Elektrības skaititājs uzskaita daudz vairāk!

Man menesī vidēji tiek patērēts līdz 300kw, bet šomēnes , gandrīz nogāzos- 1175kw
Sazinājos ar latvenergo,( jāpārbauda bija, vai izslēdzot visu, skatītājs ir apstājies, protams, ka apstajās, tātād skatītājs darbojās pareizi) tāpēc jameklē vaina savās eletroiericēs . Pieņemu, ka boielris ( apm 10g)jau sācis jūgties. DZIVOKLĪ IR TV, DATORS, LEDUSSKAPIS VEĻAS AUTOMĀTS. pat no tā likās, ka 300kw par daudz, bet tagad šoks!
Varbūt kādām arī ir tā bijis?

jeep2 (2014-03-14 09:52)      man taa pati probleema pagaajusho meenesi ,briinos !!! peekshnji .. kaiminjiem zagt nav iespejams..

typhoo (2014-03-14 11:28)      Kaapeec jaataisa kirdik boilerim, pirms taa vaina nav pieraadiita?
Nopeerc pa pcmit eiro rozetee sprauzhamo skaitiitaaju un paarliecinies, ko dara boileris.
Ja tas straadaa nepaartraukti, tad pirmkaart, uudenim tajaa buutu jaabuut verdosham un pa droshiibas vaarstu jaanopluust liekajam uudenim, kas rodaas uudenim vaaroties, otrkaart, labot to var nomainot termostatu, kas visdriizaak ir nospraadzis (protams, ja boileris ir tiiriits un neapaudzis kaa te tika mineets)

labriit (2014-03-14 21:33)      Tev ir elektrības noplūde.Esot kaut kādi aparatiņi, ko ieliekot kontaktā, tie nepieļauj elektrības noplūdi.Mums arī ir 300 kw un man liekas, ka tas nevar būt.Bet kur tā noplūde, nezinu.Jāmeklē kāds elektriķis talkā.

Ariel (2014-03-15 13:36)      Ja kaut kas aiziet tik greizi kā +800 kWh, kur ir problēma atslēgt/pieslēgt boileri un skaitītāj a rādījumus pierakstīt 2x dienā?

Kaspars7 (2016-02-26 06:30)    1 Esmu elektriķis un ik pa laikam man piezvana kāds klients ar tekstu- man zog elektrību.
Savas pieredzes laikā esmu redzējis, ka zog elektrību, bet to vieglāk būs Jums noskaidrot pašiem- nekā saukt elektriķi.
Solis 1. Izraujiet visu no kontaktiem, izslēdziet gaismas un skatieties vai skaitītājs apstājās. Trīs dienas pa 1 min. 3X dienā visdrīzāk, ka pietiks, lai noskaidrotu kā ir.
Solis 2. iegādājieties mini skaitītāju, ko iesprauž rozetē ap 13 eiro. Mēriet katras ierīces patēriņu.
Solis 3. Piezvaniet elektriķim un pamēģiniet noskaidrot visu, ko Jums pajautās. Parasti mēģinu šādas lietas atrisināt pa tālruni.
Ja Jums zags elektrību patiešām gudri, tad noplūdes automāti to nenoteiks un visdrīzāk, lai atklātu būs nepieciešams izkalt vienu vai divas sienas. Tas arī ir tikai tādā gadījumā, ja pieejami būs visi savienojumi un varēs noteikt vismaz grupu, kur pazūd elektrība. Rēķinieties ar remontu.
Kur var pazust elektrība?
1. Bojāts ledusskapis un cita sadzīves tehnika. Boileris var patērēt diennaktī pat 10 eiro un nenodegt.
2. Ieskrūvēta skrūve sienā, liekot gleznu, var saskārties ar vadu un ēkas armatūru. Tas var veidot patēriņu ļoti milzīgu. Standarta dzīvoklī korķus izsitīs tikai pie patēriņa virs eiro stundā. Skrūvi var ieskrūvēt arī kaimiņš, jo daudzdzīvokļu mājās mēdz būt sienas, griesti tikai 6-8 cm biezumā. Iesitāt dībeli uz vada, pārsitāt izolāciju un vads savienojās ar kādu pusvadītāju vai vadītāju.
3. Neliels īsslēgums- korķus ārā nesitīs, bet sildīs kādu savienojuma vietu.
4. Visretākais gadījums- kaimiņš zog, (VISRETĀK!)
Pēdējais, ko varat iesākt, tas ir izsaukt elektriķi. Tad elektriķis pārbauda visu, ko rakstīju iepriekš, tad veic izolācijas pretestības mērījumus, tad sāk meklēt grupu, kur pazūd, kaļ ārā veco un skatās, kas tur ir vai velk jaunu. Ziņkārība noskaidrot, kas tieši tur bija arī var izmaksāt dārgi. Tad nu var sākt domāt vai Jūs vēlaties samaksāt 20- 1000 eiro par darbu, lai noskai

jurks (2016-02-29 12:38)      Tikkai kāds jaudiigs sildiitājs nepaartraukti darbojoties var buut vareetu, pa auksto ziemas meenesi noteereet! Vienrei es arii piedziivoju liidziigu shoku, aizraavos ar metinaashanu vienu meenesi, rezultaats bija liidziigs! katraa gadiijumaa kaut kaada vada bojājuma noplūde diezvai! Pārāk daudz!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu