Svētki!!! Vai Tev tie patīk un kā Tev izdodas vairot svētku sajūtu??

Ārā snieg, gandrīz putina! Vakarā biju baznīcā un brīžiem pārņēma sajūta ka ir Ziemsvētki!! Un drīz vien tie arī būs! Un pats laiks jau sevi sagatavot garīgi šiem Svētkiem! Jo, kā likums, attopamies pašā Svētku priekšvakarā!! Un ko mēs varētu darīt lietas labā, lai vairotu šo Svētsvinīgo garīgo piedzīvojumu?? Labdarība, protams, ir viens no paņēmieniem, ļoti efektīviem- pabarot izsalkušo, apģērbt salstošo, un dot pajumti bezpajumtniekam!! Apciemot savus radus, kuri ir cienījamā vecumā!! Kāda ir Tava pieredze šajā svētigajà rīcībā? Lai mēs varētu jau tagad sākt veidot svētīgi mierīgu vietu savā ikdienas steigas piepildītajā domāšanā!! Kaut kā tā!!

gertrude (2016-11-02 09:03)    4 piekrītu Ūsiņam. mana ome, ticīgs cilvēks, pat pārstāja iet baznīcā, jo pēkšņi visi partijnieki un tie , kuri bija piedalījušies izsūtīšanās pēkšņi kļuva ļoti ticīgi.

Geisha (2016-11-02 09:45)    1 Pilnīgi piekrītu ūsiņam. Gadā ir 365 dienas un tad nu sanāk, ka 364 dienas staigājam kā pašiem patīk un vienu reizi gadā oi tad nu labdarība lien pa vīlēm ārā. Kādreiz vīrieši sievietēm padeva roku, lai drošāk izkāpt no trambaja tagad ar durvīm pa pieri mierīgi vari atrauties. Man tēvs mācīja ka nekad neko nemet uz ielas. Tagad tīram un pucējam reizi gadā un 354 dienas cūkojam. Tā es varētu turpināt, bet vai vajag? Liekulība ir mūsu tuvākā māsa. Liekulība. Un tagad, super svētais, aizej un palūdz par manu grēcīgo dvēseli.
Impotents vienmēr runās par seksu.......ķā ir ar tiem ticīgajiem? Varbūt kaut kā līdzīgi?
Vari nobloķēt. Pārdzīvošu.

fargo (2016-11-02 11:48)    2 "Vai tiešàm ir viss tik ļoti drūmi un ļauni??"
ja vari, tad pastāsti, kas nav drūmi? ir, bet nekas no ta nesaistas ar šo sistēmu.

"1. Visu laiku meklēt slikto un cīnīties ar to!! 2. Meklēt labo visā un būt pāri ļaunajam, jo ļaunais ir tik daudz, ka mūsu dzīves būs par maz, lai visu to apkopotu un sistematizētu!"
abi kopā un vienlaicīgi. saproti, ja tu dari tikai kādu vienu no variantiem, tad tev ir jāpiever acis pirmajā gadījumā uz labo, bet otrajā gadījumā uz ļauno. bet to nedrīkst. jo ja tu pievērsi acis, ar laiku, tu sāksi zaudēt spēju kādu no tiem pazīt un atšķirt. un tad, ja tu zaudēsi spēju atšķirt jebkuru no tiem, tu neizbēgami sāksi to jaukt un ļauno atpazīsi kā labo, bet labo kā ļauno. cik bieži tas ir noticis, arī ar baznīcu un arī tieši šobrīd, kad ir tik liela griba patiesību atzīt tikai selektīvi, tikai to, kas ir ērta, bet to, kas ērta nav, to neatzīt. kā lai cilvēks izcīna labo cīņu, ja viņa acis nerāda un apziņa jaucas spriedumos? tāpēc, tas nevar notikt. nedrīkst censties saskatīt tikai ļaunu vai tikai labu. tā cilvēks sevi pievils un citus līdz ar sevi. notikumi un darbi ir jāredz tādi, kādi tie ir, nevis tādi, kādus to redzēt gribas.

"Jo katrs, kas bauda pienu, ir taisnības vārda nepratējs, jo tas ir bērns. Bet pilngadīgiem pienākas cieta barība, tiem, kam ir piedzīvojumi un kam prāti vingrināti izšķirt labu un ļaunu."
(pāvils)

Chris1986 (2016-11-02 12:03)  1 1 Jurks, nu izbeidz tak vienreiz savu opiju tautai - nu, neķersies te neviens uz tavu reliģisko propogandu

111zaagis111 (2016-11-02 12:15)    1 Žēl ka kristīgā baznīca sačakarējuši šos skaistos pagānu svētkus- Ziemas Saulgriežus. Uzlika- ja atceros pareizi 5 gadu simtā virsū kristus dzimšanu. Pirms tam figurēja daudzi citi Kristius dzimšanas datumi , bet tad gudrie bīskapi apspriedās un nolema ka izdevīgi būt viņam dzimušam Ziemas saulgriežos. Tā mēs zaudējam savus svētkus. Veļu dienai uzklāj virsū Hevolinus , Ziemas Saulgriežie- kristus dzimšanu. Vēl pa virsu tirgoņi izdomā kā viss kaut kas japērk lai radītu svētkus, vajadzīga visāda atribūtika. Rezultātā- vispār sanak kaut kāds bezjēdzīgs sajaukums.

Extra_Virgin (2016-11-02 12:39)    1 Svētki ir tad, kad esi kopā ar cilvēkiem, ar kuriem ir labas attiecības.. ar kuriem rezonē domās un uzskatos.. dari to, kas sagādā prieku.. Kādam tie ir sen neredzēti radinieki, baznīca, nevajadzīgo mantu atdošana tiem, kam vajadzīgs.. ok.. Man patīk slinkot, neko nesarežģīt, ļauties straumei un gaidīt ciemiņus..

cappucino (2016-11-02 14:25)    1 Vispār , ja par Ziemassvētkiem, tad personīgi man tā svētku sajūt ir klāt, kad visa ģimene sanāk kopā. Agrāk, kad vecmamma bija dzīva, tad visi viņas 7bērni ar ģimenēm brauca ciemos. Vecmamma jau bija sarūpējusi viskautko un tad boja salmu (mūža gafuma) vilkšana, negaršīgās skābputras ēšana u.c tradīcijas. Kopā gājām arī uz baznīcu. Tagad vairs vecmammas nav. Tik lielu ģimeņu arī. Svinam kopā ar vecākiem un bērni ienes to īpašo prieka dzirksti- ar pantiņiem, dziesmām, dejām, ko nu kurš.😊 Acis mirdz, kad ierauga Lielo dāvanu maisu, kaut ar žagariem...😊 Bet tai procesā ir jāpiedalās arī pašam. Ja neko nedara, tad tā prieka īsti nav...

cappucino (2016-11-02 15:51)    2 Jurks Nesen facebook bija klipiņš, kā pārraut negatīvo, dusmu ķēdi.

limonija (2016-11-02 18:39)    1 Man svētki ir, kad no tāluma atbrauc meita - sēžam pie eglītes, malkojam karstvīnu, piekožam pašceptus pīrādziņus un vnk runājamies...Ja vēl laukā sniedziņš - laime pilnībā - izmetam kādu līkumu pa tuvējo mežu:) Ir, protams, arī dāvaniņas:)

daimond (2016-11-02 20:12)  1 1 jurk! Man ir gan YAMAHA sintezators, kas lieliski atskaņo visādu izgatavoto dārgo instrumentu skaņas- arī ērģeļu, man ir gan divi bērni, no kuriem abi divi- katrs prot spēlēt gan taustiņus, gan savu stīgu instrumentu, ir youtube, kurā arī varu paklausīties ērģeles uz labas Tehnics skaņu aparatūras... Ja Tev vienīgā pieejamā iespēja ir baznīcā dzirdēt ērģeles, tad laikam tu esi daudz izniekojis savu dzīves laiku- bezjēdzīgi sarunājoties ar savu iedomu draugu, kurš pat sveicienu neatņem- sauc kauču par jehovu, iegovu, jahvi, jhvhu, kristu, allahu, svēto vai pirts garu..! SVĒTĪGS TAS CILVĒKS, KURŠ NEUZBĀŽAS AR SAVU PERVERSO BĪBELES IEDOMU DRAUGU- KAITNIEKU- VĒL ILGI PIRMS CILVĒCES VAIROŠANĀS SĀKUMA, CILVĒKU MASVEIDA SLEPKAVU UN VIENREIZĒJU CITA LĪGAVAS APSĒKLOTĀJU!;)

kvarts (2016-11-02 21:15)  1 1 Es kā pagāns neieredzu kristiešus un neticu viņu pasakām.Viņu svētkus nesvinu.

daimond (2016-11-02 22:46)    1 jurk! Es bērnībā dzirdēju ~tādus vārdus- briesmīgais bubulis atnāks, ja neklausīsi utt, bet kur tu izrāvi to šķīstītavu ar dvēselēm!?? Ja nemaldos- vismaz tavā paraug-literatūrā nav tādu vārdu salikuma- mirušās dvēseles, kuras mīt šķīstītavā.., jo par dvēseli tajā sauc tikai dzīvu cilvēku, bet nedzīvo materiālu, pirms dzīvības dvašas iedvešanas- sauc par cilvēku. Tev tur galīgi tā valoda par bībeles tēmu- ir pretrunā ar tajā- melns uz balta- rakstīto! Bet tev jau pofig par tādām neatbilstībām un nesakritībām, vai ne?

daimond (2016-11-03 20:01)    2 jurk! Es tikai gribu, lai tu noņem no galvas to rozā maisiņu ar kūpošo vīraku, ko baznīcā nemanot tev uzmaukuši! Bībele jālasa uzmanīgi- nu malacīts tas radītājs, ka ir Saule un Mēness, bet tos viņa sataisītos un viņam uzbrukušos demonus gan viņam nevajadzēja paradīzes dārzā laist, jo zūd ticamības moments- tādus ielaiž paradīzē, lai pierunā vietējos stulbi aizliegtu augli baudīt, un kad tas izdarīts, tad ir iemesls izdzīt no turienes visus, arī galveno atentātnieku... Tā ka studē bībeli, lai izanalizētu- uz kādu nelietību bībeles dievs bija spējīgs, un tas palīdzētu izdzīt eiforisko reibumu, ko rada tevī iestāstītās iedomas, ka iedomu draugs vienmēr ir mīlošs un cēls..!:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu