Kādu baznīcu ieteiktu ticīgam cilvēkam ?

Vienā no tēmām tika nonicinātas tradicionālās baznīcas Kādu baznīcu izcēlēties un kāpēc ?

Freja4      Ticīgam cilvēkam baznīca nav nepieciešama, tikpat cik neticīgam.
Tas no manas omes pūra lādes, kura ticēja Dievam (ne tam, kas ar baltu bārdu no pasakām, bet kas ir katrā cilvēkā pašā, ja atklāj) un negāja uz baznīcu!

adamsone      Domāju, ka tas ir viens no retajiem gadījumiem, kad cilvēkam izvēle ir jāizdara tikai pašam, bez padoma. Un nevis "sajūtas, kas mani pārņem ieejot".... tur vai citur, bet Personība. Mācītājs. Ticība ir aktīvs dialogs, kurā cilvēks iesaistās ar visu sevi, ne tikai jūtām vai prātu vai zemapzinu vai ko tur vēl. Visu, veselu, nesadalītu. Ticība nav sajūtu meklēšana ar merkantīlu zemtekstu.
Cilvēki vienmēr meklē komfortu, mājīgus sprediķus, gaišas telpas, labas smaržas, patīkamus draudzes locekļus. Nu manis pēc, man nav žēl, brīvo laiku var pavadīt arī tā.
Manuprāt tai vietai ir jābūt kā ostai, noenkurošanās vietai, tādā nozīmē....
Lēnprātības un pazemības izpalikšana ir vnk uzkrītoša, ja kas.

selnija_      Pievienojos: ticīgam cilvekam baznīca nav vajadzīga.

Var pārfrāzēt: lai komunicētu ar dievu, ne baznīca, ne vispār relliģija nav vajadzīga.

melnss      Domāju ka tieši ticīgam cilvēkam Baznīca vajadzīga,lai būtu pie Dievgalda un saņemtu svētību,lai pateiktos un palūgtos!Mazticība ir sliktāka par neticību!

p_p      Mandomāt, katrs pats nonāk vai nenonāk līdz savai baznīcai. Te ieteikumi ir lieki.

annija005      Cilvēks kam ir kaut mazliet intelekta noteikti nav vajadzīga baznīca un kāpēc nē......atbildes sameklēs pats.

veejpuuta      Lai sāk ar pestīšanas armiju.

Eleste      Piekrītu annijai un arī tam, ko teica Mavs
"Izveidota priekš tam, lai palīdzētu valsts varai kontrolēt lielas stulbu cilvēku masas (jo agrīnajos laikos policistu katram nevarēja pielikt, bija vajadzīgs kāds represīvais instruments, ar ko baidīt)
Uzskatu, ka izaugušam (filozofiskā un vēsturiskā ziņā, ne fizioloģiskā) cilvēkam baznīca vispār nav nepieciešama."

riks      atkarībā no tā, kuram Dievam un kā tic ticīgais cilvēks.

bubucis_agucis10      skatoties ko meklē-BĒRNS?-sirdsmieru,.vai liekēžu baru?
katram ir savs,.mana māja ir mans cietoksnis un baznīca,kad sasāp,eju uz tuvāko dievnamu,nemeklēju barus,vai spec. bazilikus,lai pazīmetos,vai atrādītu savu klātbūtni,.vispirms tiec pati ar sevi skaidrībā,ko īsti vēlies.

adamsone      Pašieceltajam pravietim - Vecā derība tāpēc ir Vecā, ka rakstīta pirmskristus laikmeta cilvēkiem - brutāliem, kaislīgiem un nevaldāmiem. Tie, kas rakstīja, saprata, ka lāgā nav, dzīve iet uz leju...un ja šos neregulēs, tad būs pavisam slikti. Bet regulēt var tikai ar laikmeta domāšanai atbilsošiem tekstiem. Un citiem palīglīdzekļiem, saprotams. ;)
Ir jancīgi lasīt, ka kāds šodien pieiet tik nopietni, gadu tūkstoši pagājuši, globalizācija vo dvore, bet dēmoni tie paši. Varbūt mēģināt civilizēties paātrinātā kārtā, ko, a??
Te nu ir jautājums, kur nokļūst baznīcas meklētājs...
Diestēs staigā apkārt ar bomi un sit pa galvu katram, kas krāpj sievu. Ja nesitīs diestēs, sitīs pravietis. Tas tā, vienkāršojums, bet tikai uzskatāmības labad.:))

neko      "Izveidota priekš tam, lai palīdzētu valsts varai kontrolēt lielas stulbu cilvēku masas (jo agrīnajos laikos policistu katram nevarēja pielikt, bija vajadzīgs kāds represīvais instruments, ar ko baidīt)"

un mūsdienās ir kas manījies?:) Var jau protams "biznesa pārdales nolūkos" atņemt tautai "reliģijas opiju", lai viņu uzsēdinātu, lai uzsēdinātu uz "vienlīdzības un demokrātijas" kokas un paziņot ka "durties nav labi - visa progresīva cilvēce taga šņauc", bet pēc būtības nekas jau nav manījies. Tikai dīleris. Bet pavisam bez dīlera - nu nevar bez viņa - tad tauta sāk virtuvē vārīt pati velns viņu zina ko... un strauji apmirt:)

Deisa      neko - superīgi patieca. Būtībā mēs visi esam atkarīgi no ticības, tikai atšķirībā no tā, kam ticam, meklējam arī tālāko ceļu. Vieni tic reliģijai, citi baznīcai (opijs tautai), vēl kāds tic tikai sev (tā visvieglāk ticību zaudēt un meklēt nākamo - kā neregulāra alkohola pārlietošanās un paģiras), bet vēl ir tādi, kas tic, ka nekam netic (tie, kas nelieto neko, lai atslābinātos). Principā pēdējie laikam ir pārvaldības ziņā visbīstamākie, kā arī destruktīvākie un depresīvākie, jo viņi sev iegalvojuši, ka nekas šajā pasaulē nav ticības vērts un cilvēks ar tādu apziņu nu nekādi nav motivēts vairoties, priecāties un baudīt.
Tikai mūsdienās tie "ticīgie" arī sataisa pamatīgu kokteili, sajaucot kristietību, astroloģiju, ezotēriku vienā zupītē un tad to maisījumu, kur viena sastāvdaļa nelāgi reaģē ar citām, gāž iekšā. Kādas sekas tam varētu būt? Nu jāeksperimentē, bez izmēģinājuma trusīšiem jau droši neviens nepateiks. :D

Polus      Par jautājumu:
grūti ir ieteikt baznīcu, bet universālā recepte ir viena - detalizēti iepazīties ar katras konfesijas teoloģisko bāzi un liturģiju. Kristietības apjausmas pirmsākumos šad tad aizgāju gan uz katoļu, gan pareizticīgo baznīcām. Sākot kaut ko apjaust par šo divu teoloģisko pamatu, iet uz turieni vairs negribējās. Detaļās neizplūdīšu, bet novirze no bibliskā pamata ir redzama diezgan skaidri.

Par komentāriem:
- man gan nešķita, ka fargo nosoda jautājumu autori tāpat vien. Viņš šajā gadījumā izmanto ļoti konkrētu mērauklu - bībelē teikto. Ja kristietis nedrīkst mērīt/spriest, izmantojot to par pamatu, tad ko viņš vispār drīkst? "kristietis nedrīkst nosodīt" ir kults, kura pamats ir no konteksta izrauti bībeles citāti. Jāņa 7:24 pasaka pareizo principu;

- "lai runātu ar dievu, reliģija nav vajadzīga" - ir diezgan loģiski, ka, eksistējot Dievam, Viņš izvēlas kādu veidu, kā cilvēkiem par sevi pastāstīt/atklāties. Tāda ir Rakstu jēga. Ja tā nav, tad par ko mēs vispār runājam? Par "kaut ko" sevī?

- zeltiite, sekojot druīdiem, tu neaizmirsti piekopt arī vienu no viņu reliģisko rituālu galvenajām sastāvdaļām - cilvēku upurus un kanibālismu, kas viņiem bija norma?

- jautājuma autore Aglonā meklēja "svētvietas enerģiju", bet to neatrada? Kristietībā nevajag meklēt "enerģijas", bet runāt ar Dievu - viena no kristietības unikālajām īpašībām;

- "izaugušam cilvēkam.." - šis raisa smaidu :) Pasaules asākie prāti par šo var šaubīties un domāt līdz mūža galam, bet dažiem "viss ir skaidrs". Ja tu kā indivīds spēj atbildēt uz visiem esības jautājumiem un atbildes tevi apmierina, tad viss kārtībā. Dzīvībai piemērota visuma rašanās varbūtība līdzinās iespējai, ka, ievietojot žagaru kaudzē spridzekli, eksplozijas rezultātā radīsies koka māja. Ja tas šķiet ok, neliek uzdot papildus jautājumus un meklēt atbildes, tad tik tiešām - esi ļoti "pieaudzis".

fargo      adamsone (2014-08-25 16:00) viedoklis

mani tu vari nolikt kaut līdz ar zemi, bet ja kas mani pārsteidz tevī, ir šī spēja būt diviem vienā. tu pamanies vienā komentārā izteikt pseidoteologiskus spriedumus, bet nemirkšķinot ne aci atkal, kartējo reizi zaimot Dievu. un tu to dari publiski. nicinoši. interesanti, kā tad tu izturies pret Dievu savā garā, ja tev pietiek kauna tā izturēties publiski.
kaut gan... nē. man tas nav interesanti. labāk atbildi to pati sev.

tūkstošgades nav mainījušas cilvēku garu un uzvedību. kopš pasaules radīšanas sākuma, garīgās esības likumi un principi nav mainījušies. līdzīgi kā dabas likumi, kur 2x2 arī 5000 gadus atpakaļ bija 4, tā arī globalizācija neietekmē rezultātu, lai 2x2 kļūtu par 5 mūsu dienās. identiski ir morālie likumi. kā Dievs nav kaut kas viens vakar un kaut kas cits rīt, tā viņa Vārds, caur kuru radīts viss esošais paliek nemainīgs līdz šīs sistēmas beigām. tas ir kā sarunaties ar skaļu, pašpārliecinātu pusaudzi, kuram liekas, ka zina visu, bet nespēj pats izprast pat vienkāršas lietas.

Eleste      Deisa "bet vēl ir tādi, kas tic, ka nekam netic" jā, tādi ir un viņi nav ne destruktīvi, nedz depresīvi - vispār tieši otrādi - progresīvi un depresijai nav laika :p Man tieši izskatās ka depresijas parasti ir tiem, kas tieši tic dieviem, jo sagaida, ka viņi no "debesīm" nometīs kautko, kas tiek ļoti lūgts - un tā arī nesagaida (ja nepaveicās un nenotiek kautkāda sakritība), tā vietā lai neko nelūgtu un ietu un darītu un saviem spēkiem to iegūtu.
Bet jā, ne visi cilvēki ir spējīgi "neticēt" kautkam, iespējams tāda dzīve šķiet daudz grūtāka, ja jāpaļaujas uz realitāti un sevi, bet kad to iemācās (gan pārsvarā tas notiek dabiski) tad tas ir ļoti viegli un dzīvot arī - vieglāk (arī lētāk :p).

neko      "sagaida, ka viņi no "debesīm" nometīs kautko" ; nu tas nav moderni, moderni ir gaidīt tieši to pašu no "valsts un valdības" :P

adamsone      Mīlu Dievu un šad tad par Viņu nedaudz pazobojos. Viņš mani arī mīl un tāpēc ļaunā neņem.;)
Grūti būt sīkmanīgam kašķim, ja esi mūžīgs, vai ne? :))))

estepat      Ja jau Dievs adamsonei iekš oho PA neizsaka publisku fuj un pē, tad ko fargo lien Dievam pa priekšu- ar savu fuj un pē!? Taisna tak nav neviena, it ne viena:(izņemot iedomu drauga iztaisnoto fargo;)

limonija      "Es jau ticu, tikai to baznīcu man nevajag...":D Tiešām izraisa jautrību šis bieži sastopamais postulāts...Es jau mācos pats, skolu man nevajag...:D Sevi ārstēšu pats, dakteri un slimnīcu man nevajag:D Man jau tas intelekts ir visvarens, es jau tikai pasmejos par tiem apsēstajiem, bla, bla, bla...Kad skolnieks ir nobriedis kaut ko apgūt, uzrodas Skolotājs - tāda ir lietu pareizā kārtība. Tiem, kas "visu zina un saprot", pienācis laiks pārcelties citā dimensijā, nav ko te lieki maizi tērēt:D

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu