praktiska pieeja iespējai palikt bez elektrības

Vakar te tika cilāta tēma, ka pastāv iespēja palikt bez elektrības uz vairākām dienām. vakar bik šo tēmu apsmadzeņoju un nonācu pie sekojošiem secinājumiem. ūdenim un gāzei noteikti tiek izmantota kaut kāda ierīce, kas rada spiedienu trubās. nu diez vai ūdens vai gāze tā brīvi klejo pa trubām un ienāk mūsu mājās, kad tai sagribās. ja pēkšņi pazudīs elektrība, tad visticamāk pazudīs arī speidiens, līdz ar to arī ūdens un gāze, ja vien šī speidiena uzturēšanai netiek izmantoti citi enerģijas veidi. tātad iedomājamies dzīvokli, kurā nav ne elektrības, ne ūdens, ne gāzes, bet ārā ir decembra beigas. ūdens problēma patiesībā nav briesmīga. var iepriekš pielti kaut vai pilnu vannu ar ūdeni un sastiept no vekala dažas 5 litrīgās pudeles. pārtikas problēma arī nav liela - roltoni, konservi, pāris pakas Lāses piena, sausiņi utt. apgaismojumam - sveces. bet ko darīt ar apkuri un kā uzsildīt kaut vai to pašu ūdeni? kā apsildīt dzīvokli, ja ārā ir ziema? pie tam nav vēl zināms, kādi mīnusi būs decembrī. bija doma, ka varētu kādā palielākā katlā kurināt malku un tādā vbeidā gūt gan siltumu, gan arī ūdeni sildīt, bet ko darīt ar dūmiem? ja ir jāvirina logs, tad jēga ir kaut ko kurināt, jo viss siltums izies ārā pa logu. negribētos arī, lai aizsalst ciet apkures sistēma. idejas?

effy_ (2012-11-07 13:00)      woland, ārā izlikts ģenerators nozīmē 1) pēc 5 min tā tur vairāk nebūs; 2) pievērsīs pārāk lielu uzmnību no malas, kas ir totāli nevēlama tādos apstākļos. sevišķi vientuļai sievietei ar bērnu.

agrāk mums dzīvoklis bija apkurināms ar malku un oglēm. tad ievilka gāzes apkuri. ogļu katlu nojauca, bet palika funkcionējoša ar malku kurināmā krāsns, ar kuru var piekurināt abas istabas. tātad atliek tikai sarunāt kādu ar mašīnu, aizbraukt līdz staķikam un iepirkt kaut vai dažus iepakojumus briketes vai malkas. ja nu tas izbeidzas līdz atgriežas elektrība, tad var ķerties klāt mēbelēm un grāmatām :D ja nu gadījumā nekas nenotiks, tad būs jau vēl arī Jāņi, kur to malku izkurināt.
ja paliek gāzes padeve (ja!), tad principā arī virtuvi var piesildīt ar karstiem tvaikiem, ik pa laikam vārot uz plīts ūdeni. tad arī atkrīt jautājums par to, kā uztaisīt ēst. bet ja nu nepaliek? es, piemēram, nezinu, uz kādiem resursiem darbojās sūkņi (vai kas tur), kas nodrošina gāzes padevi.
tātad atliek tikai vannasistaba...
katrā ziņā šoreiz es dodu priekšroku labāk palikt muļķos (sevišķi, ja es neesmu atbildīga tikai par sevi), nekā sasalt ragā un dzīvot badā :)
tāpēc principā arī radās šī tēma, lai katrs pats padomā, cik ļoti ir atkarīgs no elektrības un ko darīs, ja nu kas....

tas ka kādā brīdī varētu pazust elektrība, par to runā ne tikai saistībā ar 21.decembri. nākotnes prognozes vispār ir tādas, ka kādā brīdī visa šī uzpūstā naudas sistēma, kura ir balstīta uz pilnīgi nekā sevi nesedzošu ekonomiku, uzsprāgs un pārstās funkcionēt. dzīve pilsētās izsīks un tās līdzīnāsies tukšām rēgu pilsētām. cilvēki pārvāksies dzīvot uz laukiem un atgriezīsies pie barteru sistēmas - es tev kartupeļus un olas, tu man nažus utt. bet tas viss attiecas uz daudz tālāku nākotni ~ pēc gadiem 100 :)

atvainojos par savu nezināšanu jautājumā, kā darbojās atomelektrostacijas, bet vai tad tās nevar izslēgt ārā, lai tie kodoli tur nepārkarst? vai arī kā š

AudraSeele (2012-11-07 13:12)      Par šo tēmu iesaku izlasīt-...vzglyadzagran.ru/news/strannoje_delo_velikaya_tajna_dollara_efir_02_11_2012. html

JurisK (2012-11-07 13:28)      Ja kaut kas atgadīsies ar elektrību, ka tā pazudīs - tas nozīme civilizācijas un daļēji arī cilvēces beigas. Jo mūsdienās bez elektrības praktiski nedarbojās nekas. Mēs būtu atgrūzti kaut kur 19.gadsimta vidū.

typhoo (2012-11-07 13:40)      Man po, man kraasns. :D
Auto diizels, ja iestums (ja nebuus magneetisma, arii akjis tachu buus bezjeedziigs) tad ieruuksies un darbosies kameer vien buus uz kaa darboties.

_CatNap (2012-11-07 14:04)      savaadi, ka neviens (varbut palaidu garam,tad atvainojos ) neieveroja skvo komentu skvo (2012-11-07 09:52) viedoklis
..??!!
bet tik par segaam un kungji.

Hara (2012-11-07 14:22)      Tavs jautāums ir spekulācija, mana atbilde laikam būs pieskaitāma skepsei :)

Es domāju, ka šādā gadījumā siltuma un ūdens iegūšanas problema būtu salīdzinoši maza - daudz ielāka vērība būtu jāpiegriež faktam, ka cilvēce vairs nekādi nespētu sevi pabarot, aizko iestātos dabiskā atlase un 80% populācijas atdotu galus panikā, badā, nelaimes gadījumos, seku stihijās un nošaujot viens otru par konservu kārbu.

Tava, kā jaunas sievietes, lai arī ar bērnu, lielakā iespēja būtu meklēt patvērumu pie vislielākā un spēcīgākā grupējuma tuvu un tālu, cerot, ka Tevi pieņems. :)

violeta (2012-11-07 16:03)      Ir īsfilmu seriāls Filmix.net,saucās Revolūcija..tieši ši tēma atspoguļota,pēkšni zūd civilizācijas sasniegumi,attistība atkrīt uz 16g.aptuveni,nedarbojas pilnigi nekas elektrisks.Šausmu filma riktīga..ka tik nenotiek tas dzīvē,izdzivošana primitiva un bīstama.

skarbaiskungs (2012-11-07 17:36)      Man siltumsūknis, tik pie lieliem mīnusiem ar gāzi piebaroju. Ir arī kamīns. Un lombardā paņēmu jaudīgu ģeneratoru pa 90Ls, tā kā pajāt to daļējo pg. :D

av2 (2012-11-08 08:04)      laukos - mieriigi. Kad augu, ssad tad nebija elektriiba. Bija romantiski - kamiins, pliite ar katlu , sveces :) Ssodien gan es noteikti taadaam situaacijaam iegadaatos generaatoru.

peedas_rasaa (2015-01-31 08:42)      Lasot šos te šausmu stāstus, es pēkšņi saprotu, cik brīnišķīgi ir dzīvot privātmājā ar malkas apkuri un balongāzi. Papildus pilsētas ūdensvadam pagalmā vēl ir aka. Kā Dievam azotē!

Drole (2015-01-31 09:58)      https://www.youtube.com/watch?v=nzKbFzUEWkA&spfreload=10

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu