Moderns dzīvoklis- vai liela virtuve?

Dzīvokļa meklējšanas laikā raisījās pārdomas par redzēto-: Vienas lielas istabas "durvju kaktā" virsdrēbju un apavu izstāde,tālākajā stūrī kāds guļ,otrs skuj kājas,trešais rosās ""virtues stūrī"", turpat tiek mazgāta un žūst veļa -
Studio- ""KorVirVanGuļistabas"" dzīvoklis---cilvēkiem,kuri pārsvarā ēd ieskrietuvēs,vai gatavo pusfabrikātus mikrenē...Modernajos studio dzīvokļos mēbeles ,aizkari, un pat tapetes ož pēc virtuves-toties viss ir pārskatāms..pat tas,kas nevienam nebūtu jāredz..trauku un drēbju kaudze...labi ka klozets nebija goda vietā.
Arvien mazāk paliek nepārbūvēto dzīvokļu,kur atsevišķā virtuvē sākas rīts,kafija,..raisās sarunas pie vakariņu galda..vai vienkārši vieta ,kur norobežoties....Normālās ģimenēs joprojām cep pīrāgus,plātsmaizes,kotletes,sautē ,-gatavo īstu mājas ēdienu, ievārījumus,u.t.t.Virtuvē ir īpaša mājas aura..

Ko domā gados jaunie? Studio- PAR vai PRET?

Sonja  6   kāda johaidī personīgā telpa, janib, dzīvo taču ar sievieti, ko mīli vairāk par visu pasaulē un kopējjo bērnu!
😆

antikrize    4 Virtuve apvienojumā ar papildus telpu ir ēdamzāle. Kur paliek viesistaba? Es ciemiņus uzņemu viesistabā. Ja cilvēkiem ir ierobežots budžets, protams, arī ēdamzāli var izmantot ciemiņu uzņemšanai. Man labāk patīk tieši viesu istaba. Ja saimnieki mani ir aicinājuši ciemos, viņi pa virtuvi neskraida.

anis    2 23:05-tas jau ir sadisms-izvēle starp miegu un sirdsapziņu,ka kāds jau rosās...
Par vieglu un īslaicīgu ēdiena aromātu gan pilnīgi piekrītu! Ja nav nekādas smaržas,tas jau ir pilnīgs bezpersoniskums... Tā nemēdz būt!

Sonja  3 6 ja man kkāds muļķis šmorētu no 6:00 rītā, es viņu izslēgtu ar pannu.

Sonja  1 1 labāk patīk plēsēju sabiedrība, cik taktiski sunīts/ kaķīts gaida Cilvēku mostamies. cita lieta, ja plēsējam vajag uz tualeti, tad palīdzu 24/7.

hjuumans    6 man tā negribētos. atkal, ja dzīve spiestu, tad viena lieta, bet ja var izvēlēties, katram vajadzētu būt savai telpai, kur var būt viens. pat kaķim, atgriežoties pēc nakts piedzīvojumiem gribas savu stūri.

DanaL    4 Ja man būtu jāmeklē dzīvoklis, labprāt meklētu variantu, kur viesistaba/ēdamistaba apvienota ar virtuvi. Patīk plašums un gaisma. Kabinetam un guļamistabām, protams jābūt atsevišķi.

Maniem ne pārāk biežajiem viesiem diez vai būtu iebildumi paviesoties šādā studio telpā. Mana draudzene savus viesus uzņem virtuvē, man tas liekas pilnīgi normāli, jo tur ir ļoti omulīgi.

Un man da lampački, ka trušu būrus un cūku aizgaldus gatavo līdzīgi, acīmredzot būvnieki mīl savus tuvākos tāpat kā sevi.

antikrize    2 DanaL- protams, viesus var uzņemt visur. Labi, ka ir viesi. Visu nosaka materiālā bāze, cik m2 un cik plašuma ģimene var atļauties.
Es runāju par ideālo variantu, virtuve ēdiena gatavošanai, ēdamzāle, ja vajag un atseviška viesistaba ar tai piemītošām funkcijām.
Studio varianti arī pasaulē ir aiz nabadzības, plašumu gribas, bet m2 dārgi maksā, īpaši megapolēs.

av2    6 Vienam ir ok, tad jau daudzkas ir vienalga.. Dviem jau vajag atseviskku gullamistabu , vismaz. Un arii virtuve, nu nezinu, kopaa ar dziivojamo istabu....nesmu sajuusmaa.

nazis    4 Lai saprastu, kas kuram labāk, ir jāizmēģina viss. Izklausās skaisti ja ir atsevišķa virtuve, ēdamistaba, viesistaba, dzīvojamā istaba un vēl guļamistabas katram sava. Bet kurš tad visu to sakops, kurš klās pusdienu galdu un skraidīs ar ēdieniem no virtuves uz istabu, ar netīriem traukiem atpakaļ? Cik tad bieži tiks uzņemti viesi tajā viesistabā? Ļoti daudz reti un maz izmantotu telpu, kas nepārtraukti ir jāuztur kārtībā. Tad būs vajadzīga arī istaba kalponei, lai tiešām būtu kā pilī, citādi būs kā Burkā kundzei.
Vai tas ir to vērts?

Geisha    4 Ai Soņja, Soņja neko Tu nezini par mani, bet spried un jau glūni ar pannu rokā aiz stūra.
6.00 no rīta es kāpostus nešmorēju. Dzīvoju klusa kā pelīte, jo cienu savus mīļos. Neslēgšu virtuves kombainu, bet klusiņām sarīvēšu ar rokas rīvīti. Bet pankūciņas mazbērniņiem (kuri mostas ap 8.00) sacepšu. Bērniņiem ap 10.05 uzvārīšu kafiju ar kādiem salātiņiem vai karstmaizītēm. Tā, ka ar pannu pa mauli nav iemesla man gāzt.

LaskovijMerzavec    2 Tad vispār virtuve ir aiz nabadzības. Citadi visus restorānā saaicini un uzcienā....

Kaskaade    2 Liela daļa jau tā arī dzīvo, pārtiek ātrās barošanas restorānos mc´donalds

Bet ja gribas īstu skābeņu vai skābu kāpostu zupiņu ar tauciņu pa virsu vai ceptu līni, tad neko, jāaizmirst par studio vai jāguļ kāpostu un zivju smaržas mākonī.
Tvaika nosūcēji ar lielu jaudu arī nemaz nav viegli atrodami, vai decibelu par daudz vai jaudas par maz. Arī izvadu vairs ventilācijas šahtai nepievienosi, pažarnieki ar soda orderi būs klāt.
Takā tā

ne_tik_pareizs  1 2 mazliet sajēgas par ventilāciju un kulināriju un nav problemu...

C_hloe    4 Studio tipa dzīvokļos nedzīvo cilvēki, kas šmorē 🤦♀

qwertyjs  1 2 kas tad tajos dzīvo? zaļēdāji-vegāni ?😮

vaitiesam  2 1 Kaskādē tāda derevnja, neko nezin par modernajiem t nosūcējiem🤦

Sonja  2   +100 iepriekšējam komentāram. man vnk bija slinkums rakstīt tālrunī:)

AivarsN  2 3 Ko nu tur niekoties ar smalkiem tvaiku nosūcējiem! Tad jau labāk uzreiz skaidu nosūcēju ar kārtīgu trīsfāzu motoru un 100mm cauruli pa logu laukā. Pie reizes arī gružus ar visām nolietotajām zeķēm paķers un sabērs ietilpīgajā maisā.😃

Kaskaade    1 Nu sk, ka nezin, varbūt provinciāļi bez pastāvīgām dzīvesvietām varētu Kaskaadi nokonsultēt?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu