Vai 23.februārī svinēsiet Vīriešu dienu ?

Ja svinēsiet ,tad kādus pārsteigumus kolēģiem un citiem vīriešiem gatavojat ?

dzzekiss  5 10 23. februāris nav Vīriešu diena. Tā ir Padomju armijas, ja nemaldos, dibināšanas diena.

shining  5 14 Ir būtiska atšķirība starp 23. feb. un 8.martu pašā saknē. No Wikipēdijas:
8. marts - Vispasaules Sieviešu diena (orig. Pasaules Strādnieču diena) iedibināts Dānijā 1910., daļēji iedvesmojoties no strādnieču streikiem un cīņām pret diskrimināciju ASV un Vācijā gadu iepriekš. Nākamajos gados šīs dienas atzīmēšana pakāpeniski izplatījās visā Eiropā.
23. februāris - Tēvijas aizstāvja diena (orig. Sarkanās Armijas diena), par godu PSRS Sarkanās Armijas dibināšanai 1919. Padomija bija vienīgā, kur tā neformāli tika atzīmēta kā "Vīriešu diena".
Tad nu zinot LR vēsturi, īpaši 1939-1944, lai katrs pats sev izlemj, ko svinēt-priecāties, ko pieminēt ar atturēšanos vai ignorēt.

neko  5 7 "štrunts par politiku..:D"
---
Uzmanīgi ar šādu attieksmi; īpaši mūsdienas, kad armija dien tikai brīvprātīgi, tiem kas to dara jautājuma idejiskā puse nemaz tik vienaldzīga nav.

hewy  4 3 http://brivbridis.lv/kinorezisors-janis-streics-piedzivojis-soku-vina-vests-visam-latvijas-sievietem
/

dogville  12 14 Viirieshu diena:D...taisi vien kotletes un saldajaa minetu,lai izpatiktu kaarteejam nelikviida bikshainim,kursh,aciimredzot,nav nekaa svariigaaka dziivee paveicis par piespiedu kalposhanu varmaaku armijaa!

puuuka  5 12 Apsveikšu savus paziņas un draugus,kas dienēja un kuri paši arī atceras šos svētkus,bet citus gan nē.Kas atzīst tie svin,kas nē tie nesvin...un uzskatu,kad muļķīgi ir kādam kaut ko pārmest un vēl jo vairāk kādu aizvainot...

Liigucis  10 4 Interesanti ka paveci vīri visspilgtāk no dzīves atcerās tieši armijas laikus - kā nu kuram tur gājis...viņi var stāstīt un stāstīt...jāapsveic!:))

janisb  8 15 Nav tur ko svinēt - cilvēkus aizdzina verdzībā krievu armijā. Melnās lentītes būtu īsti vietā šajā datumā...

Aldis211  7 11 Gribu, un svinu 23. februāri kā veču dienu,bet 24. svinēšu kā ,,granjonkas,, 1000 gadi,25... u.t.t
Kas citam ko var pārmest ,ko cilvēki svin vai nesvin,neviens jau svinēt aiz ausīm nevelk.

Retarders  4 8 Biju latvijas armijā, man patika. Bet svinu 11 novebri.

reka55  12 12 ......AvaramN personīgi; Tev kā letiņam, tur labi gāja,padomju armijā!!!, vai bez ziepēm līdi???...serzantiņšs biji vai par staršinu uzdienējies, tipisks padomju vīrietis un tādi svētki.....vispār ir -Lāčplēša un Tēvu diena ( kas tādi jūtās), pārējie acis pieliet var jebkurā dienā -- tāda ir starpība 23. svinētājiem....

pudzenovskis  3 6 man lai svinētu ir vienalga, vai tas 23.februāris vai 17.marts, vai 3 augusts! bet krievu svētkus nesvinēšu! tāpat kā helovīnus

velneens16  10 8 ( Tieshaam_reaalie viedoklis5 4 Trakākais ir tas, ka Valentīndienā vīriem jāsveic sievietes, 8 martā tieši tas pats, bet vīriešu dienu visi cenšas novērst, aizmirst un pārcelt. Es neredzu starpību kur dienējis, ko darijis, vīrietis ir un paliek vīrietis. Viņiem arī vajag savu dienu. Mēs sievas prasam daudz, kāpēc gan nesvinēt un negodāt mūsu vīriešus?)
100% pievienojos teiktajam! Un, kādēļ tas viss būtu jāuztver politiski? Es katru gadu apsveicu " savus" vīriešus...vienkārši, kā vīriešu dienā.

JurisK  8 6 Jaa, taadas nu ir muusdienu viirieshu peleekaas un vienmuljaas dziiviites. Darbs-maaja-sievabeerni, darbs-maaja-sievabeerni, nedeeljas nogale un sveetdienas vakars un atkal viss no gala. Dazhiem ir palaimeejies kaut ko piedziivot armijaa, tad nu tas ar muuzha atminjaa. Lai gan tas ir stulbi - svineet pussabrukushas impeerijas atraugas-PSRS- armijas dibinaashanas dienu. Bet lai jau tiek, varees pieliet muuli, varbuut kaads otsosinoviks no malas traapiisies, vismaz kaada izmainja, muuzhu pavadot.

Vaukskis  8 8 23. februaarii nav Viiriesju diena, pajautaa to, piemeeram, kadam represeetrajam, kuru savulaik konvojeeja sarkanarmiesi ! Viiriesju diena ir novembrii ! Logjiski, ka es nesvineesju, taa kaa nekad neesmu dieneejis ne Padomju armijaa, ne juuras kara flotee !

av2  10 14 okupantu svetkus kaapeec buutu jaasvin???

dogville  10 7 Vai tik tie,kuri te svineet sataisiijushies nav arii pirmie ausainja kritizeetaaji un zaljo cilveecinju potenciaalie shaaveeji?!Vai pashiem neriebjas taa dubultaa moraale.Vai arii sieietes baidaas,ka kaads neuzdaavinaas tulpju lakstu Klaaras Cetkinas sveetkos?...

Hiranja  12 13 Tie bija okupantu armijas svētki. Par īstiem vīriešiem drīzāk varēja uzskatīt tos, kuri izvairījās no dienesta okupantu armijā.

Geisha  10 11 Man svarīgajam vīrietim no rīta piezvanīju un vārdiski sabučoju. Jauku dienu arī jums!

mellene_x  7 11 Hiranjai :Par īstiem vīriešiem drīzāk varēja uzskatīt tos, kuri izvairījās no dienesta okupantu armijā. TIEŠĀM???? un tie, kuri atnāca mātēm cinka zārkos- tie bija NEKAS???..

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu