Senie apdzīvotu vietu nosaukumi

Vai kāds zina vecos Latvijas piejūras ciemu un pilsētu nosaukumus, kādi tie bija Krievijas impērijas laikā ?
Piemēram :
Ventspils - Vindau
Liepāja - Libau
Tallina - Revel
Vai variet šo sarakstu papildināt ?
Konkrēti šobrīd interesē, kura apdzīvotā vieta toreiz saucās "Maris"

vilks28      Es pievienojos ,joens tekstam. Tā mare ir simts punkti saistīta un un lietota ,ka jūras apzīmējums. Tā arī sanāk ,ka pie Kolkas arī guļ. Tur vispār kuģošanai ir slikta vieta ,kur nu vel kara laikā.

nomalis57      majori - Majorenhof

Tinte    2 Vai tā kuğa nosaukums bija "Стройный"?

vilx    1 Latvijas padomju enciklopēdijā ir vecie nosaukumi pilnīgi visām apdzīvotajām vietām Latvijā.

limonija      Konversācijas vārdnīcā vajadzētu būt visiem apdzīvoto vietu nosaukumiem.
P.S.Saldus - Frauenburga:)

hashashiin    2 Mavs: tev par manām zināšanām zemūdens jautājumos vispār nav pamatojuma spriest, jo es šajā jautājumā neesmu izpaudies; savukārt tu, uzdodot šādus jautājumu un komentārus, gan atklāji savas kārtis - vājās zināšanas toponīmijā (akadēmiski izglītots cilvēks šādu jautājumu iepazīšanās forumā neuzdotu) un dižošanos ar to, ko var un ko nevar notirgot, pārzināšanu (jo salīdzinot ar tevi, es taču tajā neorientējos). Piedod, bet tas ļoti atgādina mantrača (kas zemapziņā cierē uz zelta galeoniem) portretu, kuru skaisti papildina tavs profils.
Diemžēl, virszemes vai zemūdens kapeņu (jo arī nogrimis kuģis ir kapavieta) izlaupītāji jau tā salīdzinoši nabadzīgo Latvijas kultūru un vēsturi padara vēl liesāku. Man kauns, ka uzreiz neatģidu, kas jautātājam aiz ādas. :(
Aicinu ikvienu pārtraukt jebkāda informācijas sniegšanu šādiem tipiem, jo tā ir pašu kultūras iznīcināšana.

falko_1967      gados 50 nosaukumi var looti buutiski mainiities un neatrodami pieejamajaas kartees.
1800 Raggan. 1870 Raggau. 1915 Ragavas.
tas taads,vienkaarshaakais piemeers.
maina var buut par 7 burtiem 8 rindaas.
nosaukums var buut mazlietots ,gadus 10.

annavanna  1   Uzreiz ienāca prātā slella maris, nav ne jausmas no kurienes.

hashashiin    1 Mavs: mēs taču runājam par 1917. g. ražojuma militāra vraka atrašanu un iespējamo zemūdens izpēti, vai ne? tavs profils un jautājums visai tieši uz to norāda.
un tu uzskati, ka tikai dārgmetālu depozīti ir nopietns bizness, taču uz tevi tas neattiecas, jo tu no vrakiem izcel dažādus atkritumus - štrunta keramikas lauskas, apsūbējušas sprādzes un pogas, sarūsējušas skārdenes, kas tavu nodarbošanos padara tikai par nevainīgu romantiku un pat slavējamu vēstures iepazīšanu praksē, vai tā?

Araabs      Neesmu pārliecināts,bet domāju,ka te tiek runāts par Irbes šaurumu.Tur kuģi gan gremdēti,gan paši strandējuši pietiekami.

zebra27      hashašīnam taisnība nezciktur reižu! Palasot mavīšonkas stāstus ar plātīšanos....komentaari lieki!

Neutrogena      Atcerējos, ka Alšvanga (arī Alsvanga) ir tagadējā Alsunga.

hashashiin    2 Mavs: neviens tavs arguments nav bijis citādi pamatots, kā vien ar oponenta pazemošanu. Jaušami uzvedies kā tīnis, kas taisa mēslus, bet pusizbīlī cenšās ar bravūru maskēties, saglabāt savu mačo tēlu, uzbrūkot ar stulbiem jociņiem zem jostasvietas. Nemaz nevēlos iztēloties, kas darīsies tavā gurnu apsējā, kad par tevi sāks interesēties policija.
Jautājumos, kad ir runa par valsts kultūras un vēstures pasargāšanu no kaitniekiem-idiotiem, neuzskatu, ka būtu jāievēro politkorektums - lietas jāsauc īstajos vārdos. Šādus lietotājus būtu jābano, tēmas jādzēš. Palīdzētāji - līdzvainīgie, paši sev soģi.

hashashiin    2  foto Mavs: onkul, tu paliec arvien rupjāks un prastāks.
no sākuma nokāp no koka un pastāsti, ar ko tu - kuģu vraku identificētāj un vēstures profesor - atšķiries no attēlā redzamā "sava laika un naudas tērētāja, riskētāja azarta vārdā", kuriem būtiski pazīmēties - trofejas, foto ar paša ģīmi un video jūķubā?!
ar savu jautājumu saturu tu esi parādījis to, ka neesi nedz vraka mantiskais īpašnieks, nedz arheologs, bet VKPAI un Jūras lietu administrācija idiotiem (ja saproti, ko šis vārds nozīmē) atļaujas neizsniedz.
ko tu sauc par pētījumu? video jūķubā? iegooglējot "m. š. pētījums" atrodas tikai vairākus profilus sociālajos tīklos, pāris selfijus un heitspīču par S. Kalnieti.. kur ir? pieļauju, ka esi neatzīts ģēnijs, kas apvainojies uz savu valsti (pasauli) - tāds romantisks tēls, kas iedomājies no sevis sazin ko, ar sazinkādiem ideāliem, un nu līdīs ar cirvi remontēt rokaspulksteni.
Latvija nav Ēģipte - ja gribās pētīt vrakus, tērē savu laiku un naudu tur.. vietējiem vismaz kaut kāds labums no tava azarta būs.

forss1978      Par Latviju nezinu , bet esmu redzējis Prūsijas karti ar seniem baltu vietu nosaukumiem, ja pameklētu moš arī par Latviju kaut ko izmet!

sidrabkalis      Ir tādi www.ciltsraksti.lv. Tur atradīsi sadaļu Noderīgas adreses. Un tur savukārt dažāda vecuma Latvijas kartes, kurās arī atradīsi tos vecos nosaukumus.

Līdzīgi jautājumi
Dzives vietas izvele (22 atbildes)Marren Kurzemes hercogistes laika (7 atbildes)Kazu ticejumi un parazas (27 atbildes)Ipasuma nosaukuma maina. (8 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu