Kādu baznīcu ieteiktu ticīgam cilvēkam ?

Vienā no tēmām tika nonicinātas tradicionālās baznīcas Kādu baznīcu izcēlēties un kāpēc ?

Tessa      redzu, ka tavas intereses ir astroloģija, ezotērika, zintnieki-dziednieki-latviskās dzīvesziņas kopēji, paulu koelju, tantra un dao... ar šito kokteili tev neviena baznīca nederēs.(c)

un to saka kristietis? :)) nu gan.
es vienmer esmu bijusi parliecinata,ka Dievs miil un pienjem visus.gan laupiitajus,gan slepkavas, gan bazniickungus ar vinju bazniiczeniem.
a te-kadas shausmas. kads interesejas,kas ir dao)) nu pasaules gals un nost no ticiibas.

aroganis      Muļķis arī baznīcā pērienu dabūs- tā kā iesaku izvēlies tuvāko savai dzīvesvietai.

Mavs    1 Baznīca vispār manā skatījumā ir starpnieks starp cilvēku un Dievu.
Izveidota priekš tam, lai palīdzētu valsts varai kontrolēt lielas stulbu cilvēku masas (jo agrīnajos laikos policistu katram nevarēja pielikt, bija vajadzīgs kāds represīvais instruments, ar ko baidīt)
Uzskatu, ka izaugušam (filozofiskā un vēsturiskā ziņā, ne fizioloģiskā) cilvēkam baznīca vispār nav nepieciešama.
Ja jūti vajadzību pēc Dieva - vari "griezties pa taisno", bez starpniekiem.
Bet baznīcas (gandrīz visas) vēstures gaitā sevi ir parādījušas ne no tās labākās puses (krusta karagājieni, inkvizīcija, pedofilijas skandāli, abšaubāmi finansiāli darījumi)
No visām "klasiskajām reliģijām" man vistuvākā ir luterānisms - liberāla, nav agresīva, pieticīga. Neatbalstu katoļus un pareizticīgos, jo šīs baznīcas ir ieslīgušas greznībā, bet "Kristus savu pēdējo kreklu atdeva trūcīgajiem".
Finālā viena frāze, kas man patīk - "Dievs visiem viens, tikai provaideri dažādi"

pirtnieks      figaro pareizi raksta

Tessa      te nu mes atduramies pret latvieti parasto,kuram svariigi,cik nopelna citi un kursh neliksies miera un nepavers aces pret debesiim,zheli-nikni vaicajot Kapec ne man?!! :DD
man domat,ja tu brauc ar domu ticet un svinet,tev par to arii jadoma,nevis pratotu,ko tu sanjemtu,kadus labumus gutu no ticiibas un kaut vai iestajoties draudze.
man tas lietas neiet kopa,tapec aizradiiju fargo par citu noniecinashanu.
ja esi ar Dievu,ja tici,tev ir jabut iistam,visam ir jabut iistam,javelas ticet,japievelk labo,jaatdod labo. tapec ir ljoti maz gaishi cilveki religjija-iedomajushies sevi par mesijam un velas kaut ko gut no ta,ko dara.vienalga,kas tas butu,pati doma,kada ta bija pirms 2000 gadiem tika nonieveleta un interpriteta pa savam.
lielais fuj.

fargo      "es vienmer esmu bijusi parliecinata,ka Dievs miil un pienjem visus.gan laupiitajus,gan slepkavas, gan bazniickungus ar vinju bazniiczeniem."
šajā pacietības laikā Dievs dod iespēju izpirkt grēkus caur Kristu un atgriezties. un tas ir ticības jautājums. un tā nebūs, ka cilvēks tic pasaules un pretinieka mācībām, bet cer uz pestīšanu. vai nu ir viens, vai nav otra. un tur nav iespēju lavierēt. un kam interesē - nepievilieties, nevar kalpot budismam, hinduismam, nevar būt tā, ka cilvēka dzīves jega ir pasaulīgo lietu piepildīšana, bet viņa balva ir mūžīgā dzīvība Kristū. tāpēc, ja cilvēka ticība ir ticība astrologijai, ezotērikai, tad viņš pats sevi izslēdz no pestīšanas un mūžīgās dzīvības. ir laiks, vēl ir laiks, kad ir izstiepta roka un ir izteikts aicinājums. var vien novēlēt to neizniekot. bet tādu bazīncu, kurā augstākminēto kokteili apvienotu ar kristietību nav.

fargo      un mani pārsteidz neizpratne par visvienkāršāko. sadzīves neuzticību cilvēks izprot, bet garīgu netiklību neizprot. tā nevarēs, ka ar diviem vienlaicīgi. bet bībele ir ļoti strikta un daudziem priekštatsir sagrozīts, sak - viss jau būs labi. un atkal:

"Nepievilieties! Ne netikli, ne elku kalpi, ne laulības pārkāpēji, ne malaki, ne vīriešu piegulētāji, ne zagļi, ne mantrauši, ne dzērāji, ne zaimotāji, ne laupītāji neiemantos Dieva valstību. Un daži no jums bija tādi. Bet jūs esat nomazgāti, jūs esat svēti kļuvuši, jūs esat taisnoti Kunga Jēzus Kristus Vārdā un mūsu Dieva Garā. Viss man ir atļauts, bet ne viss der. Viss man ir atļauts, bet nekas nedrīkst mani kalpināt. Barība vēderam, un vēders barībai. Bet Dievs abus iznīcinās. Miesa nav netiklībai, bet Tam Kungam, un Tas Kungs miesai. Dievs ir To Kungu uzmodinājis, un Viņš uzmodinās arī mūs ar Savu spēku. Vai nezināt, ka jūsu miesas ir Kristus locekļi? Vai tad lai es padaru Kristus locekļus par netikles locekļiem? Nemūžam ne!
Jeb vai nezināt, ka tas, kas biedrojas ar netikli, ir viena miesa ar to? Ir sacīts: tie abi būs viena miesa. Bet, kas turas pie Tā Kunga, ir viens gars ar Viņu. Sargaities no netiklības! Katrs cits grēks, ko cilvēks dara, paliek ārpus miesas, bet, kas netiklības grēku dara, grēko pie savas paša miesas.
Jeb vai jūs nezināt, ka jūsu miesa ir Svētā Gara mājoklis, kas ir jūsos un ko jūs esat saņēmuši no Dieva, un ka jūs nepiederat sev pašiem? Jo jūs esat dārgi atpirkti. Tad nu pagodiniet Dievu ar savu miesu!"(Pāvils, Bībele)

Mavs    1 Vo, vo ... man Aglonā tās pašas emocijas pārņēma ...
No vienas puses - greznība, zelts, dārgas automašīnas, bet kad redzēju vecu sirmu tantiņu, kas knapi varēja paiet, iemetam ziedojumu urnā 10 Ls (kas viņai noteikti nozīmēja to, ka šomēnes viņai būs jāēd plika maize, jo desai vairs nesanāks) - man palika šķērmi :(
Pats esmu kristīts kā luterānis, uz baznīcu aizeju labi, ja reizi pāris gados uz Ziemassvētkiem un patīk tas, ka luterāņu baznīca (vismaz tā, uz kuru es eju) ir maza un pieticīga, da i par mācītāja ienākumiem esmu +/- lietas kursā.
Savukārt viens pazīstams, augsti stāvošs un informēts šīs jomas "speciālists" man privātā sarunā atklāja, ka visas "neformālās reliģijas", jeb tas, ko mēs saucam par "sektām", patiesībā esot foršs bizness - izdomā savu baznīcu, noformē kā "reliģisko organizāciju", sapulcini "lohus", absolūti nekontrolēta finanšu plūsma, VID un citas struktūras praktiski neaiztiek ...
Klasisko kofesiju mācītāji par tādām naudām varot tikai sapņot ...

art_deco      Atbilstošu konfesijai.

poeTessa      butl, iists ticiigais ticiibu nes. ka gaismas staru.
tu to uzspied. tu noniecini neticiigos,tu nosodi citados. kristietim tas nepiedien.
kristietis nenosodiid,bet liidzes un zhelos,arii nepareizo celju gajiejus. vinjsh lugsies un tos vinju celjus attiiriis,vienalga,sanjems par to pateiciibu vai ne,nesavtiigi.
atvainojos,ka personiigi, bet nu ta tas ir. nedod dies,tavas majas kads apmaldiisies vai kljudiisies.
atkal atvainojos par tadu personiigu piemeru.

Deisa      Cits nepateiks, kādu izvēlēties. Jāklausās pēc paša sirds. Pati esmu bijusi vairākās tradicionālo konfesiju baznīcās, bet neuzrunāja. Pārāk drūmi, nomācoši. Manuprāt Dievs asociējas ar prieku, gaišumu, ne gaudām un sērām, tip, baigo empātiju Jēzus ciešanām. Un tad izliek to nabaga atlētu, pie kura tēla žēloties, lai arī Bībelē gana skaidri rakstīts, lai elku dievus nepielūdz, bet neprot jau tas cilvēks klausīt, ja nesaprot. Un ar ko tad krustā sistais Jēzus atšķirīgs no citām statujām? Tāpēc nespēju arī kā ticīgā izvēlēties baznīcu - to pretrunu dēļ ar Bībeli.

fargo_pa      poeTessa (2014-08-25 10:11) viedoklis

labi, tad pavirpināšu tevis doto analoģiju. ko dara gaismas stars? tas izgaismo. visu. gan labo, gan slikto. iedomājies namu, kurā ir notikusi uzdzīve, vide ir nekārtīga, netīra. kas notiek, ja šī vide zaudē saudzējošo krēslu un tumsu un pēkšņi viss kļūst gaišs un labi redzams? var redzēt nekārtību, cilvēku sejas, kuras vēl nesen likās ok un pat iekārojamas, ataustot gaismai var būt pat nepatīkamas. un tagad pavirzīsim so analoģiju uz dzīru nama viesiem. un tie iedalīsies divās grupās. vieni pamostoties meklēs atkal turpināt uzdzīvi, dienas gaisma viņus nemudina ne uz ko citu, kā uz vakardienas darbiem. bet ir arī cita viesu daļa, kuri vakar bija dzīrēs. un tie, ataustot gaismai ņemas uzkopt sevi un vidi. tie negrib turpināt, bet nomazgāties un atgriezties pie dzīves.
vai tu spēj sekot līdzībai ar vidi, kura ir mums apkārt, ne tikai piem. oho? un redzi, gaisma tikai pilda savu funkciju. bet var būt arī citāda gaisma. kabatas lukturis. ar to var izgaismot tikai to, kas patīk vai nepatīk. tā ir liekulīga gaisma. saki, vai šī gaisma nes telpā gaišumu, jeb tās funkcija var visa izgaismošana, bet gaismas turētāja gribas izpildītāja.
es atkal jautāšu - vai tu saproti šo analogiju ar mūsdienu mācībām, mācītājiem?

un es tevi vēlos aicināt neapspriest manu nenozīmīgo pesonu, bet lietas, par kurām mēs runājam. jo, ja tu gribi man argumentēt par to, ka tēmas autores interešu kokteilis atbilst kādai konfesijai, tad tā arī dari. vai kā citādi pamato savu viedokli. bet nekādu pamatojumu es pagaidām neredzu, izņemot sašutumu par elementāru fakta konstatāciju.

poeTessa      nav verts striideties,jo tu runa taisnvirziena un tavs piemers liecina tikai par tavu neiecietiibu,kurai vispar nebutu vietas,ja tu arii nestu to gaismu.
iistens ticiigais nenosodiitu un nerunatu par netikumiem, bet butu gatavs klausiit un stastiit,ja pie vinja atnaks. vinjam nav laika nopelumiem,jo vinjsh neskatas apkart,bet vershas tikai pie ta Kunga,ludzas par nokliidushajam dveselem,ne lasa spredikji.
tieshi tapec es izvairos piedaliities temas sadalja Religjija,jo es neredzu iistumu un patiesumu,ticiibas dziljumu.tikai patagu vai parsvara patagu, striidus un garus penterus, kurus cite.
ta nav ticiiba mana izpratne. iespejams,esmu apmaldiijusies,bet tad tikai ta saucamo maciitaju aciis. ja kads sevi ir iedomajies par pravieti,nu sori. par visu savu muzhu esmu satikusi tadus divus, un tikai- kuri pashi no tiesas ticeja.
tapec mana atbilde butu tada-ieskaties sevii visupirms,ne skaties uz citiem.tas attiecas arii uz katra izveli-ticet/netiicet,kam un kur.

inaralaima      Brīvdabas muzeja Usmas baznīcu.Tajā ieejot,vienmēr pārņem prieka un laimes sajūta.

kloss      It kā stulbs jautājums priekš ticīga cilvēka, taču būtībā pilnīgi loģisks. Baznīca nav ēka vai tajās piekoptie rituāli. Baznīca ir ticīgu cilvēku kopa kas sanāk kopīgi slavēt un pielūgt Dievu.
Kad es vēl meklēju savu Baznīcu, tad man viens mācītājs teica: "Mūsu pilsetā ir sešas Baznīcas. Luterāņu, Katoļu, Vasarsvētku, baptistu um vēl divas (tagad neatceros) .. Aizej uz visām un tad kur tava sirds paliks, tajā arī ej" Vēl ļoti no svara ir mācītājs! Kādu gaisotni vīņš spēj uzturēt draudzē. Vai tās ir jūtas - kā mīlestība, uzticība, laipnība, mājīgums un draudzīgu sprediķi vai arī emocionāla - uz rituāliem balstīti pasākumi un sprediķi ar dziļu skaidrojumu un dramatiski emocionālu piesitienu. Tāpat noorientēties konfesijās un draudžu dažādajos nosaukumos ( "Labā vēsts, "sv. Jāņa Baznīca", "sv. Trīsvienības draudze","Prieka vēsts" u.t.t.) palīdzēs Latvijas kristīgais rādio. www.lkr.lv

fargo_pa      "poeTessa (2014-08-25 10:51) viedoklis
ta nav ticiiba mana izpratne. iespejams,esmu apmaldiijusies,bet tad tikai ta saucamo maciitaju aciis."
jā, tiesi tā, savās acīs tu neesi apmaldījusies. bet ja kāds teiktu, ka esi, tad tie noteikti nav īsteni ticīgie, jo apmaldījusies tu neesi un īsteni ticīgie to noteikti zinatu. ņemot vērā pretrunas starp to ko tu man pārmet, bet kā pati uzvedies, domāju, ka... tā nomaldīšanas tomēr varētu būt. bet ko nu... neklausies, paklausies īsteni ticīgos, kuri tev teiks - dari ko gribi, kā gribi, kad gribi. un viss būs kā pasakā. bet neīsti ticīgie tev teiks - nepievilies, sevis dēļ. viss var nebūt kā pasakā un kā cerēts.

"keksene66 dara baznīcas ļaudis ?"
jo daudzas draudzes ir vairāk kā dekorācija vēsturisko īpasumu apsaimniekošanai. tā ir galvenā funkcija. mācītāji, kuri desmitiem gadu nav atgriezuši nevienu cilvēku. jā, novada ceremonijas. tā ir nedzīva, formāla reliģija.
"Tu pašos pamatos noliedz otru cilvēku"
kā es to daru, lūdzu uzrkasti konkrēti un saturīgi.
"Viņam viņš jāpieņem ar visiem plusiem un mīnusiem."
protams, bet nav jāpieņem ja cilvēks joprojām grib dzīvot savos mīnusos un uzskata par personisku, dziļi apvainojumu, ja viņam saka, ka šie mīnusi ir jāpadara par plusiem.
"Nesaprotu to, ja viena reliģija vēršas pret citu ."
tad tu neizproti vai atsakies izprast to, ko šīs reliģijas māca. tik vienkārši.
"Katram tak ir dota izvēles brīvība un kas pašā mainās no tā, ja otrs domā atšķirīgi ?"
jā, dota. kas mainās? ja ir vienalga, tad nekas.
"Nenosodi un netiksi nosodīts"
varu vien ieteikt nemānīt cilvēkiem sevi, domājot, ka pieverot acis, piemēram, uz drauga gimenes sānsoļiem, tie iegūst kaut kādu imagināru indulģenci darīt to pašu. tev bija pamācīt draugu ar pacietību, stiprināt ar mācību. nev nebija pievērt acis, tādejādi vairojot netaisnību, cerēt uz nesodāmību.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu