tā ir bezatlīdzības nodošana citai personai. Kad kāds izdomā dāvināt savu īpašumu citam, tad rakstisku piekrišanu prasa tikai no LAULĀTĀ un BĒRNIEM, ja tie ir dzīvi. Un jāskatās arī, kas tai dāvinājuma tekstā ir iekšā. Ja tur ir dāvinājums kā atlīdzība par kaut ko, tad jūs variet pūst stabulē un atpakaļ neviens neko nedabūs. Piekrītu tiem, kuri saka, ka radinieki ir drusku vairāk jāmīl arī tad kad viņiem, liekas nav tās mantiņas, jo pēc tam reizēm atklājas zili brīnumi. Un līdzēt tur nevar ne sirds zāles, ne plāksteri.

tigerzive      ...būdams pie pilna prāta un skaidras apziņas visu savu mantu jau iztērēju. HA. ha!!!
Mantojums atklājas, kad miris mantas atstājējs. Nevar mantot, ja starpā ir tuvākas pakāpes mantinieki, t.i. tavi tēvs vai māte,kurš ir bērns vectēvam.
Tā kā mantojums nav atklājies, mantas īpašnieks dzīvs, vīņš var savu mantu dāvināt, pārdot, atdot, u.t.t., kam vien vēlas.Var mēģināt tiesas ceļā pierādīt vectēva rīcībnesēju, tad jāieceļ aibildnis, kas labā ticībā rīkosies ar viņa mantu. Jā tomēr neizdodas pierādīt rīcīnespēju-vectēvs var atstumt Tevi no mantošanas tiesības, sak esi izturējusies necienīgi un tad pat neatraidāma mantinieka statuss nepienāksies.
Lai Tavam vectēvam laba veselība un mēģiniet visa lietas kārtot uz savstarpējas saprašanās bāzes.

nenopietninopietna  1   Dāvinājumu parasti raksta, lai pārējie mantinieki, kam tādas pašas tiesības pie to netiktu klāt. Tā, ka izdari secinājumus...! Ļoti jau mīļi mantinieki esiet bijuši...

tunbergija      Ja dāvinātājs ir pieskaitāms, viņa dāvinājuma līgums nav apstrīdams. Viņš ļauj atstrīdēt, jo apzinās, ka tas ir bezcerīgs gadījums. Vai tad pašcieņas nemaz nav, ka jāprasa no vecātēva tas, ko viņš negrib Tev atdot. Gan jau ir tam iemesls.

nenopietninopietna      Ja viņš būtu sapratis savu muļķību, tad arī atsauktu savu dāvinājumu! Tātad tāds ir viņa gala lēmums un vari lekt gaisā, vai maisā...! Tas, ka Tevi kautkas neapmierina, nenozīmē, ka viņš domā tieši tāpat. Zinam šitādas rausējas un intrigantes... ja nebūs par ko piesieties, tad izdomās...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu