Vīriešu diena 23.februāris

Es tā vecuma,kad apsveicām vīriešus,tā bija nu kā vīriešu diena:) tagad...itkā nav pieņemts,bet mums daudzi vīrieši,tais armijās bijuši,ko ta darīt,mēs spriežam un spriežam,bet datums jau rīt!.

ssaulla      jaunos nesveicam,bet toas kas armijā pabijuši gan sveicam vēlarvien:):):)kapēc ne???

Elizabete1957      vajag sveikt tos, kuriem ir sakars ar dienestu PSRS armijā , nu mēs tak labi zinām savus apkārtējos vīriešus un viņu attieksmi, mēs parasti darbā vīriešiem klājām galdu ar mājās gatavotu ēdienu un kad bija iespēja arī nodrošinājām pārsteigumu :))) es tur nesaredzu neko sliktu, bija ļoti jautri ...

graafs_Drakula      Tikpat labi japāņi varētu svinēt atombumbas izgudrošanas dienu, kā latvieši sarkanās armijas svinamdienas :)

cilveex      graafs_Drakula> tas nav nekāds arguments, cilvēkiem, kuri svin savas valsts okupācijas armijas dibināšanas gadadienu, taisa pārstiegumus un jautrojas. Teorētiski vajadzēja pie tā uzvaras pieminekļa braukt un spļaut virsū, bet nē... svin. Nolaižas rokas... a ko padarīsi?

greciga18      Maza pasēdēšana kopā, piemiņas dāvaniņas un vīriešu atmiņas par armijas laiku,kas paspēja vēl nodienēt. Turpinājums -8.martā.

mojito      Manaa gjimenee nekad taada diena nav atziimeeta,kur nu vel -svineeta.Bet,katram savs .

daisy777      Īstie vīriešu svētki - Ūsiņa diena - kuru rituālos sievietes pat klāt netika laistas, sen jau aizmirsti, lielā mērā pateicoties arī Ļaunuma impērijas ordām.

Bet nekas, kad izmirs šobrīd jau pāri pusmūžam nodzīvojusī padomijā dzimusī paaudze, aizies nebūtībā arī šie pseidosvētki.

MarieAntoinette      aaaaaaa!!!!!!!!! Laskovij,, Tu ar vienu teikumu sagrāvi visu savu autoritāti!!!
/Marie vairāk nelasīs Laskovij komentārus/ :(((
atļaušos Tev aizrādīt, ka ir diezgan muļķīgi teikt par vēsturi kā būtu, ja būtu,, un ja tas nebūtu. un ja tas notiktu un tas nenotiktu. tā ir alternatīva vēsture ar kuru nodarbojas fantazētāji. bet ja Tev tā patīk.... ja nebūtu Sarkanās armijas, tad mums kaimiņos būtu pietiekami izglītota, tradīcijām bagāta impērija, un Latvijā tagad dzīves līmenis būtu aptuveni kā Luksemburgā (izvītrojot 50 okupācijas gadus), un pat ja Tu man oponēsi ar Baltijas valsti (es ceru, ka Tu saproti, ka ar to es domāju vācu okupāciju), tad arī tā mums dotu krietni augstāku attīstības līmeni.. bet tās visas ir tikai un vienīgi bērnu fantāzijas.

btw.. 8.marts ir Sieviešu diena. bez nekādām tiesībām, kas ir oficiāli iekļauta Latvijas atzīmējamo dienu sarakstā.

tigerzakis      nezinu kā ar to vīriešu dienu,tas katram pašam labāk zināms,bet man rīt jaunākajam dēlam ir vārda diena ir HARALDI..:)

Adamsone      Mans viedoklis ir tāds, ka tiem, kas dienējuši padomju armijā un kam tas ir svarīgi - tie lai arī svin. Man to nesaprast, pēc būtības. Un nav ko visuresošajiem sievišķiem bāzties masveidā - ja zin, ka savējam tas ir svarīgi, lai sveic. Nostalģijas, šķiet, tur vairāk kā militārās heroikas, mandomāt....
Padomju laikā viss bija skaidrs kā 2 reiz 2= ja mēs viņus nesveiksim Vīriešu dienā, tad viņi mūs nesveiks Sieviešu... Tiesa, aistēti ar ložņājošās pasugas tulpju kušķīti sveica arī tad, ja nebija pirms tam dabūjuši plastmasas zobentiņu...Simbolisko savas vīrišķības paliecinājumu ...gy-gy-gy-gy....Un tieši, tad, kad biju cieši nolēmusi ignorēt šos pasākumus reizi un par visām reizēm, tie arī izbeidzās... Vai nav neraža.

JurisK      Vajaga, vajaga sasveikt, daudziem tie pāris gadi ir vienīgie piedzīvojumi, kas mūžā bijuši:)) lai atcerās tos laikus, kad, automātu rokās sažņaudzot, tualetes ar zobbirstīti pucēja! Mani reizēm ir apsveikušas sievietes šajā dienā, bet nekad latvietes. Ja kas - ļeiķenant ja, staršoi!:))

Satelits_Dzeja      Kaut ko pa miglu atceros par šitajiem svētkiem. Vai tik nebija bērnudārzā kaut kāds kropls pasākums ar jūrnieku krekliņiem. Par laimi, bija citas intereses, lai neievazātu savā identitātē kaut kādu padomijas drazu. Viss tas šņabis, ziedi un mūžīgais balagāns man galīgi šķiet bezgaumīgs, drausmīgi lēti.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu