praktiska pieeja iespējai palikt bez elektrības

Vakar te tika cilāta tēma, ka pastāv iespēja palikt bez elektrības uz vairākām dienām. vakar bik šo tēmu apsmadzeņoju un nonācu pie sekojošiem secinājumiem. ūdenim un gāzei noteikti tiek izmantota kaut kāda ierīce, kas rada spiedienu trubās. nu diez vai ūdens vai gāze tā brīvi klejo pa trubām un ienāk mūsu mājās, kad tai sagribās. ja pēkšņi pazudīs elektrība, tad visticamāk pazudīs arī speidiens, līdz ar to arī ūdens un gāze, ja vien šī speidiena uzturēšanai netiek izmantoti citi enerģijas veidi. tātad iedomājamies dzīvokli, kurā nav ne elektrības, ne ūdens, ne gāzes, bet ārā ir decembra beigas. ūdens problēma patiesībā nav briesmīga. var iepriekš pielti kaut vai pilnu vannu ar ūdeni un sastiept no vekala dažas 5 litrīgās pudeles. pārtikas problēma arī nav liela - roltoni, konservi, pāris pakas Lāses piena, sausiņi utt. apgaismojumam - sveces. bet ko darīt ar apkuri un kā uzsildīt kaut vai to pašu ūdeni? kā apsildīt dzīvokli, ja ārā ir ziema? pie tam nav vēl zināms, kādi mīnusi būs decembrī. bija doma, ka varētu kādā palielākā katlā kurināt malku un tādā vbeidā gūt gan siltumu, gan arī ūdeni sildīt, bet ko darīt ar dūmiem? ja ir jāvirina logs, tad jēga ir kaut ko kurināt, jo viss siltums izies ārā pa logu. negribētos arī, lai aizsalst ciet apkures sistēma. idejas?

taizelis22 (2012-11-07 10:51)      Ja tik droshas,tik droshas taas atomelektrostacijas,ko nebuuvee RIIGAA!!!!

EIZHENIJA_FINKA (2012-11-07 10:57)      Labā ziņa ir tā, ka pečku-buržuiku tirgotājiem bizniss ietu uz urrā.

Ingaxx (2012-11-07 10:59)      Gāzei taču ar elektrību nav sasaistes - es tagad arī pavēros uz savu elektrisko plīti un nodomāju, ka jāved no laukiem atpakaļ gāzes balons un plīts - un viss, pasaules gals jau pat sāk patikt!

Ai_bonija (2012-11-07 11:02)      aļļo, filmas mazāk vajag skatīties, malkas nebūs, bet bandas siros.:)))) aha, bankas, nebūs, bankomāti nestrādās, kanalizāciju jūs savos dzīvokļos aizd...iet, sutkas laikā, a dzeramo ūdeni varēs iet uz Daugavu ar spainīti pasmelt..:)) Baidies!!!

MaryClaire (2012-11-07 11:09)      ir ļoti slikti, ja cilvēks nemodelē situācijas, kas varētu atgadīties kaut vai 1 gadījumā no miĻona, tas nozīmē, ja arī kādreiz iestājas gadījums, tad cilvēks krīt izmĪZumā.
man, diemžēl, iestājās tāds gadījums, kad mašīnai izsita stiklu - izmĪZums liels, panika nenormāla, bet tikai tāpēc, ka situācija nebija iepriekš uzmodelēta ...

par tēmu - centrālapkures dzīvokļos nekādu alternatīvo apkuri nav iespējams veikt.

p_p (2012-11-07 11:11)      Effy, neskumsti, ja nu tāds "pasaules gals" pienāktu, mandomāt, es varētu savos laukos izmitināt i tevi, i tavu bērnu. Man ir aizdomas, ka gudru, saprātīgu un strādīgu cilvēku kopām tādos apstākļos varētu veikties labāk izdzīvot.

violeta (2012-11-07 11:20)      Es jau aizfantazējos lidz kodolziemai,reaktorus nedzēsinās ūdens,un visam beigas,Černobiļa katra valstī.Kam vairs domāt par siltumu un ēdienu?Visam kaput.

kokote (2012-11-07 11:34)      Vispār nu ir tā reize, kad gribas ar kalašņikovu (var arī uzi) kādu rindu nolaist (ne autorei). Šitentā nenormālā panika, kas tiek sacelta- pilnīgs destruktīvisms un LV elektroniskie masu līdzekļi pārpludina informatīvo telpu ar jauniem pārpublicējumiem- besī ārā- tur jau arī racionāls cilvis var palikt nemierīgs. Un sapratu autores bažas tajā brīdī, kad viņa pierakstīja, ka ir 3gadīgs bērns....nez kā es reaģētu, atceroties sevi kāda biju, kad gaidīju puikas un kad viņi bija mazi- lai tik nedomā, kāds radīt apdraudējumu (kaut iedomātu) maniem bērniem...Un kā jūtas topošās māmiņas, kurām ap to laiku tie bērniņi pasaulē jālaiž- jau tā hormoni trako un bažas par visu, a te vēl šitentāds fatāls pasludinājums

MaryClaire (2012-11-07 11:38)      kokote (2012-11-07 11:34) viedoklis
________________
kokote, a kāpēc nemēģini citādu pieeju - "ja tev dod citronu, tad sataisi limonādi", - un vispār, vislabāk ir filtrēt, ko lasīt. es, par piemēru, vispār nezināju, ko atkal "iepirdis" mūsu Prezis, kamēr aktīvi nesāka par to runāt, un tikai no komentāriem izlobīju lietas būtību, un tūlīt pat to aizmirsu - man tas ir pilnīgi vienaldzīgi.

wolands (2012-11-07 11:46)      Effy - tak ģeneratoru var ārā likt - vads ienāk iekšā un nodrošina barošanu obligātajām elektroierīcēm (centrabēdzes sūkņiem, katls, ventilatori, utt.). Izplūdes gāzes paliek ārā. Var pat uz balkona, ja nu citādi nevar. Bez tam tie ir diezgan pārvietojami uz nelielām jaudām - kad pārtrūkst, tad arī piestiep kur Tev vajag...

Maxx (2012-11-07 11:46)      ūdens sildīšanai tējai,pietiktu arī ar sausā spirta tabletēm! dūmu nav,siltums ir:) a krīzes gadījumā,izsistu ar āmuru pāris ķieģeļu ārsienā un izdomātu dūmu novadīšanu!1 vai arī ir iekšējā ventilācijas sistēma,kurā arī var ievadīt dūmus...vēlams gan ne karstus:)

JurisK (2012-11-07 11:47)      Ja pazūd elektrība. t.i. pazūd kaut kādā veidā Zemes magnētiskais lauks, tad sildīšanās ir pati mazākā no problēmām. Iekārto dzīvoklī nelielu migu savai ģimenei un pat -20 grādos būs silti, kaut ar apkārt ledus. Lielākā problēma būs saules radiācija, tāpēc vinnēs tādi kā es - blokmāju pirmo stāvu iedzīvotāji. Ja kas - personīgais dīzeļģenerators situāciju neglābs, jo magnētisma nebūs. Ja kas - provē iegādāties kādu aizvēsturisku braucamo ar dīzeļmotoru un rokas palaišanu - būsi vienīgā zirgā!:)

HRDS (2012-11-07 11:50)      Elektriibu ieguusi riiveejot plastmasu gar villnas zekji vai kakja muguru... :D
-man aukstums nepis, kurinu ar malku... Un taas man pilni shkjuunji... :D
Uudens, kaada probleema... Ja nebuus sniega uzliis lietus, novaariis uz uguns un kaartiibnieks... ;)

fokapirmais (2012-11-07 12:06)      Draugi,labāk visi kopā domāsim, ka tā nenotiks.Mēs to negribam.

selnija_ (2012-11-07 12:21)      Kārtējo reizi pārliecinos, ka malkas apkure dzīvoklī tomēr ir viena laba lieta neskatoties uz to, ka esi piesaistīts pie tās katru dienu. Plīti gan likvidēju, bija masīva un nolietota, gribējās taču mūsdienu variantu, jaunu. Labi, ka malkas ir pietiekoši. Bez ūdens gan būtu traki, būtu jāiet pasmelties no tuvējā dīķīša, kas ir pāri ielai. No cilvēkiem ir jābaidās šādās situācijās, labi ka ne no visiem.

karbonaade (2012-11-07 12:25)      Izlasiet "Kaķa šūpuli". Tur daudzas receptītes un pareģojumi par to, kas būs, ja būs :D

Hnosa (2012-11-07 12:25)      ja kas tāds atgadās,mēs brauksim pie draugiem uz Jūrmalu-viņiem ir malkas apkure arī! )))

stardust (2012-11-07 12:26)      Kokote, te piekrītu MaryClaire, filtrēt un vēlreiz filtrēt. Principā izdodas tīri labi ignorēt visu, ko nevēlos zināt [tāpat jau valda informācijas pārpilnība] : ))

Eneile (2012-11-07 12:30)      Manā mikropasaulē tā mēdz gadīties, ka ik pa laikam pazūd elektrība. Aiziet uz aku pēc ūdens, iekurina krāsni un dzīvo laimīgs. Tieši šo ķibeļu dēļ atstājām mājā veco centrālapkures sistēmu ar pašteci, bez jebkādiem elektromotoriņiem :)
Bet, ja padomā cik daudz kas patiesībā ir atkarīgs no elektrības... visādi aparāti slimnīcās, praktiski viss, kas nodrošina šī brīža dzīves līmeni.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu